logoHartelijk welkom bij deze nieuwsbrief over kindercoaching, pubercoaching, opvoeding en de opleiding tot kindercoach.
In de nieuwsbrief vind je weer allerlei artikelen en nieuws over alles wat met kinderen en ouders heeft te maken.
De onderwerpen in deze nieuwsbrief zijn:

* Het boek Zoveel te leren
* Het onderwijsevent in Nijverdal op 2 april a.s.
* Wist je dit over leren?
* Over Ik leer leren
* Over grootouders
* Opleidingen afgerond

Boek Zoveel te leren

Al heel lang en heel vaak is mij gevraagd om een boek uit te laten brengen. Steeds heb ik daar geen gehoor aan gegeven, maar vorig jaar in gesprek met Raymond van der Knaap van 248 media heb ik toch besloten om een boek samen te stellen.
Inmiddels is het boek uitgebracht en a.s. woensdag 2 april mag ik het presenteren op het onderwijsevent in Nijverdal.
Ben je nieuwsgierig naar het boek, dan kun je het op de deze link van 248media inkijken en bestellen.

Onderwijsevent

A.s. woensdag 2 april zijn Ninico en ik aanwezig op het Onderwijsevent in Nijverdal. Ik mag er mijn boek presenteren en signeren en Jan staat er met de kindercoach producten van Ninico.
Tijdens dit event zijn er tal van lezingen, workshops en prachtige materialen te koop die te maken hebben met kinderen en leren. De organisatoren Ingrid Aaltink en Charlotte van Doorn hebben het event zodanig georganiseerd dat de toegang gratis is.
Heb je dus tijd kom dan langs op a.s. woensdag vanaf 2 uur in Nijverdal. Via deze link ontdek je wat er allemaal te beleven is.

Wist je dit over leren?

Tijdens het coachen van kinderen heb ik ontdekt hoe belangrijk het is dat kinderen een kader krijgen aangereikt over wat een kindercoach is en doet. Dit kader heb ik vooral gevonden in leren. Ben Furman van Kids’ Skills heeft hierover de prachtige overtuiging dat kinderen met problemen nog iets niet hebben geleerd. En ieder dag kom ik het bewijs van deze overtuiging weer tegen en ben ik deze gaan gebruiken als de basis van mijn coaching.
Ik gebruik leren fietsen en zwemmen vaak als metafoor en hulpmiddel om kinderen ervan te overtuigen dat ze in staat zijn te leren. Dit is het verhaal wat ik ze aan het begin van een sessie vertel.
Een ander aspect waar ik op let en met ouders en leerkrachten deel, is eens te observeren of kinderen überhaupt wel openstaan voor hun invloed. Ik noem dit: Zijn de luikje open of dicht? Lees maar mee……
En over zwemmen, ja… zwemmen… Daarover schreef ik een licht ironisch stukje. Misschien herken je er iets in. Lees verder….

 Ik leer leren

Ik leer leren wordt snel volwassen en de training blijkt zeer succesvol te zijn.Kinderen halen hogere cijfers, kunnen soms zelfs opstromen of een hoger niveau aan, leren sneller en beter, zijn meer gemotiveerd en hebben vooral inzicht gekregen in hoe ze kunnen leren en hun huiswerk op een slimme manier kunnen organiseren.
De komende week wordt het jaarrooster van Ik leer leren afgerond. Ieder kwartaal wordt er een Ik leer leren training gegeven voor kinderen die het op dat moment nodig hebben. Door heel Nederland en België zijn er inmiddels bijna 350 trainers en in verschillende media worden ouders op de training geattendeerd. Via Facebook wordt er iedere week een interessant weetje verspreid. Zoals deze.
Bovendien kunnen trainers vanaf de zomer beschikken over ludieke acties in hun omgeving voor Ik leer leren. De materialen hiervoor worden binnenkort verspreid onder de trainers Ik leer leren.
In Burgum en Almere zijn de afgelopen maand weer 34 nieuwe trainers opgeleid.

Over grootouders

Grootouders spelen vaak een hele belangrijke rol in het leven van kinderen. Als ze er zijn, dan kunnen ze geven aan kinderen en als ze er niet zijn is er een gemis. Verder zijn ze natuurlijk aanwezig in familietradities, gewoontes en natuurlijk de genen.
Wat maakt grootouders verder belangrijk? Lees maar verder….

 Opleidingen afgerond

De afgelopen tijd zijn er twee basisopleidingen afgerond.
Kijk wie er mee deden met groep 3 en groep 4 van 2014.
Bovendien was er een intensieve en nuttige praktijkdag op 29 maart met heerlijk weer zodat we de casussen in de tuin konden oefenen. Bekijk de foto’s maar.

De komende tijd staan er weer tal van opleidingen in de planning. De agenda staat vol met kinderen en ouders in de praktijk. Ik hoop dat het heerlijke weer nog even aanhoudt en wens je een goede tijd tot de volgende nieuwsbrief.

Deze nieuwsbrief werd verzonden aan 4569 adressen.

Lees ook: Nieuwsbrief nummer 2
Lees ook: Nieuwsbrief nummer 1
Lees ook: Nieuwsbrief nummer 9
Lees ook: Nieuwsbrief nummer 8
Lees ook: Nieuwsbrief nummer 7
Lees ook: Nieuwsbrief nummer 6
Lees ook: Nieuwsbrief nummer 5
Lees ook: Nieuwsbrief nummer 4
Lees ook: