Concentratieproblemen bestaan niet…

Wanneer een kind zijn hoofd niet bij zijn werk kan houden, noemen we dit al snel een ‘concentratieprobleem’. We geven allerlei tips en trucs en verwachten dat het kind zich dan wel redt. Maar vaak is er iets anders aan de hand…

Omdat we ons echter niet verdiepen in wat er écht speelt, loopt het kind het risico grotere problemen te krijgen zoals leerproblemen of faalangst. De bron van het concentratieprobleem wordt niet goed (h)erkend en het kind wordt dus niet goed geholpen.

Wat zien we bij kinderen als we het hebben over ‘concentratieproblemen’?

Het kind…

  • kijkt veel om zich heen in de klas
  • vergeet steeds wat hij moet doen
  • luistert slecht naar opdrachten en instructies
  • droomt voor zich uit
  • wordt heel boos als er iets onverwachts gebeurt
  • is (over)gevoelig voor prikkels
  • zit op zijn telefoon of gaat gamen als hij huiswerk moet doen
  • maakt zijn huiswerk vaak maar half af
  • laat zich afleiden door ieder geluidje of beweging
  • blijft wiebelen en friemelen

Je kunt een kind met concentratieproblemen heel goed zelf helpen

Veel ouders en opvoeders hebben nog niet in de gaten dat ze zelf heel veel kunnen doen om een kind te helpen zich te leren concentreren. Als je weet wat er werkelijk aan de hand is, kun je een kind heel gericht leren zich te concentreren.

Vind de bron… en daarmee de sleutel voor de oplossing

We kunnen kinderen helpen zich beter op hun (school)taken te richten, als we begrijpen wat de onderliggende oorzaken zijn. Met de juiste handvatten kunnen we het concentratieprobleem vervolgens op de juiste manier aanpakken.

Leer je kind concentreren: voorkom faalangst en leerproblemen

Wil je je kind helpen met zijn concentratieprobleem – en grotere problemen voorkomen?

Hoe mooi zou het zijn als je erachter komt waardoor je kind moeite heeft met concentreren, zodat je meer grip krijgt op het probleem en je kind kunt leren hiermee om te gaan?

In de online workshop ‘Leer je kind concentreren’ ontdek je…

  • wat er wérkelijk met je kind aan de hand is
  • de 13 ontsnappingsroutes die een kind uit zijn concentratie halen
  • hoe de hersenen werken bij concentratie en hoe dat helpt
  • wat je kind moet kunnen om zich te concentreren
  • wanneer je kind zich wel en juist niet concentreert

En verder…

  • leer je wat je kunt doen om je kind te helpen
  • leer je welke techniek helpend is voor je kind en welke niet
  • maak je een persoonlijk plan van aanpak
  • krijg je tientallen tips (voor jou als ouder, voor je kind of puber) die jullie kunnen gebruiken om te ontdekken wat werkt

Al met al biedt deze workshop je een bijna kant en klare oplossing om het probleem concentratie het hoofd te bieden.

Je zult versteld staan van de manier waarop je concentratieproblemen kunt aanpakken en hoe dit kinderen verder brengt.

Je ontvangt tientallen waardevolle tips en technieken die hun effectiviteit in de praktijk hebben bewezen en waarmee je kunt gaan experimenteren. Ik heb ruim 16 jaar gewerkt met kinderen met concentratieproblemen: de vele voorbeelden uit mijn praktijk geven je herkenning en houvast.

Als ouders zijn we zo ontzettend blij dat Tea ons erop wees dat onze dochter nog te jong is om de diagnose concentratieprobleem te hebben. We zijn zo geschrokken van de consequenties van deze term voor haar verdere schooltijd. En nu we weten wat we kunnen doen om onze dochter te helpen bij haar taken, hebben we ons vrolijke meisje weer terug en zijn we alert op de signalen als ze afhaakt.

Moeder van Ditta (6 jaar)

Voor wie is deze online workshop?

Voor ouders en opvoeders

Deze workshop is vooral bedoeld voor ouders om inzicht te krijgen in het ongeconcentreerde gedrag van hun kind.

Als je worstelt met vragen als:

  • Hoe kan het dat je kind zo slecht luistert?
  • Dat de juf of meester klaagt over de concentratie?
  • Dat de leerprestaties zo achter blijven?
  • Dat het huiswerk zo’n strijd is?

Dan geeft deze online workshop je snel antwoorden en inzichten in wat er werkelijk met je kind aan de hand is.

De online workshop is kort en krachtig: in maximaal 1 of 2 avondjes heb je alle video’s en inhoud tot je genomen. Je kunt er dus snel mee aan de slag. De inhoud zoomt in op de specifieke problematiek van concentratie en kijkt vooral praktisch naar oplossingen die je thuis kunt gebruiken.

Voor professionals

Ook professionals zoals kindercoaches, therapeuten, en vooral leraren, IB-ers en mentoren zullen veel hebben aan deze online workshop.

Werk je dagelijks met (veel) kinderen, dan kan het haast niet anders dat je ook met concentratieproblemen te maken krijgt. Als professional wil je daar correct en helpend mee omgaan. Deze online workshop geeft je alle handvatten die je daarvoor nodig hebt.

Hoe veel tijd heb je nodig voor deze workshop?

Om alle tekst en video’s door te nemen, heb je ongeveer 6 uur tijd nodig.
Daarna begin je met het in praktijk brengen van de tips, het invullen van de werkbladen en het steeds opnieuw ontdekken met wat er allemaal mogelijk is om de concentratie te verhogen.
Je kunt alle tijd nemen die je wilt door steeds opnieuw de video’s te bekijken of aan de slag te gaan met de tips gedurende het half jaar dat deze workshop voor je beschikbaar is.

Dank je wel Tea. Ik heb ook deze workshop van jou gevolgd en het is zo leerzaam en direct toepasbaar bij mij in de klas. Jouw inzichten en je aanpak zijn altijd weer verrassend en maken mijn werk gemakkelijker. Ik kijk nu anders naar de leerlingen die me voorheen stoorden met hun gedrag.

Mentor van een VMBO school

Waarom is deze workshop anders dan de aanpak van anderen op dit gebied?

Al ruim 16 jaar heb ik gewerkt met kinderen en concentratieproblemen. In eerste instantie werkte ik met de geijkte aanpak, maar ik ontdekte dat die vaak niet of niet goed genoeg werkte.

Door te experimenteren en te onderzoeken wat wél werkte en wat de verschillen tussen kinderen waren, ontdekte ik onderliggende factoren bij concentratieproblemen die heel ergens anders over gaan. Factoren die een hele andere aanpak nodig hebben.

Al die kennis heb ik verwerkt in deze workshop. Daardoor is het een totaal andere benadering dan de standaard hulp bij concentratieproblemen. Je ontdekt snel de échte oorzaak van concentratieproblemen – en natuurlijk volgt daarna hoe je daar een oplossing voor kan vinden.

Alles vanuit de dagelijkse ervaringen uit de praktijk!

Dit is wat je krijgt in deze workshop:

De relatie tussen onze zoon en zijn meester is zo verbeterd nu we allemaal begrijpen hoe het werkt voor Jacco. De spanning is verdwenen, ook thuis. Jacco doet nog steeds hetzelfde en is nog dezelfde spring in het veld, maar wij als ouders kijken anders en de meester begrijpt hem nu. Wat een opluchting is dat voor iedereen en dat allemaal dankzij jouw aanpak over zijn concentratieprobleem.

Moeder van Jacco (11 jaar)

Hoe werkt dat, zo’n online workshop?

Alle inhoud van de workshop staat ‘online’:

  • Je krijgt toegang tot een online omgeving met alle materialen

  • Je kunt er dus op elk gewenst moment mee aan de slag

  • Je kunt in je eigen tijd en tempo werken, wanneer het jou uitkomt

  • Je houdt een half jaar toegang tot de online omgeving (maar je mag en kunt alle informatie opslaan op je eigen PC)

Wat kost deze online workshop?

De prijs van de online workshop “Leer je kind concentreren” is slechts  77 euro.

Dat is zelfs nog (veel) minder dan een coachingsessie in mijn praktijk (die overigens een cliëntenstop heeft). Voor dat relatief kleine bedrag krijg je direct toegang tot de complete online workshop en kun je de tips en handvatten morgen al toepassen.

Vandaag nog aan de slag?

Klik dan op de button hieronder… en over een paar minuten heb je al toegang tot alle inzichten en tips die jou en je kind ontzettend gaan helpen.

Wie ben ik?

Ik ben Tea Adema en als één van de allereerste kindercoaches in Nederland ben ik gespecialiseerd in opvoeding en coaching van onder andere boosheid, angst, leren en gedrag bij kinderen, pubers en jongeren.

En..:

  • Anderhalve meter liefdevolle nuchterheid, vasthoudendheid en humor
  • 60 plusser en gepokt, gemazeld en gemangeld door het leven zelf
  • Hier en daar zichtbaar en onzichtbaar versleten
  • Vrouw van 1 en moeder van 2
  • Ruim 40 jaar keihard gewerkt in hulpverlening en bedrijfsleven als jeugdhulpverlener, teammanager, jeugdbeschermer, intervisor, coach met eigen praktijk en opleider/trainer
  • Levenslang opleidingen en lessen gevolgd op het gebied van alles wat met mens en organisaties te maken heeft
  • Werkt graag met mensen die gemotiveerd zijn tot het gaatje te gaan om betekenisvol voor anderen te zijn
  • Doet haar best om de tijd van leven die er is zinvol en vooral plezierig door te brengen

Lees hier meer over Tea Adema

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag om het antwoord te zien te krijgen.

Helaas lukt het me niet meer persoonlijk iedereen te helpen. Ik besteed een groot deel van mijn tijd aan het trainen van professionals in onderwijs en kindercoaching. Daarom heb ik in mijn eigen coachpraktijk momenteel een cliëntenstop. Juist daarom maak ik dit soort korte en krachtige online hulpmiddelen, waarmee je als ouder/opvoeder zelf kunt leren handig om te gaan met uiteenlopende uitdagingen.

Daarop kan ik volmondig “ja” zeggen. Of je kind nu op de basisschool zit of al in het middelbaar onderwijs, deze cursus geeft je de handvatten en inzichten om de bron van de concentratieproblemen te ontdekken en er een oplossing voor te vinden.

Je houdt een half jaar toegang tot de online omgeving met de informatie en materialen. Wil je de informatie langer inzien, dan kun en mag je grote delen van de informatie downloaden naar je eigen computer voor eigen gebruik.

Ik vind het belangrijk dat veel ouders toegang krijgen tot de informatie om hun kind te kunnen helpen omdat ik merk dat de nood hoog is. Ik kan zelf in mijn praktijk niet meer alle ouders helpen die uit het hele land langs willen komen. Daarom is dit een toegankelijke manier om hen te helpen – voor zelfs een lagere prijs dan van een coachingsessie.

Vandaag nog aan de slag?

Klik dan op de button hieronder… en over een paar minuten heb je al toegang tot alle inzichten en tips die jou en je kind ontzettend gaan helpen.