Basisopleiding kindercoach 2014-2Daar waar kinderen stap voor stap leren en oefenen op het leren omgaan met emoties, hun gedrag, vriendjes maken en leren op school, leren ook volwassenen als ze besluiten meer coachend te willen omgaan met kinderen en hun ouders.
En oh… wat is dat leren soms lastig als je nog niet precies weet hoe je kunt coachen. Welke vragen kun je stellen, wat moet je doen tijdens een sessie en hoe zorg je ervoor dat kinderen en hun ouders een stap vooruit maken.
Tijdens de basisopleiding komt alles aan bod en ook het lastige proces van leren leren. Net zoals kinderen zich op school soms voelen alsof ze het (nog) niet kunnen, zo is er tijdens de basisopleiding altijd een moment dat men het gevoel heeft dat het moeilijk is. Maar als je gericht blijft op het doel, kan er een eigen plan van aanpak gemaakt worden.
De kaders, principes en volgordes zijn geleerd en dan is het tijd om te oefenen met de lesstof in de eigen praktijk en te ervaren hoe het werkt en hoe je verder kunt leren en ontwikkelen.

Tijdens deze basisopleiding is er weer hard gewerkt door: Amy, Andrea (niet op de foto Ruth wel op de foto), Anita, Anne, Annemarie, Astrid, Carolien, Christel, Erna, Ether, Hermina, Ilja, Jacomijn, Janneke, Joke, Lilian, Marije, Mireille, Simone, Tess, Wendy en Wimmy.

Wil je meer lezen?
Lees ook: De kunst van de juiste vragen stellen
Lees ook: De kindercoach is een stoplichtdenker
Lees ook: Denken, voelen, doen
Lees ook: De kindercoach is een stoplichtdenker
Lees ook: Het onzichtbare voordeel van het probleem
Lees ook: De taal in het land van de kindercoach
Lees ook: De reis van de kindercoach
Lees ook: De kindercoach als vertaalmachine
Lees ook: Een sessie van de kindercoach

Heeft je kind of jij behoefte aan ondersteuning dan kun je een beroep doen op de praktijk voor kindercoaching. Hier kun je ook de nieuwsbrief aanvragen.
De opleiding tot kindercoach geeft vele handvatten om ouders en kinderen te helpen in situaties die moeilijk zijn. Ken je de training Ik leer leren al?
Materialen voor kindercoaching koop je bij Ninico


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)