Basisopleiding kindercoach 2014-5(42)Mensen die zich met hart en ziel inzetten voor kinderen die het zwaar en moeilijk hebben. Iedere week heb ik er mee te maken. Ook tijdens deze basisopleiding kwamen ze weer veelvuldig langs. De kinderen met een extra zorgvraag, de kinderen waarvan we het gedrag soms niet begrijpen, de kinderen die zonder meer een goede bedoeling hebben met hun ogenschijnlijk moeilijke gedrag. De kinderen die zo loyaal zijn aan hun ouders dat hun ontwikkeling en schoolgang eronder lijdt.
En hoe mooi is het dan dat je met een groep gemotiveerde en leergierige beroepskrachten de grenzen verkent van je inzet, je menszijn en je werkgebied.

Ook nu weer heb ik genoten van de casussen en verhalen uit het dagelijks werk van de deelnemers aan deze basisopleiding.
Steeds opnieuw komen we erachter dat wie je bent en hoe je laat weten aan de kinderen die het zwaar hebben dat ze er mogen zijn, uiteindelijk het verschil maakt.

Andrea, Andrea, Anita, Anita, Ellen, Gerbina, Jacoline, Jeannette, Jenna, Joyce, Leonie, Marco, Mariël, Mariska, Nelleke, Menna, Roelie, Sandra, Suzanne, Tina, Trudie en Wilma dank voor jullie inbreng en heel veel puzzelen en sudderen met de kinderen toegewenst.

Lees ook: De valkuilen van leren
Lees ook: Krediet van kinderen
Lees ook: Kinderen hebben liefde nodig
Lees ook: De toekomst van een kind
Lees ook: Hoe fietsen en darten helpen bij leren leren
Lees ook: Leidt een diagnose tot verlamming?
Lees ook: Loslaten
Lees ook: Het misverstand oogcontact
Lees ook: Duik eens in je herinnering

Heeft je kind of jij behoefte aan ondersteuning dan kun je een beroep doen op de praktijk voor kindercoaching. Hier kun je ook de nieuwsbrief aanvragen.
De opleiding tot kindercoach geeft vele handvatten om ouders en kinderen te helpen in situaties die moeilijk zijn. Ken je de training Ik leer leren al?
Materialen voor kindercoaching koop je bij Ninico


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)