contextueel sytemisch werk 2014-1Wanneer kinderen moeilijk gedrag vertonen, leerproblemen hebben of anders zijn dan andere kinderen zijn we snel geneigd kinderen vaardigheden te leren of een oplossing te zoeken waardoor het kind beter kan functioneren. Soms helpen onze inspanningen niet en dan kan het zinvol zijn verder te kijken dan het kind. Wat vinden we bijvoorbeeld van de ouders en de grootouders. Welke rol neemt het kind in binnen het gezin. Waar hoort het gedrag van het kind eigenlijk thuis en aan wie is het kind loyaal met zijn gedrag. Zeker in deze tijd met vele echtscheidingen, met de druk van werkende ouders en de mythe van geluk, kan het van veel betekenis zijn om met een liefdevolle blik te kijken en te luisteren naar het kind en zijn familie. Als je kunt zien en horen over wie kinderen zich zorgen maken en hoe ouders zich zorgen maken, dan helpt je open blik het kind om zich veilig te voelen. Onderzoeken hoe liefde vertaald wordt en kan worden naar betrouwbaar handelen van de volwassenen, helpt het kind werkelijk. Het herkennen en erkennen van het zorgen van kinderen voor hun ouders maakt een kind krachtig en sterk.

Tijdens deze twee dagen contextueel en systemisch werken volgens de theorie van Nagy, Hargrave en Hellinger hebben we onderzocht en gekeken naar de dimensie van de relationele druk van relaties en rechtvaardigheid tussen generaties. Hoe kan deze manier van kijken  ons helpen kinderen te versterken. Dat is de uitdaging.

Andrea, Annette, Ans, Astrid, Astrid, Bernardine, Carolina, Danielle, Gea, Henny, Marije, Marloes, Mira, Mireille, Miriam, Olga, Petra, Petra-Nelleke, Rixt, Thea en Wilma, ik wens jullie nog veel en lang sudderen en verwondering over de loyaliteiten van kinderen.

Lees ook: Tegoedbonnen voor ouders en kinderen
Lees ook: Waarom kwetsen ouders hun kinderen
Lees ook: Systemisch werken met kinderen, kan dat?
Lees ook: Wie heeft de regie in huis
Lees ook: Gun je kind zijn ellende
Lees ook: Sta je voor, achter of naast je kind?
Lees ook: Anders opvoeden dan je ouders
Lees ook: Kinderarbeid in Nederland
Lees ook: Halve kinderen
Lees ook: Hoe is jouw kind loyaal?

Wil je een afspraak maken met je kind, lees dan hier verder…
Wil je informatie over de opleiding tot kindercoach? Lees dan hier verder….
Wil je op de hoogte blijven, vraag dan de nieuwsbrief aan.
Ken je de training Ik leer leren al?


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)