Welkom bij deze nieuwsbrief over kindercoaching, opvoedcoaching en de opleiding tot kindercoach.
In deze nieuwsbrief vind je de volgende onderwerpen:

Nieuws
Kindercoachmaterialen
Over leren
Over opvoeden
Doe tips voor en met kinderen

Nieuws

De zomer lijkt voor 2012 voorgoed voorbij en daarmee zijn de opleidingen ook weer van start gegaan. Omdat de aanmeldingen blijven komen en de huidige ruimte ook alweer krap wordt hebben we besloten een pand aan te kopen. Sinds 3 september is het pand aan de Elingsloane 19 in Burgum ons eigendom en de komende maanden krijgt het van top tot teen een opfrisser. We hopen er eind dit jaar, maar zeker in 2013 te kunnen starten.
Zowel de praktijk, de opleiding en Ninico kindercoachmaterialen worden dan hier gevestigd.
Voor een foto, klik je hier….. Als je op die foto klikt, krijg je een vergroting.

In de vakantie ben ik gestart met de opzet voor een training leren leren. Het is de bedoeling dat kinderen in groepjes leren obstakels te herkennen en overwinnen die belemmerend zijn voor hun leerproces. Vanaf februari wil ik starten met een groepje kindercoaches om deze training laagdrempelig te kunnen aanbieden. Heb je minimaal de basisopleiding gevolgd en heb je interesse om deze training te gaan geven, mail me dan. Meer informatie vind je op de website…..

Kindercoachmaterialen

Sinds januari 2012 verkoopt Ninico kindercoach materialen en sinds juli is de webwinkel online. Velen hebben de weg al gevonden voor bestellingen en ik wil je graag laten kennismaken wet deze website. Bekijk de webwinkel……

Over leren

Afgelopen woensdag was ik bij de lezing van de Japanse leraar Mr. Kanamori. Hij hield een gloedvol en expressief betoog over wat er volgens hem nodig is voor onze kinderen op school. Lees mijn verslag …..

Kinderen willen van nature graag hun best doen en leren vaak automatisch. Soms gaat het stroef en beloven kinderen ons dat ze hun best zullen doen op school. Op andere momenten bezweren ze ons met de hand op het hart dat ze lief zullen zijn.
Eigenlijk moeten we dit soort uitspraken niet accepteren want het leidt alleen maar tot teleurstellingen. Lees maar verder waarom dat zo is…….

Leren doen we ons leven lang en o zo vaak zijn we ezels die zich telkens weer aan dezelfde steen stoten. Hoe het anders kan, lees je hier…..

Over opvoeden

Ouderschap is vaak nog best een hele opgave. Uit onderzoek blijkt steeds opnieuw dat we veel meer negatief gedrag laten zien ten aanzien van onze kinderen dan positief gedrag. Vooral jonge kinderen horen ontelbare keren een Nee per dag.
We doen het allemaal, mopperen, snauwen en terechtwijzen, maar vinden er iets van als een ander het doet. Hoe het zit kun je hier verder lezen…

Kindercoaching wordt steeds bekender en steeds meer ouders en kinderen roepen de hulp in van een kindercoach. En dat is mooi want juist door deze korte en praktische hulp worden vaak grotere problemen voorkomen. Echter….. heel veel kinderen ervaren geen enkel probleem en toch loopt er iets niet goed. Hoe zit dat….? Lees verder….

Doe tips voor en met kinderen

Met enige regelmaat wordt een tip van mij gepubliceerd door opgroeien in verbondenheid. Een website die iedere week een tip stuurt naar belangstellenden en die een aantal tips heeft gebundeld in een boek.
In de vakantie zijn 2 tips gepubliceerd. Misschien heb je er nog iets aan:
Een spelletje doen op reis in de auto. Lees verder…
Maak een eens een familiebos, lees verder….

Tot zover weer deze nieuwsbrief. Ik ontmoet je graag weer in oktober.
NB; Als je een g-mail of een hot-mail adres hebt, zou het kunnen dat je deze nieuwsbrief in je map met ongewenste mail ontvangt.

Lees ook: Nieuwsbrief nummer 7
Lees ook: Nieuwsbriefnummer  6
Lees ook: Nieuwsbrief nummer 5
Lees ook: Nieuwsbrief nummer 4
Lees ook: Nieuwsbrief nummer 3
Lees ook: Nieuwsbrief nummer 2
Lees ook: Nieuwsbrief nummer 1

Heb je het e-boek: “Dit is kindercoaching”  al aangevraagd?  Dat kan hier…
Wil je informatie over de opleiding tot kindercoach? Lees dan hier verder….
Ben je ouder en wil je een afspraak maken met je kind, lees dan hier verder…
Heb je vragen, neem dan gerust contact op.


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:<