logoHartelijk welkom bij deze nieuwsbrief over kindercoaching, pubercoaching, opvoeding en de opleiding tot kindercoach.
In de nieuwsbrief vind je weer allerlei artikelen en nieuws over alles wat met kinderen en ouders heeft te maken.
De onderwerpen in deze nieuwsbrief zijn:

* Over deze nieuwsbrief
* Over spelen
* Over diagnoses
* Over opvoeden en straffen
* Opleidingen afgerond

Over deze nieuwsbrief

Voor dit jaar was ik van plan de nieuwsbrief hier en daar een keertje over te slaan. Echter de afgelopen tijd kreeg ik regelmatig berichten dat men deze nieuwsbrief toch wel heel erg op prijs stelt en iedere week komen er verzoeken bij om de nieuwsbrief te mogen ontvangen. Ook ontvang ik verzoeken voor een adreswijziging.
Deze nieuwsbrief wordt door ouders, maar ook vooral door beroepskrachten uit onderwijs, jeugdzorg, kinderopvang, logopedisten, fysiotherapeuten, mediators, verpleegkundigen en andere beroepsgroepen die met kinderen te maken hebben gelezen. Dit zijn ook de beroepsgroepen die de opleiding tot kindercoach volgen en het is fijn te weten dat met name de artikelen van de weblog op prijs worden gesteld.

Over spelen

Na al het Cito geweld van de afgelopen periode, is er even rust. Mijn blog van vorig jaar over de Cito heeft ook dit jaar veel reacties opgeroepen, zowel op de blog als op de social media. Lees nog maar eens….
Maar nu het voorjaar er weer aankomt, wordt het weer tijd voor buitenspelen. Juist van en door spelen leren kinderen, ook al lijkt er steeds minder ruimte te zijn voor spelen. Wanneer kinderen niet eerst iets met hun lichaam hebben ervaren, wordt het heel moeilijk om met het hoofd te leren. Voor Tym.nl schreef ik onlangs een blog over buitenspelen, die ook op de weblog staat. Lees maar…
En… laten we vooral hopen dat de kleuters weer volop ruimte krijgen om te spelen. Waarom dat is lees je hier…

Over diagnoses

In mijn praktijk krijg ik natuurlijk regelmatig kinderen die een diagnose hebben gekregen. Het valt mij op hoe definitief en met weinig perspectief een diagnose zo nu en dan wordt ervaren. Hangende schouders en weinig hoop op verbetering van de ervaren problemen zijn signalen waar ik dan van schrik en waar ik mij zorgen over maak voor de toekomst van deze kinderen.
Ik schreef er een blog over, lees maar…., en mijn aanpak is er vooral op gericht om weer perspectief en een eerste stap vooruit te helpen.
Mijn hoop is dat we in staat zijn om de verlammende werking die een diagnose soms oproept kunnen wijzigen in sprongen vooruit….

Over opvoeden en straffen

Iedere ouder wil zijn kind opvoeden tot een aardige volwassene, maar kinderen moeten veel leren. En dat leren gaat ook over gedrag en de normen en waarden binnen het gezin, op school en in de samenleving. Kinderen hebben kaders en grenzen nodig. Wil een kind groeien en bloeien dan moet het kind deze grenzen overtreden om iets te leren.
Het gebied van die kaders en grenzen is precies het spanningsveld van opvoeden. Hoe leer je kinderen dit en wat is het belang van straffen en belonen daarbij?
Lees verder over straf….
Heb je nog behoefte aan tips over ouderschap, dan lees je die hier…

Opleidingen afgerond

De afgelopen weken heeft Marijke Teeuwissen in verschillende delen van het land nieuwe Ik leer leren trainers opgeleid.
Dit zijn de deelnemers uit Zoetermeer.
Dit zijn de deelnemers uit Zeeland.
En dit zijn de deelnemers uit Hengelo.
Zoals je kunt zien komen ook voor Ik leer leren steeds vaker mannen meedoen en dat is een mooie ontwikkeling.

Inmiddels zijn ook de twee eerste basisopleidingen voor de kindercoach in 2014 afgerond. Kijk hier en hier voor de foto’s van de deelnemers.
Voor 2014 zijn op dit moment nog 8 plaatsen beschikbaar en de eerste twee opleidingen van 2015 staan inmiddels op de website. In het voorjaar van 2015 verwacht ik de 1000ste inschrijving voor de basisopleiding tot kindercoach. Ik ga nog bedenken hoe ik die deelnemer feestelijk kan gaan ontvangen.

Afgelopen maandag was de praktijkdag over echtscheiding en verlies. Kijk hier wie er meededen. Over dit onderwerp ga ik de komende weken eens wat vaker een blog schrijven. Er zijn veel vragen over.
Maar dat is voor de nieuwe nieuwsbrief voor de volgende maand…

De meest gelezen quote van de vorige maand is deze

Veel leesplezier….

Deze nieuwsbrief werd verzonden aan 4441 adressen.

Lees ook: Nieuwsbrief nummer 1
Lees ook: Nieuwsbrief nummer 9
Lees ook: Nieuwsbrief nummer 8
Lees ook: Nieuwsbrief nummer 7
Lees ook: Nieuwsbrief nummer 6
Lees ook: Nieuwsbrief nummer 5
Lees ook: Nieuwsbrief nummer 4
Lees ook: