Basisopleiding kindercoach 2014-7(44)Wow……. Het klinkt een beetje vreemd als je wow of zoiets zegt als ‘Dat is mooi’ als kinderen en ouders met een probleem komen. En toch is het heel behulpzaam in het op weg helpen van de gewenste verandering.
Immers, iedere medaille heeft twee kanten. Want wanneer er een probleem is, ervaar je vaak alleen maar de negatieve of rode kant van dit probleem.

Het is de taak en verantwoordelijkheid van de coach om de andere, groene, kant van het vraagstuk tevoorschijn te halen en de kracht uit de klacht duidelijk te maken. Op die manier begint coaching al op de drempel van de spreekkamer en is binnen een paar minuten het kader duidelijk. Faalangst wordt doorzettingsvermogen om steeds opnieuw de uitdaging aan te gaan, piekeren wordt een prachtig vermogen tot gedetailleerd nadenken, boosheid wordt energie die aangewend kan worden.
Wanneer je het samen eens bent over deze andere kant van de medaille wordt het een prachtige uitdaging om te ontdekken hoe je die klacht op een meer gezonde manier tot kracht kunt transformeren.
En dat is precies waar het werkmodel voor de kindercoach de routekaart voor biedt.

Anita, Anneke, Annette, Anouk, Baukje-Yt, Danielle, Dorien, Ellemieke, Esther, Froukje, Ilonka, Lisette, Louise, , Margot, Marianne, Marjan, Marjan, Mira, Renee, Tilly, Tirza en Untagaja ik wens jullie heel veel WOW-momenten samen met de kinderen :-)

Lees ook: De kindercoach is ook een opvoedcoach
Lees ook: De reis van de kindercoach
Lees ook: De do’s en de don’ts van de kindercoach
Lees ook: De taal in het land van de kindercoach
Lees ook: De kindercoach driehoek
Lees ook: De kindercoach als vertaalmachine
Lees ook: Een sessie van de kindercoach
Lees ook: Het verschil tussen coachen en therapie

Ken je Ik leer leren al? Materialen voor kindercoaching koop je bij Ninico
Wil je een aantal keer per jaar artikelen ontvangen? Vraag de nieuwsbrief aan van de praktijk voor kindercoaching en de opleiding tot kindercoach.


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)