Ik leer leren 2013-6Faalangst, motivatie en concentratie. Alle drie zeer belangrijke thema’s voor pubers om te kunnen leren.
Waarschijnlijk wordt nog onderschat hoe deze drie onderwerpen kinderen af kunnen houden van het leren. Wat wij volwassenen zien is pubers die dwars liggen, onvoldoendes halen, mopperen op leerkrachten of roepen dat ze iets niet kunnen. Wanneer we samen met de kinderen op onderzoek uit gaan, hen serieus nemen en hen een beetje uitdagen komen we tot prachtige ontdekkingen.

De kracht van Ik leer leren is al coachend samen met de kinderen en pubers ontdekken hoe ze op de snelweg naar leren komen. Als je dan nog aandacht besteedt aan het plannen en organiseren van huiswerk, agendabeheer, prioriteiten leggen, evalueren van resultaten en het bewust worden van hoe je je geheugen maximaal kunt gebruiken dan wordt de snelweg een steeds bredere weg waar hoge snelheden gehaald kunnen worden.

Opnieuw zijn er 18 trainers gecertificeerd om kinderen te helpen met leren leren op scholen, binnen kindercoachpraktijken, huiswerkinstituten en remedial teachers praktijken.

Anita, Arianne, Danielle, Esther, Fanny, Gabrielle, Inge, Ingrid, Jennifer, Jinke, Lammy, Linda, Lisette, MarieLouise, Pierrette, Rianne, Thera en Wimmy, ik wens jullie heel veel succes en plezier met Ik leer leren.

Lees over het Trainingsprogramma Ik leer leren
Het werkboek bestel je via deze link…….
Materialen die tijdens de training veel worden gebruikt, zijn te bekijken en te bestellen bij Ninico.

Lees ook: Kinderen die hun best doen
Lees ook: Wat te doen bij angst van kinderen
Lees ook: De kindercoach is een stoplichtdenker
Lees ook: Goh….. ik kan rekenen
Lees ook: Er is meer dan beelddenken
Lees ook: Ontroerend: meester hoort mij niet
Lees ook: Het kind zonder startmotor
Lees ook: De kindercoach is een vertaalmachine
Lees ook: Leerproblemen?… de kindercoach doet het anders

Wanneer je hulp nodig hebt dan kun je contact opnemen met de praktijk voor kindercoaching. Als je kindercoach wilt worden, lees dan over de opleiding tot kindercoach. Wil je regelmatig berichten ontvangen over alles wat heeft te maken met kinderen, geef je dan op voor de nieuwsbrief.


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)