logo kleinHartelijk welkom bij deze nieuwsbrief over kindercoaching, pubercoaching, opvoeding en de opleiding tot kindercoach.
In de nieuwsbrief vind je weer allerlei artikelen en nieuws over alles wat met kinderen en ouders heeft te maken.
De onderwerpen in deze nieuwsbrief zijn:

  • Nieuws
  • Over moed, liegen en oneerlijkheid
  • Wie komen er naar de opleiding tot kindercoach?
  • Opleiding afgerond
  • Decembertips

Nieuws

Na veel wikken en wegen en onderzoeken is het dan zover: Het filmpje over Ik leer leren is af en de reacties zijn allemaal positief! Studio Staalkaart heeft er een prachtig en flitsend geheel van gemaakt waar ik erg blij mee ben omdat het precies weergeeft waar Ik leer leren voor staat.
Je kunt het filmpje over Ik leer leren hier bekijken.

Omdat ik leer leren nu op steeds meer scholen en in groepjes wordt gegeven, komt er ook vraag naar een bredere inzet.
De komende tijd ga ik me onder andere bezighouden met de ontwikkeling van werkbladen voor kinderen die speciaal onderwijs volgen en jongere kinderen. Naast het regulier onderwijs, is de vraag naar tools om te leren leren ook bij andere scholen aanwezig. Het voortgezet onderwijs is vooral belangstellend door de grote aantallen afstromers.

In Zwolle en Almere zijn onlangs weer trainers opgeleid en volgende week is de laatste training in Burgum. Er zijn dan 234 trainers opgeleid dit jaar verspreid over Nederland en België.

Over moed, liegen en oneerlijkheid

Tegen bijna ieder kind zeg ik het in de praktijk: Grote mensen vergeten vaak hoeveel kinderen moeten leren en hoe moeilijk dat soms is.
En inderdaad, wij volwassenen denken vaak dat alles automatisch gaat. Pas als er zaken stroef gaan lopen, beseffen we dat sommige dingen best moeilijk zijn. Als we er echter van uit gaan dat zowel wij als ouders en ons kind lerend zijn en nog niet alles weten, kunnen we makkelijker naar gerezen problemen en irritaties kijken.

Op het gebied van sociale vaardigheden hebben kinderen enorm veel te leren. Wij grote mensen doen voor hoe het moet. Denk alleen maar eens aan het leugentje om bestwil. Hoe leren we onze kinderen eigenlijk omgaan met de waarheid? Lees maar verder….
Dat kinderen soms moeilijk tegen onrecht kunnen en het soms nog lang lastig vinden om hun eigen aandeel en invloed te onderscheiden van die van een ander is ook een heel leerproces. Lees maar in het is niet eerlijk...
En tenslotte, kinderen kunnen leren hun eigen problemen op te lossen. Lees maar in moed moet….

Wie komen er naar de opleiding tot kindercoach?

Regelmatig krijg ik telefoontjes met de vraag of men in aanmerking komt voor de opleiding tot kindercoach. Vrijwel alle deelnemers zijn al werkzaam als leerkracht, kinderopvangleidster, psycholoog, pedagoog, logopedist, fysiotherapeut, kinderverpleegkundige of welk ander beroep dan ook.
Stuk voor stuk vakmensen die op zoek zijn naar handvatten om hun werk een nieuwe impuls te geven.
De leeftijden van de deelnemers zijn tussen de 20 en 70 jaar.
Steeds vaker komen er deelnemers die elders een opleiding tot kindercoach hebben gevolgd en die nog meer willen bijscholen op dit gebied. Ook zij zijn welkom. Wil je weten of de opleiding ook jou wat heeft te bieden Lees dan verder over wie de opleiding volgen en waarom men dat wil……
Onderaan het bericht staan nog een aantal linken met inhoudelijk nog meer informatie.

Nu ik al 4 jaar ieder weekend rond de 20 mensen les mag geven, heb ik een enorm respect en vertrouwen gekregen in de mensen die deelnemen. Allemaal mensen die hun steentje bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen en hun ouders op hun eigen specifieke manier. Zoveel kwaliteit en motivatie om iets in beweging te brengen is wat ik tegenkom.
En in al die jaren merk ik dat kindercoaching steeds meer plek verovert binnen het werken met kinderen. Er zijn zelfs steeds meer scholen die een kindercoach formatie uren geven. Hoe mooi is dat !

Opleiding afgerond

Afgelopen weekend zijn de opleidingsdagen over opvoedcoaching afgerond. Dit is een pittige driedaagse die in het kader van het werkmodel vooral gaat over de inhoud van het probleemgebied. Het is dan ook niet voor niets dat voorafgaande aan deze opleiding de lesstof van oplossingsgericht werken en systemisch/contextueel werken goed bekend moet zijn.
Je kunt deze opleiding afsluiten met de wijze woorden van Fransiscus van Assisi:

De kracht om te veranderen wat ik veranderen kan
De wijsheid om te accepteren wat ik niet veranderen kan
De intelligentie om het verschil te zien.

Deze mensen deden mee….
De basisopleiding werd afgerond door deze groep…..
Aan de opleiding systemisch/contextueel werken deden deze mensen mee...

December tips

Nog twee nachtjes slapen en dan is het zover…
Sinterklaas…
Heb je nog moeite om de stress, dan hierbij nog een paar tips vanaf de intocht….
Nog een tip voor knutselgedoe met kerst

Heb je last van vuurwerk perikelen, dan heb je wellicht iets aan deze tip…
En zo vieren wij nieuwjaarsdag

Ik wens je een hele fijne decembermaand en de nieuwsbrief komt weer in februari.
Graag tot dan !

NB: Deze nieuwsbrief werd aan 3970 mensen verzonden

Lees ook:  Nieuwsbrief nummer 8Lees ook: Nieuwsbrief nummer 7
Lees ook: Nieuwsbrief nummer 6
Lees ook: Nieuwsbrief nummer 5
Lees ook: Nieuwsbrief nummer 4
Lees ook: