Basisopleiding kindercoach 2014-3 (40)Zo eenvoudig en soms zo lastig om te leren, het coachen van kinderen en hun ouders.. Welke route neem je als kinderen en hun ouders een probleem ervaren. En welke afslagen neem je wel en welke afslagen laat je liggen als je adequaat wilt helpen. Als je iets nieuws leert is het altijd oefenen. Oefenen is fijn en ook lastig omdat je onderweg vergissingen (lees een andere afslag kunt nemen..) kunt maken. Het is helpend als je dan een routekaart hebt waar je op terug kunt vallen. En wellicht het belangrijkste: Coachen is altijd in het hier en nu en naast de ander. En daarmee is tegelijkertijd de route bepaald en zijn de grenzen afgebakend.

Amy, Anja, Astrid, Geeske, Gerda, Hettie, Jacomien, Janneke, Jenny, José, Kalle, Marleen, Minke, Nancy, Nynke, Olga, Patricia, Rixt, Souad, Trudis, Vera en Berdien en Gineke van een vorige groep oefen fijn door met de lesstof en geniet van je route en van het groen……

Lees ook: De reis van de kindercoach
Lees ook: Het verschil tussen coachen en therapie
Lees ook: Het vakmanschap van de kindercoach
Lees ook: Wie komen er naar de opleiding tot kindercoach
Lees ook: De kindercoach is ook een opvoedcoach
Lees ook: De kindercoach is een stoplichtdenker
Lees ook: De kindercoach als vertaalmachine
Lees ook: Een sessie van de kindercoach

Heeft je kind of jij behoefte aan ondersteuning dan kun je een beroep doen op de praktijk voor kindercoaching. Hier kun je ook de nieuwsbrief aanvragen.
De opleiding tot kindercoach geeft vele handvatten om ouders en kinderen te helpen in situaties die moeilijk zijn. Ken je de training Ik leer leren al?
Materialen voor kindercoaching koop je bij Ninico


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)