Basisopleiding kindercoach 2014-12(49)Het coachen van kinderen en ouders is niet alleen heel erg leuk, maar vooral ook nuttig en behulpzaam. Door de focus op het hier en nu te leggen en te ontdekken wat er in een moeilijke situatie al wel goed gaat, welke competenties beschikbaar zijn en het in kaart brengen van voordelen, nadelen, gedachten, gevoelens en gedrag, kan er veel veranderen. Omdat het coachen in het hier en nu plaatsvindt, wordt er ook geoefend met nieuw gedrag en nieuwe mogelijkheden die weer nieuw perspectief bieden. Ouders zijn de grootste hulpbronnen en zij ervaren na coaching van hun kind ook weer meer perspectief waardoor ook zij weer meer competentie ervaren.
En hoe mooi is het dat kindercoaching steeds meer en steeds vaker een serieuze plek krijgt binnen het hele scala aan hulpverlening. En ook prachtig passend in de transitie Jeugdzorg die over een paar weken van start gaat waarbij de hele zorg voor kinderen en jeugd bij de gemeente komt te liggen. Het doel is het aanbieden van juiste hulp en lichte hulp waar het kan en intensieve hulp waar het nodig is.
Kindercoaching is daar een prachtig antwoord op en zal naar verwachting een steeds grotere plek gaan innemen. Op scholen is deze trend al goed zichtbaar omdat steeds meer scholen gebruik maken van een kindercoach binnen de geledingen.
Hoe fijn is het dan dat veel mensen met veel plezier en passie nieuwe manieren leren om kinderen dichtbij huis een stap vooruit te kunnen helpen.

Deze basisopleiding tot kindercoach is afgerond door: Anita, Claudia, Els, Elske, Hanneke, Hennie, Hillie, Janny, Jeanette, Julia, Karin, Leon, Louisa, Marian, Marijke, Monique, Sevinc, Tineke, Tjitske en Yteke.  Carlijn en Margreet staan niet op de foto.

Lees ook: De valkuilen van leren
Lees ook: Krediet van kinderen
Lees ook: Kinderen hebben liefde nodig
Lees ook: De toekomst van een kind
Lees ook: Hoe fietsen en darten helpen bij leren leren
Lees ook: Leidt een diagnose tot verlamming?
Lees ook: Loslaten
Lees ook: Het misverstand oogcontact
Lees ook: Duik eens in je herinnering

De opleiding tot kindercoach geeft vele handvatten om ouders en kinderen te helpen in situaties die moeilijk zijn. Ken je de training Ik leer leren al?
Materialen voor kindercoaching koop je bij Ninico


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)