Moeilijk en boos gedrag is een uiting van onmacht bij het kind

Boosheid is een gezonde emotie, ook bij kinderen. Maar we moeten kinderen wel leren om gezond met boosheid om te gaan, want dat gaat niet vanzelf.

Denk maar aan de boze peuter, die in zijn boosheid tekeer gaat met zijn hele lijfje en zijn stem. Bij een peuter is dat nog wel schattig, maar als een kind van 10 nog steeds met deuren smijt, van alles kapot maakt en het hele huis bij elkaar gilt, wordt het snel minder grappig.

Misschien herken je het wel:

 • … het kind dat gaat huilen als het boos is
 • … begint te schelden als iemand iets zegt wat hem of haar niet zint
 • … met spullen gaat gooien als iets niet lukt
 • … schopt of slaat als iets tegenzit
 • … urenlang blijft mokken na een woordenwisseling
 • … anderen overal de schuld van geeft
 • … net zo lang doordramt tot het zijn zin krijgt
 • … de gezelligheid verpest

Je hebt zelf de sleutel in handen…

Veel ouders en opvoeders beseffen onvoldoende dat zij heel veel invloed hebben op de manier waarop een kind boos is en blijft. En vooral op welke manier een kind zijn boosheid uit en ermee omgaat.

We kunnen als volwassene heel gemakkelijk nare boze buien voorkomen. We kunnen er ook voor zorgen dat boosheid niet escaleert in moeilijk en destructief gedrag.

Helaas weten we vaak niet wat we daarvoor moeten doen en hoe we dat moeten doen. Onbewust doen we zelfs vaak net het verkeerde – en maken we het nog erger dan het was.

Wat wij als ouders en opvoeders vooral kunnen doen is kinderen helpen om boos te zijn op manieren die hen helpen. Boos gedrag heeft dan niet langer nare gevolgen voor het kind zelf en zijn omgeving.

Wil je weten hoe je voorkomt dat kinderen hun boosheid op een verkeerde manier uiten?

Hoe zou het zijn als je het toverstokje in handen zou hebben om het boze gedrag van je kind weg te toveren? En dat je erachter komt dat het eigenlijk heel simpel is om met dat toverstokje te zwaaien?

In de online workshop “Voorkom de 4 valkuilen bij boze kinderen”…

 • leer je voorkomen dat je kind nog bozer wordt
 • ontdek je hoe boosheid zich bij jullie voordoet
 • krijg je inzicht over het verloop van boosheid binnen je gezin
 • leer je wat dé vier valkuilen zijn waar iedere ouder en opvoeder intrapt
 • ga je snappen waarom een kind nog bozer gaat doen of erin blijft hangen

Al met al krijg je in deze workshop een bijna kant en klare oplossing om je te helpen met je boze kind.

Je begint met een interessante test om erachter te komen wat je eigen valkuil is. Welk type opvoeder ben jij waardoor de rode vlag uitgaat bij je boze kind? Door alle interessante vragen en opdrachten krijg je inzicht in jullie manier van boosheid en omgaan met boosheid.

Ik garandeer je dat je versteld zult staan van dingen waar je niet bij stilstond – maar die o zo belangrijk zijn…

Verder krijg je waardevolle tips en een format om te oefenen met de gouden formule. Met die formule leer je om direct de omslag van ongewenst boos gedrag naar helpend boos gedrag te maken – net zoals dat bij mij in de praktijk gebeurt na een sessie met ouders en kind.

Als extra krijg je heel veel voorbeelden uit de 16 jaar dat ik in mijn eigen kindercoachpraktijk boze kinderen en hun ouders hielp.

Maar wat je vooral leert is hoe je de boosheidsvalkuilen kunt voorkomen en wat je snel en slim kunt doen om de harmonie terug te krijgen.

Het is bijzonder hoe Tea je op een simpele en praktische manier handvatten geeft die alles veranderen. Na afloop denk ik altijd weer: “Hoe kan het dat ik dit zelf niet heb bedacht?”

Moeder van boze jongen van 9

Voor wie is deze online workshop?

Voor ouders en grootouders

Deze online workshop is in eerste instantie bedoeld voor primaire opvoeders zoals ouders en grootouders.

Als je (klein)kind vast komt te zitten in zijn boosheid, dan wil je daar goed mee omgaan. Je emoties en ook simpelweg je onervarenheid – voor alles is een eerste keer – kunnen dan in de weg staan. Deze online workshop biedt je waardevolle inzichten (aha-momentjes) en praktische tips uit de kindercoaching die je direct kunt toepassen.

De online workshop is kort en krachtig, in maximaal 1 of 2 avondjes heb je alle video’s en inhoud tot je genomen. Je kunt er dus snel mee aan de slag. De inhoud zoomt in op de specifieke problematiek van het boze kind en jouw reactie daarop, je zult niet worden vermoeid met veel theorie.

Voor professionals

Ook professionals zoals kindercoaches, therapeuten, leraren, IB-ers, maatschappelijk werkers, gezinswerkers en praktijkondersteuners bij huisartsen zullen veel hebben aan de informatie uit deze online workshop.

Heb je dagelijks met (veel) kinderen te maken, dan kan het haast niet anders dat je ook met boosheid bij sommigen van die kinderen te maken krijgt. Als professional wil je daar correct en helpend mee omgaan. Deze online workshop geeft je alle handvatten die je daarvoor nodig hebt.