Moeilijk en boos gedrag is een uiting van onmacht bij het kind

Boosheid is een gezonde emotie, ook bij kinderen. Maar we moeten kinderen wel leren om gezond met boosheid om te gaan, want dat gaat niet vanzelf.

Denk maar aan de boze peuter, die in zijn boosheid tekeer gaat met zijn hele lijfje en zijn stem. Bij een peuter is dat nog wel schattig, maar als een kind van 10 nog steeds met deuren smijt, van alles kapot maakt en het hele huis bij elkaar gilt, wordt het snel minder grappig.

Misschien herken je het wel:

 • … het kind dat gaat huilen als het boos is
 • … begint te schelden als iemand iets zegt wat hem of haar niet zint
 • … met spullen gaat gooien als iets niet lukt
 • … schopt of slaat als iets tegenzit
 • … urenlang blijft mokken na een woordenwisseling
 • … anderen overal de schuld van geeft
 • … net zo lang doordramt tot het zijn zin krijgt
 • … de gezelligheid verpest

Je hebt zelf de sleutel in handen…

Veel ouders en opvoeders beseffen onvoldoende dat zij heel veel invloed hebben op de manier waarop een kind boos is en blijft. En vooral op welke manier een kind zijn boosheid uit en ermee omgaat.

We kunnen als volwassene heel gemakkelijk nare boze buien voorkomen. We kunnen er ook voor zorgen dat boosheid niet escaleert in moeilijk en destructief gedrag.

Helaas weten we vaak niet wat we daarvoor moeten doen en hoe we dat moeten doen. Onbewust doen we zelfs vaak net het verkeerde – en maken we het nog erger dan het was.

Wat wij als ouders en opvoeders vooral kunnen doen is kinderen helpen om boos te zijn op manieren die hen helpen. Boos gedrag heeft dan niet langer nare gevolgen voor het kind zelf en zijn omgeving.

Wil je weten hoe je voorkomt dat kinderen hun boosheid op een verkeerde manier uiten?

Hoe zou het zijn als je het toverstokje in handen zou hebben om het boze gedrag van je kind weg te toveren? En dat je erachter komt dat het eigenlijk heel simpel is om met dat toverstokje te zwaaien?

In de online workshop “Voorkom de 4 valkuilen bij boze kinderen”…

 • leer je voorkomen dat je kind nog bozer wordt
 • ontdek je hoe boosheid zich bij jullie voordoet
 • krijg je inzicht over het verloop van boosheid binnen je gezin
 • leer je wat dé vier valkuilen zijn waar iedere ouder en opvoeder intrapt
 • ga je snappen waarom een kind nog bozer gaat doen of erin blijft hangen

Al met al krijg je in deze workshop een bijna kant en klare oplossing om je te helpen met je boze kind.

Je begint met een interessante test om erachter te komen wat je eigen valkuil is. Welk type opvoeder ben jij waardoor de rode vlag uitgaat bij je boze kind? Door alle interessante vragen en opdrachten krijg je inzicht in jullie manier van boosheid en omgaan met boosheid.

Ik garandeer je dat je versteld zult staan van dingen waar je niet bij stilstond – maar die o zo belangrijk zijn…

Verder krijg je waardevolle tips en een format om te oefenen met de gouden formule. Met die formule leer je om direct de omslag van ongewenst boos gedrag naar helpend boos gedrag te maken – net zoals dat bij mij in de praktijk gebeurt na een sessie met ouders en kind.

Als extra krijg je heel veel voorbeelden uit de 16 jaar dat ik in mijn eigen kindercoachpraktijk boze kinderen en hun ouders hielp.

Maar wat je vooral leert is hoe je de boosheidsvalkuilen kunt voorkomen en wat je snel en slim kunt doen om de harmonie terug te krijgen.

Het is bijzonder hoe Tea je op een simpele en praktische manier handvatten geeft die alles veranderen. Na afloop denk ik altijd weer: “Hoe kan het dat ik dit zelf niet heb bedacht?”

Moeder van boze jongen van 9

Voor wie is deze online workshop?

Voor ouders en grootouders

Deze online workshop is in eerste instantie bedoeld voor primaire opvoeders zoals ouders en grootouders.

Als je (klein)kind vast komt te zitten in zijn boosheid, dan wil je daar goed mee omgaan. Je emoties en ook simpelweg je onervarenheid – voor alles is een eerste keer – kunnen dan in de weg staan. Deze online workshop biedt je waardevolle inzichten (aha-momentjes) en praktische tips uit de kindercoaching die je direct kunt toepassen.

De online workshop is kort en krachtig, in maximaal 1 of 2 avondjes heb je alle video’s en inhoud tot je genomen. Je kunt er dus snel mee aan de slag. De inhoud zoomt in op de specifieke problematiek van het boze kind en jouw reactie daarop, je zult niet worden vermoeid met veel theorie.

Voor professionals

Ook professionals zoals kindercoaches, therapeuten, leraren, IB-ers, maatschappelijk werkers, gezinswerkers en praktijkondersteuners bij huisartsen zullen veel hebben aan de informatie uit deze online workshop.

Heb je dagelijks met (veel) kinderen te maken, dan kan het haast niet anders dat je ook met boosheid bij sommigen van die kinderen te maken krijgt. Als professional wil je daar correct en helpend mee omgaan. Deze online workshop geeft je alle handvatten die je daarvoor nodig hebt.

Ik begrijp nog steeds niet hoe het kan dat onze dochter na één sessie bij Tea direct is gestopt met gillen en krijsen en dat ze dit nooit meer heeft gedaan. Voor mij als moeder was het een eye-opener om te ontdekken hoeveel invloed ik had op dit krijsen en gillen waar we helemaal gek van werden.

Moeder van meisje van 7 jaar

Dit is wat je krijgt in deze workshop:

Ik was verbijsterd om te ontdekken dat mijn manier van reageren op mijn zoon de boel juist erger maakte. Toen ik ging oefenen met andere manieren van reageren met behulp van de tips en de stappen van reageren, leek het wel alsof een wonder gebeurde. Ik snap mijn zoon nu veel beter waarom hij boos wordt en ik ben heel blij dat we nu samen meer kunnen lachen. Deze workshop is echt een geschenk uit de hemel voor mijn gezin.

Moeder met zoon van 12 jaar

Hoe werkt dat, zo’n online workshop?

Alle inhoud van de workshop staat ‘online’:

 • Je krijgt toegang tot een online omgeving met alle materialen

 • Je kunt er dus op elk gewenst moment mee aan de slag

 • Je kunt in je eigen tijd en tempo werken, wanneer het jou uitkomt

 • Je houdt een half jaar toegang tot de online omgeving (maar je mag en kunt alle informatie opslaan op je eigen PC)

Wat kost deze online workshop?

De prijs van de online workshop “Voorkom de 4 valkuilen bij boze kinderen” is slechts  47 euro.

Dat is zelfs nog (veel) minder dan een coachingsessie in mijn praktijk (die overigens een cliëntenstop heeft). Voor dat relatief kleine bedrag krijg je direct toegang tot de complete online workshop en kun je de tips en handvatten morgen al toepassen.

Vandaag nog aan de slag?

Klik dan op de button hieronder… en over een paar minuten heb je al toegang tot alle inzichten en tips die jou en je kind ontzettend gaan helpen.

Ja, ik wil de 4 boosheidsvalkuilen voortaan slim omzeilen
Na je betaling ga je automatisch naar een registratiepagina om direct toegang te krijgen tot de online cursus. Je ontvangt ook nog een e-mail met een link naar die registratiepagina.

Wie ben ik?

Ik ben Tea Adema en sinds 2004 heb ik als één van de eerste kindercoaches een praktijk voor kindercoaching, pubercoaching en opvoedcoaching.

Vanaf het begin stonden boosheid hoog op de lijst van hulpvragen.

Dankzij de vele honderden kinderen, jongeren en hun ouders die bij me kwamen met hun vragen op het gebied van boosheid, leerde ik door de jaren heen wat werkte. Ik durf mezelf dan ook een specialist te noemen op het gebied van boosheid.

Dankzij opleidingen in oplossingsgericht werken, systemisch werken, provocatief coachen en nog vele andere, werd ik steeds bedrevener in het effectief coachen van kinderen, jongeren en hun ouders.

Ook in mijn functies als intervisiebegeleider en gezinsvoogd kwamen alle mogelijke problemen langs. Natuurlijk wist ik niet altijd het antwoord, maar ik heb wel een richting gevonden en een aanpak die goed bleek te werken. Na verloop van tijd kon geen enkele hulpvraag mij nog verbazen, en in mijn eigen praktijk heb ik nu meestal maar één sessie nodig om hele gezinnen weer op de rit te helpen.

Mijn effectieve en gestructureerde werkwijze heb ik vertaald naar opleidingen waarin alle belangrijke theorieën op het gebied van psychologie en pedagogiek zijn verwerkt. Die opleidingen zijn zonder uitzondering gericht op de praktijk: deelnemers merken dan ook snel een verschil in hun werk en aanpak.

Sinds 2010 hebben duizenden leraren en hulpverleners deelgenomen aan mijn opleidingen. Inmiddels mag ik me als expert ook regelmatig laten horen in diverse landelijke media die steeds vaker een beroep doen op mijn kennis en ervaring. En ik ben er blij mee dat mijn blogs en video’s maandelijks door vele tienduizenden bezoekers worden gelezen en bekeken.

De laatste jaren ontwikkel ik ook online hulpmiddelen voor ouders, zodat zij zelfstandig kunnen ontdekken hoe bepaalde bewezen oplossingen ook in hun gezin kunnen helpen.

Wanneer je deze online workshop volgt, ben je verzekerd van effectieve, praktische en plezierige nieuwe handvatten en tools die je direct de volgende dag kunt inzetten.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag om het antwoord te zien te krijgen.

Helaas lukt het me niet meer persoonlijk iedereen te helpen. Ik besteed een groot deel van mijn tijd aan het trainen van professionals in onderwijs en kindercoaching. Daarom heb ik in mijn eigen coachpraktijk momenteel een cliëntenstop. Juist daarom maak ik dit soort korte en krachtige online hulpmiddelen, waarmee je als ouder/opvoeder zelf kunt leren handig om te gaan met uiteenlopende uitdagingen.

Daarop kan ik volmondig “ja” zeggen. Of je kind nu peuter of puber is, deze cursus geeft je de handvatten en inzichten om met boosheid om te gaan en je kind te helpen. Geschikt voor alle leeftijden dus!

Je houdt een half jaar toegang tot de online omgeving met de informatie en materialen. Wil je de informatie langer inzien, dan kun en mag je grote delen van de informatie downloaden naar je eigen computer voor eigen gebruik.

Ik vind het belangrijk dat veel ouders toegang krijgen tot de informatie om hun kind te kunnen helpen omdat ik merk dat de nood hoog is. Ik kan zelf in mijn praktijk niet meer alle ouders helpen die uit het hele land langs willen komen. Daarom is dit een toegankelijke manier om hen te helpen – voor zelfs een lagere prijs dan van een coachingsessie.

Vandaag nog aan de slag?

Klik dan op de button hieronder… en over een paar minuten heb je al toegang tot alle inzichten en tips die jou en je kind ontzettend gaan helpen.

Ja, ik wil de 4 boosheidsvalkuilen voortaan slim omzeilen
Na je betaling ga je automatisch naar een registratiepagina om direct toegang te krijgen tot de online cursus. Je ontvangt ook nog een e-mail met een link naar die registratiepagina.