Concentratieproblemen lijken wel de belangrijkste klacht van de kinderen tegenwoordig.
Maar wat is eigenlijk een concentratieprobleem?
Inzicht in wat er eigenlijk speelt, geeft het kind veel ruimte voor verbetering.
Ouders, leerkrachten en begeleiders ontdekken hoe ze het kind kunnen helpen.

Het spel “Ik kan me concentreren”

Het spel bestaat uit 42 spelkaartjes, verdeeld in verschillende categorieën, te weten: School, Thuis, Wat is waar, Vriendjes, Ik en Doe.
Per categorie zijn er oplossingsgerichte vragen die het kind helpen inzicht te krijgen in het concentratieprobleem.
De kaartjes zijn per categorie herkenbaar aan de kleur en een cijfer.
Daarnaast kent het spel een vel waaruit een dobbelsteen gesneden en geplakt kan worden. Deze dobbelsteen heeft ook alle categorieën.
Het vel met de dobbelsteen kun je voor ieder kind apart uitprinten en gebruiken. Het kind krijgt de dobbelsteen mee naar huis als een geheugensteun door het tekenen van een woord of symbool  (anker)

Je kunt het spel met 1 kind spelen, maar ook met een groepje zodat kinderen elkaar kunnen verbazen en met elkaar de verschillen in hun concentratie kunnen ontdekken.
De kaartjes helpen inzicht te geven op welk gebied, wanneer en waar het probleem zich voordoet.
Als begeleider houd je in de gaten in welke categorie het concentratie probleem zich voordoet, bijvoorbeeld is het een motivatieprobleem, een focusprobleem, een bewegingsprobleem, een leerprobleem, een organisatieprobleem, een faalangstprobleem, een aandachtprobleem, een hooggevoeligheidsprobleem, een systemisch probleem of nog iets anders.
Je brengt samen met het kind in kaart waar het goed gaat en waar het mis gaat. De hulpbronnen worden duidelijk en door het verkregen inzicht kan het kind zijn gedrag aanpassen en leren grip te krijgen op zijn concentratieprobleem.
Het kind ontdekt welke vaardigheden het heeft te leren om zijn taken naar verwachting te kunnen doen.

Alleen al het feit dat het concentratieprobleem geen concentratieprobleem meer wordt genoemd, geeft direct verbetering. Immers wat is een concentratieprobleem? Daar heb je vaak alleen maar vage ideeën bij. Hoe concreter de focus, hoe makkelijker de aanpak. Deze ontrolt zich tijdens het spel en schrijf je als geheugensteuntje op de dobbelsteen.
De dobbelsteen kun je gebruiken als dobbelsteen om het spel mee te spelen. Tevens gebruik je deze als  geheugensteuntje om op te schrijven of te tekenen wat helpt om je te concentreren. Het kind neemt de dobbelsteen mee naar huis.

Uitvoering:

42 kaartjes in 6 categorieën en een vel met dobbelsteen. De dobbelsteen  kun je uitsnijden en in elkaar plakken.
Het spel bestaat uit een pdf met alle kaartjes en de dobbelsteen die je via de mail wordt toegezonden na betaling. Deze kan onbeperkt worden uitgeprint zodat ieder kind de dobbelsteen mee naar huis kan nemen. Je kunt de kaartjes en de dobbelsteen uitsnijden en daarna direct gebruiken.
Op de pdf rust auteursrecht waardoor verzenden alleen door Centrum Tea Adema of Ninico kindercoachmaterialen mag gebeuren. Het spel is vormgegeven door Nynke Beeksma en in samenwerking met SPH studenten ontworpen.

Prijs

€ 10,– inclusief btw

Wil je dit spel bestellen, ga dan naar de webshop…..

Lees ook: Concentratieproblemen bestaan niet
Lees ook: Het waarom van friemelen
Lees ook: Mijn imago is van mij
Lees ook: De make-over van een onderpresteerder
Lees ook: 13 tips voor concentratie problemen
Lees ook: Ontroerend: meester hoort mij niet
Lees ook: Oplossingsgericht denken over concentratieproblemen

Wil je op de hoogte blijven, vraag dan de nieuwsbrief aan.
Wil je ook leren kinderen en ouders te begeleiden en daarvoor de basisopleiding tot kindercoach of een nascholing volgen, lees dan verder op de site voor de opleiding tot kindercoach.
Heb jij of je kind behoefte aan ondersteuning tijdens de opvoeding van je kind, kijk dan of de praktijk voor kindercoaching iets voor je kan betekenen.


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)