logoHartelijk welkom bij deze nieuwsbrief over kindercoaching, pubercoaching, opvoeding en de opleiding tot kindercoach.
In de nieuwsbrief vind je weer allerlei artikelen en nieuws over alles wat met kinderen en ouders heeft te maken.
De onderwerpen in deze nieuwsbrief zijn:

1000ste deelnemer aan de basisopleiding tot kindercoach
*  Zomeractie Ik leer leren voor brugklassers
*  Over leren concentreren
*  In de media: Over sporten en pubers
*  Over vechtscheiding en adoptie
*  Ook leuk
*  Opleidingen afgerond

1000-ste deelnemer basisopleiding

Een paar weken geleden schreef de 1000ste deelneemster zich in voor de basisopleiding tot kindercoach. Kindercoaching of zoals je ook kunt zeggen ‘coachend omgaan met kinderen en hun ouders’ heeft een vaste plek gekregen in veel beroepen. Waar er eerst vooral leerkrachten zich bezighielden met het coachen van kinderen komen andere beroepsgroepen hier snel achteraan: Fysiotherapeuten, verpleegkundigen, logopedisten, medewerkers uit de jeugdzorg en de kinderopvang, maar ook vooral psychologen en orthopedagogen die meer praktische tools willen leren. Mediators en advocaten weten de de laatste tijd ook de weg te vinden naar de kindercoachopleiding.
De 1000-ste deelnemer is Janke Jullens, een zeer gedreven logopediste en sensorisch informatie verwerking therapeute die na 20 jaar nog steeds vol passie en liefde over haar vak praat en altijd op zoek is naar nog meer tools binnen haar vak. Met veel plezier heb ik haar mogen ontvangen en in de bloemen mogen zetten.

Zomeractie Ik leer leren

Nog een aantal weken doorzetten en dan is het vakantie. Na de vakantie gaan brugklassers in grote getale naar het voortgezet onderwijs. Voor velen is het niet alleen wennen aan nieuwe kinderen om hen heen, nieuwe leraren, wisselende uren en sjouwen met tassen, maar vooral is het wennen aan leren. Dat je kunt leren leren is niets nieuws en veel scholen doen hun best in mentoruren om hier aandacht aan te besteden.
Er blijft echter een zeer grote behoefte bestaan aan hulp bij het leren en daarvoor is speciaal de training Ik leer leren ontwikkeld. Alle onderwerpen die met leren hebben te maken, komen in deze training aan bod.
De bijna 400 Ik leer leren trainers in Nederland en België bieden in iedere regio trainingen aan en in de zomer kun je het aanbod vinden bij fietsenwinkels, boekwinkels en tassen winkels. Brugklassers kunnen er een gratis training winnen samen met een vriendje.
Kijk dus goed rond in je regio waar een Ik leer leren training wordt gegeven en laat je kind kans maken op een gratis training.

Leer je concentreren

Het onderwerp blijft onverminderd op nummer 1 van hulpvragen te staan. Hoe kan een kind zich concentreren. Het is erg jammer dat kinderen zo snel een concentratieprobleem krijgen aangepraat. Daardoor is er te weinig gelegenheid om te ontdekken wat je eigenlijk moet kunnen om je te concentreren. Lees maar hoe je presteert als je je concentreert.
En wat speelt er dan eigenlijk echt als je spreekt over een concentratieprobleem? Lees dat hier verder….

In de media: Sport en pubers

Regelmatig wordt ik gevraagd om aan tijdschriften en andere media iets te vertellen over een onderwerp wat heeft te maken met kinderen.
Onlangs mocht ik op Omrop Radio Fryslân vertellen hoe pubers kunnen omgaan met stress en spanning tijdens de examens.
Het afgelopen jaar heb ik iedere maand een blog geschreven voor Tym.nl over sportgerelateerde zaken. De blog sport je kind als een giraf of als een aap werd goed ontvangen. Lees maar waar deze over gaat. Ook de blog over waarom leren verliezen zo belangrijk is voor kinderen zorgde voor veel lezers. Lees maar waarom….

Voor het blad de kinderwijz schreef ik in het laatste nummer over pubers. Lees maar…

Vechtscheiding en adoptie

Gelukkig is het even weer wat rustiger, maar een poos geleden was er toch weer veel te doen over vechtscheidingen. Ik heb daar regelmatig mee te maken (gehad) en de gevolgen en het verdriet en de pijn zijn enorm bij deze scheidingen. Wat het voor de kinderen betekent schreef ik in een blog. Lees maar…..
Een mooie bijkomstigheid van het geven van opleidingen is, is dat ik steeds nieuwe boekentips krijg. Wat dat betreft wordt het tijd voor de zomer want de stapel ongelezen boeken is vrijwel even hoog als ik zelf ben.
Een mooie tip was het boek over de adoptiemonologen wat ik in één ruk heb uitgelezen. Waarom?… hierom….

Ook leuk

Ook leuk te vermelden is dat het boek Zo veel te leren heel goed is ontvangen en dat ouders regelmatig nieuwsgierig door het boek bladeren in de wachtkamer. Deelnemers aan de opleiding stellen het op prijs als ik een persoonlijke noot in het boek schrijf.
Mocht je belangstelling hebben, dan kan je het boek rechtstreeks kopen bij de uitgever 248 media of bij Bol.com

Opleiding afgerond

De afgelopen maanden zijn er weer veel mensen geweest die een opleiding hebben gevolgd. En wat was het heerlijk in de tuin zo in het voorjaar. En gelukkig hebben we nu in de leszaal ook een airco installatie aangeschaft zodat we binnen en buiten helemaal goed zitten.
De volgende opleidingen stonden op de agenda:
Oplossingsgericht werken voor deze mensen
Systemisch/contextueel werken, kijk maar.
Basisopleiding nummer 5, nummer 6 en nummer 7
Ik leer leren in Zoetermeer door Marijke Teeeuwissen en in