logoHartelijk welkom bij deze nieuwsbrief over kindercoaching, opvoedcoaching, opleidingen en trainingen.
In deze nieuwsbrief vind je informatie over de volgende onderwerpen:

* Nieuws
* Over leren
* Interessante spellen
* Opleiding afgerond

Maar eigenlijk gaat deze nieuwsbrief deze keer vooral over leren, leren, leren……

Nieuws
Deze week wordt de tuin aangelegd bij onze vestiging. Voor het terras worden zes tuinkamers aangelegd waar het straks heerlijk oefenen in de buitenlucht wordt. Volgende week als de opleidingen na de korte meivakantie weer beginnen hoop ik op mooi weer en veel buiten oefenen.

Ik zal de vorderingen via foto’s op facebook bijhouden. Als je de pagina wilt liken, blijf je op de hoogte.

Ik leer leren blijft zich ontwikkelen en omdat er veel vraag naar de trainingen is, worden er vanaf september trainingen gegeven in Zoetermeer, Almere en Zwolle. Zelf geef ik nog een aantal keer per jaar deze training.
Op de site……… vind je de data, trainers en plaatsen. Hier vind je ook alle informatie over aanmelden en inschrijven.
Er zijn in iedere provincie trainers die kinderen kunnen helpen bij het leren. Ouders en scholen  kunnen hier…… een Ik leer leren trainer vinden.
Vanaf dinsdag komen er weer 22 nieuwe trainers bij, ook in Limburg en Zeeland.

Door de ontwikkelingen van Ik leer leren is een nieuw spel ontstaan. Het Wist je dat leerspel.
Trainers kunnen het via hun inlogcode gratis van de website downloaden en anderen kunnen met voordeel aanschaffen via Ninico…….

Om aan de wensen van scholen tegemoet te komen, wordt er voor scholen eveneens een format ontwikkeld voor Ik leer leren. Er wordt hard aan gewerkt en ik hoop dat dit binnenkort verkrijgbaar is, zodat met name groep 8-sters hier nog van kunnen profiteren voordat ze naar de brugklas gaan.
Ouders en kinderen reageren overigens nog steeds erg positief op het werkboek………

Over leren

Een paar kaartjes in het Wist je dat leerspel gaan over hoe het werkt in je hersenen als je leert en er is een kaartje wat vertelt dat we eigenlijk de helft van wat we weten al geleerd hebben in de eerste vijf jaar van ons leven.
Evenwel is de druk op leren nog nooit zo groot geweest dan tegenwoordig. Het nieuws staat er bol van en het gaat eigenlijk alleen maar over meer, meer, meer en over ambitie en en hoe we een hoger IQ kunnen verkrijgen. Deze berichtgeving doet bij mij de vergelijking van kinderarbeid opkomen. Lees maar verder…….

Los van de berichten dat het beter en meer moet, zijn we natuurlijk helemaal veroordeeld aan de Cito. Onlangs was hierover nog een tv uitzending die ik heb gezien. Ik moest weer helemaal ontdekken hoe de tv werkte, aangezien ik bijna nooit kijk :-)
Het werd me echter wel duidelijk. Voor kinderen is er geen ontsnappen meer aan. Spelen is uit en leren is in. Lees maar….
Overigens schreef ik al enkele jaren terug over de kleuters waarover de tv uitzending met name ging. Lees nog maar eens….

Gelukkig komt er echter ook een tegenbeweging op gang. Het is niet voor niets dat er zoveel behoefte is aan kindercoaching……
En juist door die tegenbeweging komt er meer zicht op hoe kinderen het beste leren.
Weet jij bijvoorbeeld hoe kinderen zonder startmotor dat doen? Lees verder………

Interessante spellen

Zo nu en dan  kom ik in aanraking met prachtige spellen, zowel voor kinderen en hun ouders als voor coaches.

Onlangs was ik in de gelukkige omstandigheid dat ik Ingrid Aaltink van Speelleerdoen een demonstratie zag geven van het time4activity spel met timmie timecoach. Ik was onder de indruk van dit spel. Niet alleen ziet het er prachtig uit en zijn er meerdere spelmogelijkheden, maar juist het leereffect is geweldig. Kinderen die moeite hebben met tijdsbeleving komen met dit spel volledig aan hun trekken. Vooral jonge kinderen,  beelddenkende kinderen, adhd-ertjes en add en pdd kinderen hebben vaak zeer grote moeite met het begrip tijd.
Voor hen is dit spel echt een aanwinst en in mijn praktijk heb ik ouders er al een paar keer enthousiast over gezien.
Lees meer over het spel…..

Het wonderspel staat al een poosje in de opleidingsruimte. Dit is vooral een prachtig spel om met groepen kinderen te spelen en vindt vooral op scholen en instellingen zijn weg. Het is heel oplossingsgericht en ziet er ook prachtig uit. Kijk verder…..

Ronduit verrast werd ik door het Avonturenspel wat ik in handen kreeg. Dit is echt een verrassend familiespel in een prachtig blikje. Het is een origineel moederdag, vaderdag of sinterklaas cadeau. En…… tot net voor vaderdag ontvang je 10 % korting. Lees maar…..

 Afgeronde opleidingen

In de komende weken tot de vakanties beginnen zijn er nog 9 verschillende opleidingen. Het wordt dus nog een drukte van belang in Burgum, o.a. nog een basisopleiding, oplossingsgericht werken, systemisch/contextueel werken, Ik leer leren, echtscheiding en verlies en opvoedcoaching.
Ook de afgelopen tijd zijn er veel mensen over de vloer geweest voor een opleiding.
Te beginnen werd basisopleiding nummer 30 afgerond. Bekijk de foto…
De dag daarna was gevuld met weer een uitermate nuttige praktijkdag. Kijk maar naar de foto’s….
Een nieuwe groep mensen leerde over oplossingsgericht werken en werken met Kids’ Skills, zie foto…  en er kwamen 20 nieuwe Ik leer leren trainers bij. Kijk maar….

De komende weken hoop ik op mooi weer en veel buiten oefenen tijdens de verschillende opleidingsdagen. En wie weet kan ik ook met kinderen buiten nog een coachingsessie hebben…….

Ik wens je een mooie voorzomer en graag tot de volgende keer.

Lees ook: Nieuwbrief nummer 3
Lees ook: