Soms vraag je je af of het aan jou ligt……

Je bent lekker aan het werk en je functie past je als een jas.
Meestal geniet je van de kinderen en de ouders waar je mee werkt en ook op de meeste collega’s kun je een beroep doen als het nodig is.

Je neemt je werk serieus en prijst jezelf gelukkig.

En toch……. soms zit je ’s avonds op de bank en kriebelt er wat.
Dat je van die situaties hebt die dan eens wel, en dan eens niet, de kop opsteken.
Van die momenten die dreigen je van je sokken te blazen…..

Want, immers

  • Als professional wil je graag dat alle kinderen en hun ouders zich veilig voelen bij jou.
    Dat je samen met hen tot oplossingen komt.
  • Soms keert kind of ouder zich tegen je of  begrijpt je niet terwijl je altijd je best doet om de relatie werkbaar te houden.
    Je merkt dat het gedrag van de ander je veel energie kost en dat je hen niet goed kunt bereiken.
  • Het is best lastig om je in sommige situaties kwetsbaar op te stellen bij collega’s omdat ze van jou oplossingen verwachten en je vindt dat het bij je functie hoort.
    Achteraf merk je dat je nog harder gaat werken en ondanks dat je zo je best doet, merk je dat jullie nog meer geïrriteerd raken.
  • Soms komen er vaker een zelfde soort situaties op je pad waarvan je het moeilijk vindt om ermee om te gaan.
    Soms zijn het triggers over dezelfde type mensen, soms gaat het om bepaald irritant gedrag, soms voel je je machteloos ten opzichte van je manager of weet je niet hoe te reageren op haaibaai gedrag.
    Wanneer je er goed over nadenkt, zit er een patroon in je triggers maar krijg je niet de vinger achter hoe dit te veranderen of ermee om te gaan.
  • Als je eerlijk bent tegen jezelf, merk je dat je soms ’s avonds nog boos op de bank zit door het gedrag van anderen.
    Je wilt het zo graag goed doen in je werk en genieten van mooie momenten. Je werkt hard en staat graag voor iedereen klaar en wilt ’s avonds gewoon met voldoening op je dag terugkijken.

Welkom bij de club hardwerkende professionals met goede voelsprieten

Je doet je werk natuurlijk niet voor niets en één van je talenten is dat je goede voelsprieten hebt voor je ‘klanten’ en kinderen aanvoelt al voordat ze het soms zelf weten.
Naast alle kennis en kunde die je hebt opgedaan in je werk, zijn je voelsprieten goed ontwikkeld, maar ze werken je ook wel eens tegen…

Want wat nu?
Hoe pak je het aan om dat wat je voelt, te veranderen in het vinden van een oplossing?
Hoe kun je jezelf zo inzetten dat je voelsprieten daadwerkelijk een zegen zijn en je niet hoeft te twijfelen aan jezelf?

Want ondanks dat je je werk met liefde doet, is het zo nu en dan ook frustrerend.
Het valt niet mee om iedereen tevreden te houden en altijd het goede te doen.
Je voelt je verantwoordelijk voor de kinderen en ouders waarmee je werkt en voelt zelfs de zorg voor collega’s.

Wanneer het dan allemaal even niet zo soepel loopt en je niet goed meer weet hoe dan wel te handelen, kan dat best alleen voelen.

Hoe mooi zou het zijn als je de handvatten hebt om dat wat je voelt over wat er speelt en wat nodig is, in te brengen?
Ik kan je de inzichten en tools geven en samen met jou ontdekken hoe je je voelsprieten maximaal benut zodat jij je sterker voelt in situaties die je triggeren.
Waardoor je heldere antwoorden hebt, je weet dat wat jij voelt ook echt klopt en hoe je ernaar kan handelen.

Het zou zo jammer zijn als je afhaakt….

De afgelopen 20 jaar heb ik vele keien in het werk op het randje en soms over het randje zien gaan.
Betrokken leraren, maatschappelijk werkers en vooral IB-ers en gezinshulpverleners.
Juist zij die zoveel liefde voor het vak hebben, dreigen soms te knakken terwijl alles in hen knokt om overeind te blijven.
Mijn hart gaat iedere keer naar hen uit.

Wanneer we onderzoeken wat er speelt, wat je bezwaart en vooral waar je verlangen ligt om opnieuw het vuur voor dat ene kind, die ouder of weer gezellige omgang te hebben met collega’s, dan blijkt vrijwel altijd dat het vuur toch vlak onder de oppervlakte ligt.

Meestal is er niet veel nodig om het vuur weer brandend te krijgen , je moet alleen even weten hoe je je voelsprieten weer de goede kant op krijgt en aandacht geeft aan wat schuurt.

De basisopleiding ‘kindercoach, pubercoach, opvoedcoach’ van Tea Adema is afwisselend en boeiend van begin tot eind. Tea leert je te werken met het oplossingsgericht werkmodel, dat direct toepasbaar is. De belangrijkste psychologische theorieën passeren de revue, verweven met pragmatische coachingsvaardigheden en tools. Tea brengt dit alles met veel enthousiasme, humor en sensitiviteit. Ze is erg betrokken bij alle deelnemers. Niet alleen tijdens de trainingsdagen, maar ook daarna in de besloten Facebook-groep waarin casus-specifieke vragen worden gesteld en tips worden uitgewisseld. Deze opleiding heeft mijn mindset en werkaanpak verrijkt en Tea is mijn grootste inspirator geworden in mijn werk als coach en orthopedagoog. Een aanrader voor iedereen die werkt met kinderen én hun ouders!

Testimonial over kindercoach-opleidingMayke Swarts, Coach 4 Teens & Kids

Wat kun je doen om je vuur weer aan te wakkeren?

Ik nodig je uit om je in te schrijven voor een lunch zoom sessie intervisie en casuïstiek.
Je mag één keer meedoen, maar je mag ook zo vaak aanschuiven als je wilt.

Tijdens deze zoombijeenkomsten met willekeurige en mogelijk voor jou onbekende collega’s uit het werkveld kind en ouder gaan we aan de slag met:

  • Onderzoeken aan de hand van concrete situaties en casussen wat de onderliggende triggers en patronen zijn voor jou zodat je ze herkent als ze zich weer voordoen en je niet steeds opnieuw in dezelfde valkuilen hoeft te stappen.

  • Verschillende intervisie methodieken. Deze nodigen je uit tot het zetten van stappen in je professionele ontwikkeling door herkenning over hoe je eigen rol, je eigen gedrag en je meningen en overtuigingen invloed hebben op dat waar je mee worstelt.

  • Ontdekken hoe je emoties vaak ongewild en onbewust je rationaliteit hebben overgenomen in je meningsvorming en handelen waardoor je een keus kunt maken om je oordeel en meningen anders in te zetten en je rustig kunt blijven voelen in spannende situaties

  • Welke vragen en interventies effectief en niet effectief zijn door dit zelf te ervaren en zo te ontdekken wat werkt en wat niet werkt.

  • Het uitwisselen van ‘best practices’ ervaringen en oplossingen.  Van andere deelnemers krijg je nieuwe inzichten en handvatten waardoor je eigen luiken een beetje verder open gaan en je je gesteund voelt door de aanpak van anderen

  • Je systemisch en contextuele plek en houding onderzoeken: Hoe ben je verstrikt in de hulpvraag. Hoe weet je of je nog meerzijdig partijdig bent? Hoe voorkom je dat je het kind (nog meer) beschadigd door je goede bedoelingen?

  • Reflecteren op doelen en je werkwijze: Hoe blijf je focus houden voor de beste oplossingsrichting en gebruik je lef en liefde om ook dat wat verschuldigd is mee te nemen in doelen?

Over Tea Adema

Vanaf mijn 25e heb ik leiding gegeven aan teams van 6 tot 45 medewerkers met allerlei types mensen en zeer uiteenlopende werkzaamheden.
In mijn eigen praktijk voor kindercoaching en opvoedcoaching werkte ik vanaf het eerste begin altijd samen met ouders en kinderen op hetzelfde moment.

Tijdens mijn werk als jeugdbeschermer werkte ik samen met ouders en andereTea Adema van Centrum Tea Adema professionals om het kind heen waarvan de veiligheid in het geding was.
Bij veilig thuis heb ik een jaar lang op alle afdelingen binnen de organisatie intervisie groepen begeleid om dit te implementeren binnen het werkveld.

Wat mij steeds weer raakt is de betrokkenheid en liefde van mensen die met mensen werken.
Dit motiveert mij om hen heel te houden en hen te doen bloeien in situaties die zo moeilijk kunnen zijn.

Juist ook gedurende de 15 jaar dat ik de opleiding tot kindercoach en opvoedcoach geef, zie ik steeds opnieuw de motivatie van de werkers uit het veld van onderwijs, kinderopvang en hulpverlening alles geven wat ze hebben.
En wanneer ze vastlopen of het niet meer weten is het prachtig te zien en te merken hoe eenvoudige vragen en interventies ruimte bieden zodat de glimlach weer tevoorschijn komt.

Durf je het aan om samen met mij in een kleine groep tot het gaatje te gaan in het onderzoeken van hoe het beter kan en hoe de situatie of casus die je uit de slaap houdt, je persoonlijke groei belooft in je werk?

Geef je dan op voor een lunch zoom sessie intervisie/casuïstiek wanneer het jouw tijd is en voel hoe je opgefrist en met een open blik weer verder kunt.

De opleiding tot kindercoach heb ik met heel veel plezier gevolgd bij Tea. Haar enorme kennis en ervaring draagt ze over op een hele inspirerende manier. De opleiding is voor een deel kennis overdracht en ook veel oefenen. Hiermee kreeg ik direct de handvatten om het zelf ook toe te passen. Mooi om te ervaren dat door haar opleiding heen ik als persoon ontwikkelde en ik een zeer concrete coachingsmethode aangereikt kreeg waarmee ik nu dagelijks werk. Haar betrokkenheid in het netwerk van mensen die bij haar de opleiding hebben gevolgd, de feedback die zij geeft op ingebrachte casussen, zijn voor mij heel waardevol. Het is een heel fijn professioneel netwerk om deel van uit te maken. Wat mij betreft een absolute aanrader als je wilt leren hoe je ouders en kinderen kunt coachen.

Testimonial over kindercoach-opleidingChristie van Dijken-Hellendoorn, Kans-Rijk Coaching

Wat levert een zoom sessie intervisie/casuïstiek je op?

  • je krijgt inzicht in je eigen stijl van werken en hoe dit wel of juist niet aansluit bij degene met wie je het als lastig ervaart.
  • je krijgt glashelder hoe je eigen behoeften je aansturen, maar ook de ander waarmee je te maken hebt en hoe dit de angel van het probleem kan zijn.
  • Je voelt je gesteund door collega’s uit verschillende werkvelden.
  • Je hebt weer helder wat je eigen sterktes zijn en hebt daar weer toegang tot
  • Je hebt de kans om anderen tot steun te zijn en hen met jouw wijsheid bij te staan.

En dan even praktisch:

  • Wanneer jij de behoefte voelt om een vraag te verhelderen, ben je welkom bij een lunch zoom sessie intervisie/casuïstiek. Het gaat om jouw vraag, om jouw ervaring en jouw gewenste uitkomst.
    Je hoeft je dus niet in te schrijven voor een heel jaar of een hele reeks.
  • De andere deelnemers zijn waarschijnlijk onbekenden en juist dit gegeven zorgt voor meer toegevoegde waarde en veiligheid doordat iedereen hetzelfde doel heeft om zijn eigen vraag te verduidelijken en je open en vrij staat ten opzichte van andere deelnemers.
    Oud zeer, onderlinge meningen en oordelen gestoeld op samenwerkingen hebben geen plek omdat iedereen individueel inschrijft voor deze sessie in het hier en nu

De eerstvolgende kans om deel te nemen is op:

Woensdag 2 oktober van 11.30 uur tot maximaal 13.00 uur

Het deelname bedrag is € 117.50.
Er zijn minimaal 2 en maximaal 10 deelnemers.

Let op: Er komt geen opname van deze bijeenkomst en eenmaal aangemeld reken ik op je komst.

Ja, ik doe mee op 2 oktober en schrijf me direct in

Door hieronder op de knop te klikken ga je naar de betaalpagina waarmee je jouw inschrijving bevestigd.
Je ontvangt vervolgens binnen enkele minuten per mail de bevestiging van deelname.