Echtscheiding en verlies 2014-3Het leven zelf zorgt voor ervaringen. Sommige kinderen hebben al jong in hun leven te maken met verlieservaringen door verhuizingen, scheiding van hun ouders, ernstige ziekte, de dood van een dier of van dierbaren en het eindigen van vriendschappen. Ieder kind gaat anders om met deze ervaringen en het is aan ons volwassenen om kinderen te ondersteunen zodat ze deze ervaringen kunnen integreren in hun levensplan.
Het ondersteunen van kinderen en hun ouders tijdens en na deze verlieservaringen vraagt van ons in de allereerste plaats dat we mens zijn, dat we in de ‘slow motion stand’ gaan en het kunnen verduren als degene tegenover ons het zo moeilijk heeft en worstelt om de ervaringen plek te geven. Als we dan verder rekening houden met de loyaliteiten die het kind heeft, kunnen we wezenlijk van belang zijn voor de toekomst van een kind.

Op de praktijkdag voor echtscheiding en verlies hebben we samen gekeken hoe je kinderen kunt ondersteunen in moeilijke perioden in een leven. We hebben gekeken naar theoretische achtergronden en hoe je de ontwikkeltaken van een kind in deze situaties bespreekbaar kunt maken in het doen van zinvolle oefeningen.

Amber, Ans, Claudia, Esther, Gerrie, Gineke, Jacqueline, Joke, Jolanda, Linda, Margreet, Marleen, Mireille, Miriam, Mirjam, Monique, Nynke, Pierrette, Renate, Renske, Rese en Susan ik wens jullie en de kinderen veel waardevolle momenten toe.

Lees ook: Je ouders missen na echtscheiding
Lees ook: De kindercoach is een vertaalmachine
Lees ook: De wensen en verlangens van kinderen na echtscheiding
Lees ook: Hoe is jouw kind loyaal
Lees ook: Halve kinderen na echtscheiding
Lees ook: Gedeelde vakantie
Lees ook: Kinderarbeid?
Lees ook: Ontspoorde puber na echtscheiding
Lees ook: Kinderen voelen zich schuldig na echtscheiding

Ken je Ik leer leren al?
Wil je een aantal keer per jaar artikelen ontvangen? Vraag de nieuwsbrief aan van de praktijk voor kindercoaching en de opleiding tot kindercoach.
Materialen voor kindercoaching koop je bij Ninico


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)