logoHartelijk welkom bij deze 5e nieuwsbrief in 2015 over kindercoaching, pubercoaching, opvoeding en de opleiding tot kindercoach.
In de nieuwsbrief vind je weer allerlei artikelen en nieuws over alles wat met kinderen en ouders heeft te maken.

De onderwerpen in deze nieuwsbrief zijn:

–  Nieuws
–  KORTINGSACTIE
–  Omgaan met emoties
–  Filmpjes
–  Brugpiepers
–  Opleidingen afgerond

Nieuws

Wat vliegt de tijd.
Zo ben je nog op vakantie en zo ben je helemaal weer in je ritme. De opleidingen en de praktijk draaien volop sinds de vakantie en de inschrijvingen voor de opleidingen blijven binnenstromen. Binnenkort moet ik me al gaan buigen over de planning van 2017. Veel vervolgopleidingen zijn goeddeels vol voor 2016 en voor opvoedcoaching zijn al veel inschrijvingen voor 2017. Overigens is opvoedcoaching alleen te volgen wanneer de andere opleidingen eerst zijn gevolgd.

Maar ondertussen gaan we gewoon lekker door in het hier en nu en zoals gewoonlijk is er genoeg te beleven.
De afgelopen tijd zijn er weer diverse artikelen van mij opgenomen in verschillende bladen. In de Kwink een artikel over sociaal-emotioneel leren, in  het Friesch dagblad over noodzaak van de controlebehoefte van ouders over de cijfers van hun kinderen en komend weekend verschijnt een volgend artikel in deze krant. Daarnaast mocht ik weer meewerken aan een komende uitgave van het blad Trots en komt er binnenkort een bijdrage in de ouders van nu.

Na maanden van voorbereiding heb ik in de afgelopen zomervakantie eindelijk het plan uit kunnen voeren voor het maken van een informatie waaier om de meest voorkomende problemen van kinderen en jongeren in kaart te brengen. In deze waaier vind je oplossingen, doelen en vaardigheden voor kinderen met moeilijk gedrag en negatieve gewoonten. Daarnaast is beschreven hoe je kinderen kunt helpen naar verbetering zodat ze meer positieve gewoonten en gedrag leren waarbij er tegemoet wordt gekomen aan hun behoefte aan verbinding, ontwikkeling en groei. Studio Staalkaart heeft als vaste vormgever opnieuw een mooie prestatie geleverd door de prachtige vormgeving.

En omdat stilstand achteruitgang betekent, ga ik de komende weken verder met het maken van videoblogs. De medewerkers van Qviv zorgen weer voor prachtige opnamen en montages. De eerste resultaten vind je verderop in deze nieuwsbrief.

Kortingsactie

De waaier Oplossingsgericht Aanpakken ! van 49 problemen van kinderen en jongeren is na maanden van hard werken klaar.

Deze waaier is een samenvatting van alles wat je nodig hebt om kinderen, jongeren en hun ouders te coachen. Het bestaat uit een stappenplan, de vragen die je stelt per coachingsfase en de doelen en vaardigheden die geleerd kunnen en moeten worden om de problemen op te lossen.

Omdat we heel blij zijn met de nieuwe waaier en veel mensen te kennen hebben gegeven dat ze een dergelijke waaier heel goed kunnen gebruiken in de praktijk, hebben we besloten tot een introductiekorting van 2 euro. En we verzenden de waaier gratis !
Daardoor heb je bijna 5 euro voordeel.
Deze korting kun je als volgt verzilveren.
Ga naar de website van Ninico en bestel de waaier.
Vul in de winkelwagen de kortingscode NB1511 in. Betaal per ideal en de waaier komt dan zo snel mogelijk naar je toe.

Omgaan met emoties

Het leren omgaan met emoties is de belangrijkste leertaak voor kinderen. Zij moeten dit leren van en door hun ouders en dat is soms best lastig. Want een boos en bang kind roept vaak ook veel op bij ouders.
Wat moet een kind eigenlijk leren over boosheid en angst? en hoe doen ze dat en hoe kunnen ouders hierbij helpen?
Lees verder ….. voor het antwoord.

Kinderen die nog niet goed weten hoe ze hun ongenoegen kunnen uiten, laten dat vaak zien en weten door middel van negatief gedrag. Wat daarbij helpt, is als wij kunnen ontdekken welke behoefte het kind eigenlijk heeft. Wanneer we op die manier naar negatief gedrag kunnen kijken en dit kunnen beoordelen als onvermogen om kenbaar te maken wat er speelt, kunnen we gemakkelijk erkenning geven en het kind helpen om meer positief gedrag te leren. Daarvoor is het nodig dat we een beetje verder kijken dan onze neus lang is bij moeilijk gedrag van een kind. Lees maar………

Heel vaak denken wij dat we de leiding hebben over onze kinderen, maar niets is minder waar. Als we teveel meebuigen op de golven van de emoties van kinderen, hebben kinderen ons eigenlijk aan een touwtje  in plaats van andersom. Ouders zeggen daarnaast ook vaak tegen hun kind dat ze voor zichzelf moeten opkomen en niet moeten meelopen met de goegemeente.
Hoe herken je of je aan het touwtje van een ander beweegt of zelf de regie hebt? Lees verder……..

Filmpjes

Voor de zomer op een snikhete dag hebben we een aantal filmpjes opgenomen voor een nieuwe videoblog. Andere filmpjes heeft Qviv gemonteerd.
De eerste resultaten zijn een filmpje over boosheid, over hoe je kinderen kunt helpen om hun problemen aan te pakken en faalangst.
Wil je de komende filmpjes direct zien zodra ze klaar zijn dan kun je een seintje ontvangen door dit aan te geven op het you tube kanaal waar ze worden gepubliceerd.

Een nieuwe generatie brugklassers

Een hele nieuwe generatie is de afgelopen gestart in de brugklas van het voortgezet onderwijs. Grote tassen met kinderen bevolken de scholen. Nu de herfstvakantie alweer in zicht komt, is het eerste stof weer neergedaald en begint alles weer te wennen. Kinderen die moeite hebben met de verandering hebben inmiddels hun ritme gevonden en de eerste overwinningen behaald in hun nieuwe leven.
Dat alles niet overal van een leien dakje gaat, heb ik weer goed kunnen merken in de praktijk. Gelukkig hebben kinderen en ouders vele malen meer veerkracht dan ze zelf beseffen en als coach kan ik daar altijd een beroep op doen waardoor de situatie ten positieve kan kantelen.
Bijgaand verhaal ontving ik van een ongeruste moeder over een brugpieper die het wel heel erg voor de kiezen kreeg. Lees maar…….
Ennn…. inmiddels gaat het enorm goed met deze meid zo liet moeder mij onlangs weten.
Dat is veerkracht…..

En ook mooi is dat de Ik leer leren trainingen in heel het land geweldig op gang komen en veel kinderen goed doen. De positieve reacties stromen binnen en zelfs dagblad AD heeft er een artikel aan gewijd na een vraaggesprek met twee trainers uit Oudewater en Alphen aan den Rijn. Gelukkig komen er steeds meer trainers verdeeld over het hele land die kinderen zowel individueel, in groepjes als ook op steeds meer scholen helpen. Kijk hier voor een overzicht van de trainers.

Opleidingen afgerond

Op 27 augustus is het nieuwe opleidingen seizoen gestart met praktijkdagen. Inmiddels zijn er twee basisopleidingen afgerond, een module oplossingsgericht werken en heeft Marijke Teeuwissen in Hengelo en Zoet