logoHartelijk welkom bij deze nieuwsbrief over kindercoaching, opvoedcoaching en opleidingen en trainingen.
In deze nieuwsbrief vind je de volgende onderwerpen:

*   Nieuws
*   Over faalangst
*   Over leren
*   Gast workshop
*   Over opvoeden

Nieuws

Na vele maanden verbouwen is het nu eindelijk zover. Nadat de opleidingen in januari al van start waren gegaan op het nieuwe adres in Burgum, is nu ook de praktijk verhuisd.
Na ruim 7 jaar praktijk voor kindercoaching wordt het daardoor stil aan huis. De wachtruimte, de praktijk en de etage zijn nu kaal en sfeerloos, maar zullen gebruikt gaan worden als kantoor want werk is er volop………

Vanaf nu zijn we dus dagelijks te vinden in Burgum want ook Ninico is klaar voor het fabriceren van nieuw kindercoachmateriaal. Kijk hier voor een paar foto’s

De afgelopen weken zijn er inmiddels een paar opleidingen afgerond.
Kijk hier en hier en hier voor de foto’s.

Over faalangst

Binnen de kindercoach praktijk zijn een aantal thema’s steeds terugkerend omdat veel kinderen er last van hebben.
Faalangst is zo’n thema waar kinderen veel hinder van kunnen ondervinden. Je kunt daarvoor drie gebieden onderscheiden. Angst om te falen op school, op sport en in het contact met anderen. Een aantal maanden geleden hebben een aantal studenten van de SPH zich in het thema verdiept als projectopdracht in mijn praktijk. Ze hebben de basis voor een spel ontwikkeld voor kinderen met faalangst. Na toetsing en verbeteringen heeft Studio Staalkaart het spel vormgegeven en sinds vorige week is het verkrijgbaar in de webwinkel van Ninico.  Het spel is verkrijgbaar als pdf waardoor het weer reproduceerbaar is voor kinderen.

Wil je weten wat je kunt doen aan faalangst? Lees de tips hier…..
En waarom gerusstellen niet helpt, kun je hier verder lezen…..

Over leren

Het Ik leer leren programma is inmiddels erg enthousiast ontvangen en voor het nieuwe brugklasjaar staan er vanaf september ruim 100 trainers klaar om kinderen in Nederland en Belgie te helpen met leerproblemen. Het gaat dan over manieren van leren, huiswerk maken, organiseren, plannen, motivatie, faalangst, concentratie en de eigen leerstrategie.
Overigens heeft het programma zeer weinig te maken met beelddenken. Beelddenken is een manier van leren, maar er zijn veel meer manieren van leren, lees maar…..

Wij volwassenen hebben soms geen idee hoeveel impact we kunnen hebben op het leerproces van kinderen. Lees maar eens over de impact van de juf of meester…….

Heb je belangstelling voor het Ik leer leren programma, dan kun je op de website meer lezen.
Tot juli wordt de training nog 4 keer gegeven aan kindercoaches, leerkrachten, logopedisten en andere beroepskrachten. Vanaf september volgen nieuwe data voor mensen die als trainer willen werken met kinderen met leerproblemen. Inmiddels is er ook een Ik leer leren materialen pakket beschikbaar. Kijk hiervoor op de site van Ninico…
Het werkboek heeft al veel kinderen verrast en geholpen bij het leren leren en dat is mooi :-)

Gastworkshop individuele opvoedopstellingen

Op 23 mei a.s. geeft Marianne Langemeijer een workshop individuele opvoedopstellingen bij de opleiding tot kindercoach in Burgum.  Marianne schreef onlangs een boek over dit onderwerp en komt graag naar Friesland om ons hierover te leren. Deze workshop is bedoeld voor beroepskrachten en je kunt er meer over lezen op de website van Marianne..
Je kunt je opgeven bij Hilde Mellema met wie ik deze workshop organiseer. Dis is haar website….

Over opvoeden

Opvoeden blijft een geweldig thema. Iedere ouder heeft ermee te maken en op iedere leeftijd van een kind is er weer iets nieuws te beleven.
Waar het echter van jongs af aan om draait, is dat de ouder een ouder kan zijn. Ik vertaal dat altijd in de vraag: Wie heeft de regie in huis. En vaker dan je zou denken zijn dit de kinderen. Dat heeft onder andere gevolgen voor de basis en de veiligheid die kinderen kunnen ervaren…. Lees meer….

En mocht je verzoeknummers hebben voor een blog voor deze nieuwsbrief. Mail gerust.
Graag tot een volgende keer.

Lees ook: Nieuwsbrief nummer 1
Lees ook: Nieuwsbrief nummer 11
Lees ook: Nieuwsbrief nummer 10
Lees ook; Nieuwsbrief nummer 9
Lees ook: Nieuwsbrief nummer 8
Lees ook: Nieuwsbrief nummer 7
Lees ook: Nieuwsbriefnummer  6
Lees ook: Nieuwsbrief nummer 5
Lees ook: Nieuwsbrief nummer 4
Lees ook: Nieuwsbrief nummer 3
Lees ook: Nieuwsbrief nummer 2

Heb je het e-boek: “Dit is kindercoaching”  al aangevraagd?  Dat kan hier…
Wil je informatie over de opleiding tot kindercoach? Lees dan hier verder….
Ben je ouder en wil je een afspraak maken met je kind, lees dan hier verder…
Heb je vragen, neem dan gerus