Oplossingsgericht werken en kids'skills 2014-4 (20)Het is en blijft bijzonder. Als je aan het werk bent met kinderen of volwassenen en je richt je op wat er kan en mag zijn, dan wordt het een stukje beter. Schouders gaan naar achter, de rug wordt recht en vaak ontstaat er een prachtige twinkeling in de ogen.
Dit is precies wat oplossingsgericht werken doet. De manier van werken waar de zogenaamde wondervraag een onderdeel van is, zorgt heel vaak voor kleine wonderen. Wat het in ieder geval doet, is plezier en blijheid geven doordat de ander (weer) gaat ontdekken dat alle capaciteiten en kwaliteiten en zelfs ervaringen uit het verleden of het hier en nu gewoon aanwezig zijn. Je hoeft alleen maar aan te boren wat al rijp is om de omkering naar een beter perspectief te maken. En…. het mooie, vrijwel altijd is er nog iets om bij te leren wat helpt om nog sterker en krachtiger te worden.

De afgelopen 3 dagen hebben we met heel veel plezier alle kneepjes uit het oplossingsgericht werken geleerd en ook aan den lijve ervaren hoe de handvatten en tools uit het oplossingsgericht werken ons kunnen helpen om kinderen en hun ouders te helpen hun eigen problemen op te lossen.
Aleida, Amber, Anita, Annemarie, Astrid, Aukje, Carla, Gerbina, Jacqueline, Joyce, Krista, Marjan, Menna, Mirjam, Monique, Sandra, Sanne, Selma, Tanja, Wietske en Ytsje-Janne ik wens jullie nog veel stralende momenten met kinderen en hun ouders.

Wil je meer lezen over oplossingsgericht werken met kinderen:
Lees ook: De kunst van de juiste vragen stellen
Lees ook: De kindercoach is een stoplichtdenker
Lees ook: Wat heel is, hoef je niet te maken
Lees ook: Als juf er niet zou zijn
Lees ook: Zoek de verschillen
Lees ook: Denken, voelen, doen
Lees ook: De kindercoach is een stoplichtdenker
Lees ook: Het onzichtbare voordeel van het probleem
Lees ook: De taal in het land van de kindercoach
Lees ook: De reis van de kindercoach

Heeft je kind of jij behoefte aan ondersteuning dan kun je een beroep doen op de praktijk voor kindercoaching. Hier kun je ook de nieuwsbrief aanvragen.
De opleiding tot kindercoach geeft vele handvatten om ouders en kinderen te helpen in situaties die moeilijk zijn. Ken je de training Ik leer leren al?


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)