Welkom bij deze nieuwsbrief over kindercoaching, opvoedcoaching en de opleiding tot kindercoach.
In deze nieuwsbrief vind je de volgende onderwerpen:
* Concentratieproblemen

* Kinderen van 9 jaar

* De opleiding tot kindercoach

* Over ouderschap
* Een leuk nieuwtje

Concentratieproblemen

Het lijkt soms wel of alle kinderen moeite hebben om zich te concentreren. Het onderwerp staat met stip op 1 in de gemiddelde kindercoachpraktijk en ook de vraag om informatie over dit onderwerp is groot.
Iedere keer als een kind mijn praktijk bezoekt met dit probleem, ben ik op benieuwd wat het werkelijke probleem is. In de loop der tijd heb ik verschillende onderliggende oorzaken ontdekt. Ook tijdens de opleiding Oplossingsgericht Werken komen er soms wel 40 verschillende aspecten boven water als we het probleem concentratie onderzoeken. Welke aspecten een rol kunnen spelen, kun je hier verder lezen……

Omdat het zo’n interessant onderwerp is, heb ik tijdens dit studiejaar 4 studenten van de SPH opleiding een studieopdracht gegeven over concentratie. Het was de bedoeling dat ze voor mijn praktijk een product gingen ontwerpen wat kinderen ondersteunt op weg naar verbetering. Deze 4 studenten hebben een prachtige aanzet gemaakt en de afgelopen tijd heb ik het ontwerp verder uitgewerkt. Vormgever Nynke Beeksma is op dit moment bezig met het afronden van de opdracht.
Vanaf 1 juli is het spel ” Ik concentreer me” verkrijgbaar. Je kunt net als bij het werkboekje “ik ben boos” een digitale versie kopen waarbij ieder kind een geheugensteun in de vorm van een dobbelsteen mee naar huis kan nemen.
Van 1 juli tot 1 september is het spel verkrijgbaar voor de introductieprijs van 19,50 euro inclusief btw. Binnenkort staat het op de website…..

Kinderen van 9

Een andere studente van de opleiding HBO-pedagogiek heeft zich de afgelopen maanden voor een minor opdracht gebogen over kinderen van 9 jaar. Ook deze groep kinderen is in de kindercoachpraktijk zeer goed vertegenwoordigd en ook heel mooi coach-baar.
Tijdens het 9e jaar waarin kinderen in groep 6 komen, maken ze een hele ontwikkeling door waarin de “buitenwereld”  op een andere manier bij een kind binnenkomt. Dit heeft onder andere gevolgen voor de sociaal-emotionele ontwikkeling. Ook moeite met leren komt op deze leeftijd pas echt aan het licht, waar het kind daarvoor nog redelijk onzichtbaar kon meevaren op het geheel. Lees verder over deze hele interessante ontwikkelingsfase……..

Na 5 dagen kindercoach?

Omdat het vak van kindercoach nog steeds redelijk onbekend is, vragen mensen zich af of je dit zo snel kunt leren. Los van de 5-daagse basisopleiding duurt de volledige opleiding overigens 18-20 dagen, wat in feite een volledig studiejaar is. Hoe het zit kun je hier lezen……

Over ouderschap

De herexamens vinden deze week plaats en voor nog veel kinderen is het er op of eronder. Ook hier thuis was het nog best spannend omdat door de nieuwe exameneisen dochter het idee had dat ze was gezakt. Ze was met vlag en winpel overigens geslaagd en we merkten dat jongens over het algemeen hun examen meer naar de werkelijkheid hadden ingeschat dan meisjes. Ook heel interessant. Hoe het zit met ouders en examenstress kun je hier verder lezen…

Er is een tijd geweest dat men dacht de je als ouder het beste vriend of vriendin kon zijn met je kind. Gelukkig voor de kinderen denken we daar tegenwoordig anders over. Maar het blijft een boeiend onderwerp. Want sta jij voor, achter of naast je kind. Lees hoe het zit…..

Een ander onderwerp wat in ieder opvoedblad prominent op nummer 1 staat, is straffen en belonen op gedrag van je kind. Straffen heeft meestal een negatieve impact en belonen schiet nog wel eens door. Een alternatief voor ongewenst gedrag kan zijn om je kind verantwoordelijkheid te leren. Lees over het verschil….

Een leuk nieuwtje

Deze week kreeg ik het verzoek van 248 media of ik in het laatste nummer van dit jaar een artikel wil schrijven over ouders en kinderen voor het blad Kinderwijz. Een mooi nieuw blad, kijk maar….

Heb je het e-boek: “Dit is kindercoaching”  al aangevraagd?  Dat kan hier…
Wil je informatie over de opleiding tot kindercoach? Lees dan hier verder….
Ben je ouder en wil je een afspraak maken met je kind, lees dan hier verder…
Heb je vragen, neem dan gerust contact op.


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)