Ik leer leren 2013-3Leren staat volop in de belangstelling. Zowel in de media als binnen scholen. Steeds vaker hoor ik van ouders en leerkrachten hoeveel behoefte er met name in (aanloop naar) de brugklas is aan leren leren.
Natuurlijk had ik dit al jaren gemerkt in mijn praktijk, anders was het programma Ik leer leren er vast niet gekomen.

Het programma verschilt met huiswerkbegeleiding en methoden als Ik leer anders en de matrixmethode.
Huiswerkbegeleiding gaat over de inhoud van de vakken en begeleiding op vakinhoudelijk gebied. Ik leer anders en de matrixmethode zijn bedoeld voor kinderen met een visuele leerstijl en beelddenkers.
Ik leer leren gaat over de voorwaarden voor leren. Waarom leer je, wat is belangrijk bij leren, wat moet je kunnen en doen voor leren, hoe ga je om met faalangst, motivatie, concentratie en planning en organiseren. Dat alles komt in het programma aan bod.

Het werkboek Ik leer leren wijst de weg en kan na de training dienen als ondersteuning. In de training gaan kinderen vooral aan het werk om te ERVAREN hoe het werkt met de genoemde onderwerpen. De training bestaat dan ook actieve lessen waarin vooral met werkvormen wordt gewerkt die impact hebben. Deze werkvormen hebben hun net bewezen tijdens kindercoach sessies. Ze sluiten daardoor helemaal aan bij de belevingswereld van kinderen en pubers.
Er wordt veel gebruik gemaakt van vloerankers, schaalwandelen, de principes van kanteling van rood naar groen en worden het concentratiespel en het faalangstspel ingezet.

De trainers zorgen voor interactie om het onderste uit de kan te halen bij de kinderen en pubers onderling. En als het nodig is helpen ze een kind of puber individueel nog een stap verder.

De nieuwe trainers zijn: Anita, Anja, Anne-Marie, Annet, Audrie, Carola, Dettie, Emma, Gaby, Gelie, Inge, Liane, Lucie, Marije, Martinique, Marita, Miriam, Regien, Sepkje en Simone.

Op de website van Ik leer leren kun je vinden waar je de hulp kunt inroepen van deze trainers. Ze staan voor jou en je kind klaar. Kijk maar….

Het werkboek bestel je via deze link…….
Materialen die tijdens de training veel worden gebruikt, zijn te bekijken en te bestellen bij Ninico.

Lees ook: Trainingsprogramma Ik leer leren
Lees ook: Concentratieproblemen bestaan niet
Lees ook: Het waarom van friemelen
Lees ook: Mijn imago is van mij
Lees ook: De make-over van een onderpresteerder
Lees ook: 13 tips voor concentratie problemen
Lees ook: De kindercoach is een stoplichtdenker

Wanneer je hulp nodig hebt dan kun je contact opnemen met de praktijk voor kindercoaching. Als je kindercoach wilt worden, lees dan over de opleiding tot kindercoach. Wil je regelmatig berichten ontvangen over alles wat heeft te maken met kinderen, geef je dan op voor de nieuwsbrief.
De vormgeving van de website en het werkboek is verzorgd door Studio Staalkaart.


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)