Welkom bij deze nieuwsbrief over kindercoaching, opvoedcoaching en de opleiding tot kindercoach.
In deze nieuwsbrief vind je de volgende onderwerpen:
* Eindelijk vakantie

* Boekentips

* De opleiding tot kindercoach

* Voor na de vakantie

.

Eindelijk vakantie

Morgen begint dan ook eindelijk de vakantie in het Noorden.
We zijn er aan toe.
Nu maar hopen dat het beter wordt, vooral voor degenen die misschien de vakantie alweer achter de rug hebben.
Welke vakantie is eigenlijk voor kinderen leuk, waar moet je rekening mee houden per leeftijd? Lees een tip van de sluier…..

Onlangs hoorde ik van verschillende ouders dat kinderen in de vakantie door moeten oefenen als het op school niet zo goed gaat. Ofwel dyslexie of wel een andere leerachterstand maakt dan dat kinderen de opdracht krijgen om minstens een paar keer per week met lesstof te oefenen. Ik durf hier mijn vraagtekens bij te zetten en lees maar waarom…

Boekentips voor de vakantie

Een poosje geleden las ik het prachtige boek:
“Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht”.
Eigenlijk zou iedereen die wel eens met autisme en aanverwante problemen als autisme te maken heeft dit boek moeten lezen. Je krijgt een geweldig inzicht in de gedachten wereld van een kind met autisme, leest hoe moeilijk het soms voor ouders is en gaat misschien een beetje anders kijken naar mensen die je wel eens zo op straat tegen komt.
Een mooi vakantieboek bovendien, lees mijn indruk…..

Voor kinderen is het in vakantietijd handig om een vakantieknutselboek bij de hand te hebben.  Zoals je al las in “moet een kind doorleren in de vakantie?” is het niet alleen mooie kost voor die momentjes van verveling, maar leert je kind er ook nog iets van :-)
Bovendien staan er vaak leuke tips in en dat is ook nooit weg.
Zorg verder voor stripboeken en boeken over onderwerpen die je kind interesseren. En natuurlijk zorg je voor spelletjes in de vakantiekoffer. Liefst die spellen die je samen kunt doen.
Voor ons allemaal ligt er al weer een paar meter aan boeken te wachten. We zijn nog nooit zonder kratjes met boeken op vakantie geweest……

En over je opvoed taak, dit mag in de vakantie wel wat minder, lekker vrij, lekker los, mits je kind het kan hebben natuurlijk. Wist je trouwens dat ouderschap een prachtig leerproces is?
Lees maar eens over Einstein ouders…… 

Over de opleiding tot kindercoach

Voor de vakantie is er nog een groep cursisten die de basisopleiding heeft afgerond. Kindercoaching is vaak vergelijkbaar met een ontdekkingstocht: In welke knopen is een kind verstrikt geraakt en hoe kun je die knopen ontwarren.
Om dat te leren kun je de basisopleiding volgen. Lees maar over knopen ontwarren als kindercoach….

We hebben het wel altijd over kindercoaching, maar ouders zijn natuurlijk het meest belangrijk in het leven van een kind. Als kindercoach krijg je hen er gratis en voor niets bij zeg ik en veel mensen weten dat ik vrijwel altijd tegelijkertijd werk met kind en ouders. Om de simpele reden dat ik het heel goed kan hebben met een kind, maar thuis moet de verandering doorgaan. Wat is het dan fijn dat ouders tijdens de sessie deelgenoot zijn en een actieve rol spelen in het leerproces van het kind.
Bovendien neemt de ouder daarmee op een ander niveau ook de regie in handen en is in die zin de beschermer en aanjager van het kind.
Over hoe je met ouders kunt werken en wat je daarin tegenkomt is de module opvoedcoaching voor de kindercoach geschreven. In december is deze al vol, maar in 2013 zijn nog een paar opleidingsplekken beschikbaar. Lees maar waar het over gaat…

Na de vakantie

Zo halverwege augustus en begin september gaan alle kinderen weer naar school. Ongemerkt en wellicht ongewild komen we weer in de vaste routine. Ook zullen schoolresultaten van onze kinderen ons weer beïnvloeden, of we dit nu leuk vinden of niet.
Je kunt je echter afvragen of je mee wilt gaan in de hedendaagse IQ-illusie, lees maar…..

En heb je een kind waarvan de juf of meester zegt dat het zich niet kan concentreren, wees dan op je hoede. Concentratieproblemen bestaan niet en wil je erachter komen wat er echt aan de hand is, speel dan het spel: “Ik kan me concentreren”
je kunt het zo nodig bestellen via Ninico en zo erachter komen wat het kind voor je nodig heeft om te geloven dat het zich wel kan concentreren. Bekijk het spel maar….

Maarrrr……  eerst vakantie vieren en ga er maar eens lekker voor zitten en kijk naar je kind(eren) en geniet van ze!
Tot september,  tot de volgende nieuwsbrief.

Lees ook: Nieuwsbriefnummer  6
Lees ook: Nieuwsbrief nummer 5
Lees ook: Nieuwsbrief nummer 4
Lees ook: Nieuwsbrief nummer 3
Lees ook: Nieuwsbrief nummer 2
Lees ook: Nieuwsbrief nummer 1

Heb je het e-boek: “Dit is kindercoaching”  al aangevraagd?  Dat kan hier…
Wil je informatie over de opleiding tot kindercoach? Lees dan hier verder….
Ben je ouder en wil je een afspraak maken met je kind, lees dan hier verder…
Heb je vragen, neem dan gerust contact op.


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten: