Als ouders hebben we het zwaar. Werk, je seksleven, je vakantie, je sixpack en good looks en je vrijmibo: we moeten alle ballen in de lucht houden. En dan is je kind ook nog zo’n aandachtvreter. Gelukkig is je kind ook jouw grootste fan. Hij zal je nooit afvallen, bij jouw mini-me mag jij jezelf zijn. Je hoeft je niet in te houden en op je woorden te letten.

Op je kind kun je rekenen

Als het tegenzit hebben we allemaal iemand nodig bij wie we terecht kunnen. Het nadeel van je vriendinnen, je man en je collega’s: ze vinden overal wat van en geven goede raad waar jij niks aan hebt. Gelukkig kun je bij je kind heerlijk leeglopen en je punt maken, zonder dat je commentaar krijgt. Ze zijn er gewoon voor je. Jouw persoonlijke kleine klaagmuurtje. Wat wil een mens nog meer?

  • Je bent toch niet goed bij je hoofd als je je kind laat spelen met die aso’s van nummer 13? Daar heb je het uitgebreid over gehad met jouw moppie. Via vriendjes wordt het dan wel geregeld dat jij die aso’s niet in huis krijgt.
  • Belachelijk, dat jouw dochter niet de hoofdrol krijgt in de musical. Je stimuleert jouw multitalent om de juf duidelijk te maken dat zij moet schitteren. Ze zullen er goed spijt van krijgen als de hoofdrol aan jullie neus voorbijgaat.
  • Jouw kind is geniaal. Je hebt al honderd keer heb tegen de meester gezegd dat de lesstof verrijkt moet worden, zodat jouw oogappeltje snel kan doorstromen. Gelukkig lijkt de boodschap wel aan te komen bij de RT’er die jij inhuurt.
  • Je kinderen weten dat hun vader jullie in de steek heeft gelaten. Je trekt het niet om hem te zien, laat staan te overleggen. Jouw kinderen kunnen je ex wel vertellen wat jij wilt. Jij blijft in de auto zitten. Je ukkiepukkies hoeven er geen pijn en verdriet van te hebben, dus als ze niet naar je ex toe willen, is dat helemaal goed.

Want zeg nou zelf: waarom zou je moeilijk doen? Je kind kan toch voor jou spreken? Van je oepsiepoepsie pikken mensen veel meer dan van jou. Het grote voordeel is: je hoeft zelf nooit meer moeilijke gesprekken te voeren met school en buren. Je akelige ex blijft buiten je gezichtsveld en met een beetje mazzel voorgoed uit je leven.

Zo leer je je kind iets over het leven

Je begrijpt echt niet waarom iedereen zo hysterisch doet over dat tere kinderzieltje. Met jou is tenslotte ook weinig rekening gehouden toen je kind was en kijk eens hoe goed jij je zaakjes voor elkaar hebt.

Dus, wil je je kind iets leren in en over het leven? Laat ze dan af en toe jouw rotzooi voor je opruimen. We moeten kinderen weerbaar maken en hen beschermen tegen verkeerde invloeden van leraren, coaches en ex’en. Anders worden het maar weekdieren.


Meer artikelen:

Lees ook: Je dochter als vriendin; 6 redenen waarom je dit niet moet willen
Lees ook: Waarom diskwalificeren we leraren zo?
Lees ook: Vechtscheidingen en ouders zonder hun kinderen
Lees ook: Hoe is jouw kind loyaal?
Lees ook: Waarom doen pubers ondeugende en domme dingen?
Bekijk ook: Dit gebeurt er met de kinderen wanneer hun ouders vechten
Bekijk ook: Samengesteld gezin aan tafel: hoe doe je dat?
Bekijk ook: Drie redenen waarom kinderen niet naar school willen


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)