Wat is het toch een genoegen om bezig te zijn met oplossingsgericht werken en Kids’ Skills. Het is even wennen om in plaats van in problemen te denken in vaardigheden, maar dan heb je ook wat….
Namelijk dat je iets kunt leren in plaats van last van een probleem hebben.

Inspiratie

Elke keer gebeurt het gewoon weer dat inspiratie komt als je denkt in mogelijkheden en wat je kunt doen als je een ommekeer maakt in je gedachten.
Alleen al voor het leren van concentratie zijn zomaar wel twintig vaardigheden te bedenken om een concentratieprobleem om te denken naar vaardigheden.
En dat zijn wel mooi twintig kansen op succeservaringen!
Wat een respect kunnen we hebben voor kinderen die zich moeten leren concentreren.
Waar wij als volwassenen vaak verwachten dat een kind dit automatisch wel zal leren, beseffen we ons meestal niet dat het zich kunnen concentreren uit vele vaardigheden bestaat zoals bijvoorbeeld stil kunnen zitten, je kunnen focussen, gemotiveerd zijn, luisteren, je aandacht kunnen richten en nog veel meer.

Probleem of vaardigheid

Kids’ Skills laat je al in het logo zien dat je een probleem meestal op je rug draagt en dat je met een vaardigheid fijn kunt spelen en oefenen.
Net zo lang tot je het kunt.
Om erachter te komen welke doelen ouders en kinderen willen halen en wat ze al kunnen zijn we drie dagen met veel plezier bezig geweest met de theorie en praktijk van oplossingsgericht werken.

Certificaat

Greetje, Janneke, Bernadette, José, Marinka, Corry, Marijke, Ellen, Astrid, Rianne en Astrid, ik wens jullie nog veel meer plezier met het werken met oplossingen en vaardigheden. Ik weet zeker dat er veel mensen in jullie omgeving gaan merken dat jullie de gereedschapskist van de kindercoach weer met een prachtig stuk gereedschap hebben aangevuld.
En Ellen, jij mag het België laten weten!

Lees ook: Opleiding tot kindercoach: problemen oplossen
Lees ook: Kan de kindercoach toveren?
Lees ook: Kids’ skills
Lees ook: Moeilijke pubers bestaan niet

Het materiaal wat je kunt gebruiken, kun je bekijken en bestellen in de webwinkel…
Wil je informatie over de opleiding tot kindercoach, klik dan hier…….
13 maart 2011.


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)