Net als rond de jaarwisseling voelt het eind van de zomer ook altijd een beetje als een nieuwe start.
Scholen en opleidingen beginnen weer en dan kan ik mezelf weer voelen alsof ik die leerling was die nieuwe boeken nieuwsgierig inkeek en vol verwachting door de lege agenda bladerde.

Eerlijk gezegd was er wel altijd een moment van: ‘dit is te moeilijk, het is teveel en ik haal dit nooit‘, maar ik wist diep van binnen na verloop van jaren ook dat het altijd goed zou komen en dat ik het stap voor stap kan aanpakken.

En die gedachte helpt mij nu als 62 jarige nog steeds als ik iets nieuws wil leren of oppakken.

Waar kun jij nog bijscholing in gebruiken?

  • Heb jij ook regelmatig te maken met leerlingen die geneigd zijn het wat donker in te zien?
  • Werk jij met ouders om hen te ondersteunen bij het opvoeden van hun kinderen?
  • Vraag jij je wel eens af hoe je die pubers op hun pad kunt houden?
  • Wist je dat het werken met boosheid vele malen gemakkelijker is dan je dacht?
  • En ook dat angsten en faalangst prachtige emoties zijn om mee te werken en dat het voor de ontwikkelingen van kinderen én hun ouders echt verschil maakt wanneer zij hier grip op krijgen?

Al deze bovenstaande punten en nog heel veel meer thema’s zoals echtscheiding, pesten, lastig gedrag, leerproblemen in allerlei vormen, verlegenheid en onzekerheid, verdriet en noem het maar op, kwam ik tegen in mijn praktijk vanaf 2005.

En wat heb ik veel geleerd!

Vele hulpvragen waren voor mij de aanleiding om een opleiding te volgen zodat ik nóg beter kon helpen. (kijk maar eens op mijn lang niet volledige opleidingslijst)

Juist het samen met kinderen, jongeren en ouders op zoek gaan naar verbeteringen in hun situatie heeft mij misschien nog beter geleerd wat en hoe we hen kunnen helpen.

En na het doorgeven van al mijn kennis en ervaring sinds 2010, kun je nu zelf kiezen hoe ik je mag helpen om het beste van jezelf te ontwikkelen en geven aan kinderen en ouders.

Alle opleidingen zijn gebaseerd op meer dan 20 jaar ervaring met ontelbare coaching gesprekken met kind en ouders, ruim 200 gegeven live opleidingen en meer dan 70 keer incompany opleidingen op maat voor onderwijs en hulpverlening.

Waar mag ik je mee helpen dit schooljaar?

Zo aan het begin van het frisse schooljaar wil ik je gewoon eens laten weten waar ik je graag mee help zodat je jouw werk nog mooier en makkelijker kunt maken.

Inmiddels heb ik al mijn kennis en ervaring online toegankelijk gemaakt zodat jij op je eigen tijd en op je eigen manier via video en tekst jezelf kunt uitdagen om nieuwe kennis en vaardigheden te leren gebruiken.

Hieronder laat ik je even kennis maken met een paar opleidingen voor professionals en wijs ik je als ouder even de weg als je zelf aan de slag wilt.

De opleiding kindercoach en kindgesprekken

Allereerst was, is en blijft de vraag groot naar de opleiding kindercoach en kindgesprekken.

Iedereen die met kinderen werkt, wil dit graag goed doen

Na duizenden deelnemers zowel in mijn reguliere opleidingsgroepen als incompany trainingen, is deze opleiding nog steeds erg gewild en direct praktisch toepasbaar voor iedereen die met kinderen en ouders werkt.

Download en lees alles in de folder over deze opleiding kindercoach en kindgesprekken

.

De opleiding opvoedcoaching in de praktijk

Deze opleiding leert je vooral hoe het komt dat wij ouders zo de weg kwijt raken terwijl we het ooit zo anders hadden bedacht.

De kunst van het vak ouderbegeleiding is hoe je met alle relevante kennis ouders kunt helpen hun dromen van het gezin wat ze ooit wilden, waar kunt maken.

In de opleiding opvoedcoaching in de praktijk ontdek je hoe jij met alles wie jij bent en wat je leert, van grote waarde kunt zijn voor gezinnen. Je leert verrassende en soms onorthodoxe inzichten die je steunen in je prachtige werk.

Bekijk hier de folder over de opleiding opvoedcoaching in de praktijk en meld je aan.

.

Pubers, boosheid, angst en oudergesprekken

Los van bovenstaande opleidingen die je zowel zelfstandig online als met Zoombegeleiding van mij kunt volgen, heb ik nog een aantal andere online opleidingen ontwikkeld die hoog aangeschreven en hoog gewaardeerd worden.

In de Praktische Pubercoach Opleiding vind je vooral een grote databank met hulpvragen van pubers en hoe je hen daarbij kunt helpen. Bovendien leer je in deze opleiding welke vragen je bij welk probleem kunt stellen en welke tot in detail uitgewerkte interventies je kunt doen.
Uiteraard alles ingebed in stevige onderbouwing.

De opleiding over Helpen bij Boosheid is al jaren een topper. Net zoals de opleidingen over Angst en Faalangst en het voeren van effectieve Oudergesprekken.

Je vindt in deze opleidingen niet alleen alle belangrijke theoretische onderbouwingen over deze thema’s, maar vooral wat en hoe je het moet doen als er sprake is van boosheid, angst en ouders die het moeilijk hebben.
Stap voor stap wordt je aangereikt hoe je gesprekken en interventies doet en vele tientallen voorbeelden onderschrijven de lesstof.

Wat als leren niet goed gaat?

In 2012 ontwikkelde ik na frustratie over te weinig effect bij het coachen van leerproblemen de training Ik leer leren.

Ik leer leren heeft zich sinds 2012 bewezen in de praktijk, zowel op basisscholen, Voortgezet Onderwijs, MBO, HBO als in veel praktijken voor coaching en leerbegeleiding.

Wanneer je leerlingen echt vooruit wilt helpen, zal je aan de basis moeten beginnen en eerst de voorwaarden voor leren op orde moeten zien te krijgen bij de leerling.
Pas daarna glijdt de lesstof naar binnen.

Kom jij ons team Ik leer leren trainers versterken?

Download de folder over de opleiding tot Ik leer leren trainer en wees welkom.

.

En wil je leerlingen nog specifieker helpen op het gebied van faalangst, motivatie of plannen dan zijn daar ook speciale workshops voor. Kijk maar even via deze link.

En dan jij als ouder

Tsja…. en dan wij ouders.
Wat kunnen we struggelen met onze kinderen.
Omdat ik na verloop van jaren uit heel Nederland en België coaching verzoeken kreeg en ik natuurlijk niet aan alle verzoeken kon voldoen, besloot ik voor ouders de meest voorkomende hulpvragen uit te werken in laagdrempelige opleidingen en workshops.

De meeste beginnen met een interessant testje om je plaats te bepalen en daarna krijg je niet alleen uitleg over het ‘probleemgebied’, maar vooral praktische inzichten en een aanpak die je passend maakt bij jouw situatie.

Gewone algemene tips en adviezen helpen vaak niet want jouw gezin is niet algemeen en gewoon!
Daarom zijn de workshops en korte opleidingen anders dan je denkt en ga je aan de slag met wat er werkelijk toe doet?

Nieuwsgierig en wil je weten hoe ik je kan helpen?
Bekijk het aanbod over de valkuilen bij boosheid, je kind in 5 stappen uit boze buien helpen, je kind helpen bij concentratie problemen en hulp voor stresskipjes en piekeraars. En zit je soms met je handen in het haar met je pubers, dan is voer een goed gesprek met je puber een mooie eye opener.

Zo, nu ben ik zelf verbaasd

Als ik nu zo bezig ben met het invoegen van al die linken (pffff, wat een klusje) om jou de weg te wijzen, ben ik zelf verbaasd hoeveel prachtige dingen ik in de afgelopen ruim 20 jaar heb mogen doen en maken.

En vooral wat ik onderweg heb geleerd en waar ik zo ontzettend dankbaar voor ben. Ondanks dat ik vaak twijfelend en mezelf tekort geschoten voelde als ik naar huis fietste, durf ik nu te zeggen dat ik veel weet en gelukkig nog dagelijks bij leer!

Ik hoop dat ik je mag inspireren om te leren van wat ik leerde.

Wat ga jij leren in het komend schooljaar?

Weet je welkom bij één van bovenstaande opleidingen om het nieuweschooljaar te beginnen met verrassende kennis en vaardigheden.

PS: Had ik al eens verteld dat Marije Hondeveld van Marije’s Creaties de prachtige folders en de opmaak van de website zo mooi maakt voor mij?


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)