logoHartelijk welkom bij deze nieuwsbrief over kindercoaching, pubercoaching, opvoeding en de opleiding tot kindercoach.
In de nieuwsbrief vind je weer allerlei artikelen en nieuws over alles wat met kinderen en ouders heeft te maken.
De onderwerpen in deze nieuwsbrief zijn:

  • Nieuws
  • Kinderen in deze tijd
  • Perfect opvoeden?
  • Nieuwe rubriek: Vragen van lezers
  • Gouwe ouwe
  • Opleidingen afgerond

Nieuws

Het nieuwe jaar is al weer een paar weken oud en we hebben blue monday achter de rug. Na een korte kerstvakantie is de praktijk weer volop in beweging en ook de eerste twee basisopleidingen van dit jaar zijn van start.
Verder is er niet veel nieuws te melden. Het goede nieuws gaat vooral over hoe ouders, onderwijs en hulpverlening open staan voor coaching. Vanuit allerlei beroepsgroepen wil men graag bijgeschoold worden om op een helpende manier met kinderen en hun ouders om te gaan. Enig nadeel is dat de wachtlijst voor het kunnen volgen van een opleiding steeds langer wordt en het ook met scholen en instellingen puzzelen is voor geschikte data.

Het blijft natuurlijk prachtig dat zoveel mensen geïnspireerd zijn om kinderen het beste van zichzelf te willen geven.

Kinderen in deze tijd

We willen graag dat ieder kind tot zijn recht komt en we kijken veel meer dan in vroeger tijden naar de uniciteit van ieder kind. Talentgericht werken en ieder kind optimaal stimuleren om zijn potentieel waar te maken zijn belangrijke drijfveren. Tegelijkertijd is het uniek zijn nog steeds een bron van spanning. Want is het wel zo fijn om uniek te zijn en willen we niet graag liever deel van het geheel zijn en niet teveel afwijken?
Lees verder over dit spanningsveld.

Als ouders vinden we het steeds belangrijker dat onze kinderen gelukkig zijn en we hebben daar veel voor over. Maar hoe fijn is het eigenlijk om een perfecte ouder te zijn?  Lees maar…..

Perfect opvoeden

Nog nooit was er zoveel vraag naar opvoedadviezen en nooit eerder waren er zoveel boeken en literatuur beschikbaar over hoe wij onze kinderen kunnen begeleiden naar volwassenheid. Er zit alleen wel een addertje onder het gras want wat schieten we ermee op?
Lees maar over de ellende van de opvoedadviezen.

Wanneer een kind wordt geboren, wordt ook een verwachting geboren. Zolang het kind zich een beetje volgens die verwachting ontwikkelt, is er niets aan de hand. Gelukkig loopt het vaak anders om de spanning er een beetje in te houden. Sinds ik 10 jaar geleden met mijn praktijk voor kindercoaching en opvoedcoaching begon, heb ik sterk de indruk dat er in ieder gezin minstens één kind is wat ouders voor uitdagingen stelt. En hoe mooi is dat want op die manier ontwikkelen ook ouders zich. Ouders verzuchten bij die uitdagingen wel eens:’Kan het nooit eens normaal?” Zou het kunnen? Lees maar….

Nieuwe rubriek: Vragen van lezers

Ook het afgelopen jaar ben ik weer voor verschillende kranten en bladen benaderd om antwoord te geven op vragen over kinderen en opvoeden. Zo’n 15 keer is mijn mening over een onderwerp het afgelopen jaar gepubliceerd. Van dagblad Trouw, tot Kek-Mama, Kinderwijz, Trots magazine en ouders van nu.
Regelmatig ontvang ik ook vragen van ouders uit het hele land voor een advies. Sommige ouders willen graag een afspraak en andere ouders een verwijzing naar deelnemer van de opleiding die op dezelfde manier werkt als coach.

Omdat er behoefte is aan informatie op concrete vragen heb ik besloten om van lezersvragen blogs te schrijven. En de inspiratie ligt op straat want zo kreeg ik van een kassa medewerker de vraag over hoe te handelen bij lastige kinderen in een winkel.
Nieuwsgierig? Lees verder….

Via de mail ontving ik een vraag over hoe om te gaan met een eigenzinnige peuter. Dat antwoord vind je hier…
Heb je zelf een vraag, stuur gerust een mail. Ik laat je weten wanneer je vraag gepubliceerd wordt.

Gouwe ouwe

Op mijn facebookpagina (ja mag liken..) vind je nog iedere dag een blog over onderwerpen die met kinderen hebben te maken.
Een veel gelezen oude blog was de afgelopen tijd deze over kinderen helpen weerbaar te worden.
Opkomen voor jezelf op een goede manier en omgaan met grenzen blijft voor kinderen en hun ouders een moeilijk thema.

Opleidingen afgerond

Sinds de vorige nieuwsbrief in november is er nog heel hard gewerkt in de opleidingszaal. Verschillende opleidingen zijn gevolgd en afgerond, te weten:

Dit was de nieuwsbrief. De volgende verschijnt in maart.
Ik wens je veel leesplezier.
Deze nieuwsbrief is verzonden naar 5855 adressen.

Lees ook: Nieuwsbrief nummer 7
Lees ook: Nieuwsbrief nummer 6
Lees ook: Nieuwsbrief nummer 5
Lees ook: Nieuwsbrief nummer 4
Lees ook: Nieuwsbrief nummer 3
Lees ook: Nieuwsbrief nummer 2
Lees ook: Nieuwsbrief nummer 1
Lees ook: Nieuwsbrief nummer 9
Lees ook: Nieuwsbrief nummer 8
Lees ook: Nieuwsbrief nummer 7

Heb je het e-boek: “Dit is kindercoaching”  al aangevraagd?  Dat kan hier…
Wil je informatie over de opleiding tot kindercoach? Lees dan hier verder….
Ben je ouder en wil je een afspraak maken met je kind, lees dan hier verder…
Ken je Ik leer leren al? Bekijk het hier….
De webwinkel van Ninico vind je hier…….


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroeps