Kleine Avonturen kaartspelSoms krijg je zo maar een geweldig cadeautje.
Na een mooie lesdag kreeg ik een blikje genaamd “het kleine avontuur”.

Het kleine avontuur is een blikje vol leuke dingen. Er zitten opdrachtkaartjes in met activiteiten die je met het hele gezin kunt doen. Zo is een zondag of  een potentiële verveeldag in de vakantie nooit meer saai :-)

Lef vereist – voor ouders
Het spel is even eenvoudig als ingenieus: ouder en kind kiezen samen uit de kaarten een activiteit die ze gaan uitvoeren. Samen ondernemen, lachen, zich verwonderen, griezelen en (kleine) angsten overwinnen: spelers komen ongetwijfeld van alles tegen. De onalledaagse en verrassende avonturen vereisen wel wat lef: de wereld zal er nooit meer hetzelfde uitzien nadat deze Kleine Avonturen worden beleefd!

Een greep uit het blikje

Wat te denken van:

  • Kunstige kliederboel over een bijzonder schilderij maken
  • Een groot fantasie ganzenbord ter grote van een hele tafel
  • Kamperen in….
  • Plukken… ga naar buiten en vind….
  • Ouderwetse speurtocht
  • Drollen rollen
  • Kaartje prik
  • en nog veeeeeeel meer

Je kunt dit spel iedere dag spelen en de kracht van dit kaartspel is dat het ouder en kind in gezellige en grappige activiteiten stimuleert om pret met elkaar te hebben. Geen dure uitjes, maar gewoon plezier met elkaar voor een poosje.
Je beleeft onverwachte, gekke en creatieve dingen met elkaar en juist dit zijn de dingen die kinderen onthouden als ze later groot zijn. Heel gewoon samen met papa en mama en broertjes, zusjes en vriendjes leuke dingen beleven dicht bij huis. En als je tevreden de activiteit hebt afgesloten, zal je merken dat je er tijdens het eten en het bij het naar bed gaan nog steeds om moet lachen en blijft denken aan je belevenissen.

Verwondering
“Kleine Avonturen is ontstaan vanuit dromen en wensen van kinderen”, vertelt Inge Schilders, de maker van het spel en zelf moeder van twee jonge kinderen. “Ik stelde mezelf aldoor de vraag wat kinderen raakt en verwondert en uit de antwoorden die ik vond is dit spel ontstaan. Alles draait om lekker samen spelen. Daarnaast wordt je als volwassene uitgedaagd om mee te buigen met de creatieve, actieve en fantasievolle opdrachten waarin kinderen zich direct kunnen uitleven”

De illustraties van dit spel van Inge Schilders zijn van Studio Merel. Je kunt het spel bestellen via de website, maar het is ook al in vele winkels te koop.

Cadeautje

Omdat het bijna moederdag is en daarna natuurlijk nog vaderdag, krijg je tot 15 juni 2013 10% korting als je het spel bestelt via www.hetkleineavontuur.nl met het woord Kindercoaching als kortingscode.

Lees ook: Graffity onder de tafel
Lees ook: Kinderen op de achterbank
Lees ook: Ouders die uitslapen
Lees ook: Torenhoog moederdag ontbijt
Lees ook: Stralende kinderogen
Lees ook: Prachtige wijze les

Heb je hulp nodig, neem dan contact op voor een afspraak met de praktijk voor kindercoaching. Werken als kindercoach leer je bij de opleiding tot kindercoach. Wil je op de hoogte blijven, vraag dan de nieuwsbrief aan.
Ken je Ik leer leren al?


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)