Welkom bij deze nieuwsbrief over kindercoaching, opvoedcoaching en de opleiding tot kindercoach.
In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:
Hoe werkt een kindercoach
Pedagogiek in de tijd
Gastschrijvers
De bladen
Nieuwe ontwikkelingen

Hoe werkt een kindercoach

Ondanks dat het beroep van kindercoach steeds bekender wordt, zijn er nog veel vragen over wat het vak precies inhoudt. Regelmatig schrijf ik daarom een artikel om hierover wat meer duidelijkheid te geven. Een kindercoach werkt altijd doelgericht. Ouders en kind ervaren een probleem en dan is het de bedoeling dat er verbetering komt. Ik noem een kindercoach dan ook vaak een stoplichtdenker, lees maar hoe dat werkt…….
Een kindercoach voegt altijd iets toe waardoor er ruimte ontstaat en het kind meer zelfvertrouwen krijgt. Lees maar hoe dat gaat…..
De kindercoach gaat als het ware samen met het kind op zoek naar zijn interne knikkerbaan, gericht op het verbeteren van de situatie. En dat werkt, lees maar hoe…..

Pedagogiek in deze tijd

Tijdens de opleiding tot kindercoach is er steeds reflectie over pedagogisch handelen van de kindercoach. Pedagogiek is gebonden aan de tijd en steeds in ontwikkeling. De tijd waarin ik ben opgevoed verschilt op veel gebieden met die van mijn eigen kinderen. Lees maar wat we hebben meegenomen van onze ouders……

Kinderen

Kinderen krijgen dagelijks veel indrukken te verwerken en daardoor is het voor veel kinderen verstandig om zichzelf daartegen te beschermen. Wat ze daarvoor kunnen doen lees je hier…
Opvallend was dat na de publicatie van dit artikel er een Nederlandse meneer uit Moskou op mijn voicemail had ingesproken hoe deze blog hem had geraakt.

Een prachtig gedicht over luisteren, kun je hier verder lezen…..

Gastschrijvers

Inmiddels wordt de weblog per maand meer dan 10.000 keer gelezen en hebben ook diverse gastschrijvers hun bijdrage geleverd met een mooie bijdrage.
Lees over het ontroerende digitale boekje voor hoogsensitieve kinderen wat je kunt kopen van Ilone Verschure: Olifantje Anders….
Bauk Zwaan van tekenen is meer vertelt over het belang van de kindertekening….
En Marja Baseler maakt ons deelgenoot van de kinderlijke autonomie ontdekking van haar vader en zichzelf….

De bladen

Tot mijn verrassing ontving ik deze week de J/M voor ouders waarin het artikel ” Een goed gesprek met je puber in 17 stappen” is opgenomen. Vorig jaar heb ik in Den Haag daarvoor een uitgebreid interview gegeven en eerder was dit gepubliceerd in de puber special.
In het blad Groter Groeien stond mijn mening over hoe te handelen als er spanning is tussen ouders en school en wat dit betekent voor het kind. Ook heb ik meegewerkt aan een lezersvraag voor de nieuwsbrief van Groter Groeien.
In Counseling Magazine werd mijn bijdrage met betrekking tot een gezinscasus opgenomen en binnenkort verschijnt in de Ouders van Nu mijn bijdrage over het belang van opvoedkaarten.

Nieuwe ontwikkelingen

In mijn praktijk wordt het opvoedthema steeds belangrijker. Vooral het thema: “Wie heeft de regie in huis?” komt regelmatig terug en de behoefte aan ondersteuning neemt ook nog steeds toe. Gelukkig is hiervoor vaak een enkel gesprek voldoende om ouders en kinderen een zetje mee te geven.
Juist omdat het thema steeds belangrijker wordt in de kindercoach praktijk heb ik de komende maand zoveel mogelijk vrij gepland voor het schrijven van de nieuwe module “opvoedcoaching” en”kindercoach in echtscheidings en verlies situaties“. Voor beide opleidingen zijn er al meerdere cursisten ingeschreven.

De belangstelling voor de verschillende opleidingen neemt nog steeds toe. Op dit moment zijn alle opleidingen voor 2012 vol. Binnenkort komt de nieuwe planning voor 2013 op de website.

Wil je informatie over de opleiding tot kindercoach? Lees dan