In juni zijn er weer de nodige opleidingsdagen gegeven. Gelukkig konden we ondanks de koude juni maand toch nog vaak genoeg in de tuin oefenen en pauzeren want dat is zo mooi in het voorjaar en in het najaar.

echtscheidingAllereerst was er op 2 juni de op twee na laatste studiedag/praktijkdag over echtscheiding en verlies. En net zoals dat met verlies en echtscheiding vaak gaat: De afsluiting van de dag was plotseling en rommelig doordat er mensen voortijdig moesten vertrekken. Daarom deze keer geen foto van de groep, maar wel een hartelijk dank aan de deelnemers die met hun eigen casussen en vragen voor iedereen van toegevoegde waarde waren.
Aafke, Aleida, Berthea, Bianca, Erna, Fanny, Hanneke, Ietsje, Jacomijn, Jessy, Kina, Marianne, Marije, Mira, Miranda, Nelleke, Nellie, Sanne, Tess, Tineke, Tsjollie en Xandra waren de deelnemers.

BO 2015-7Basisopleiding nummer 7

Kindercoaching en opvoedcoaching is vaak het ontwarren van knopen. Wat gebeurt er steeds wanneer een kind boos doet of zich angstig gedraagt. Hoe hebben ouders invloed op het gedrag, het gevoel van eigenwaarde en het versterken van de talenten van hun kinderen. Door middel van het werkmodel van de kindercoach ontdek je hoe je de knopen weer kunt ontwarren en hoe je het kind en zijn ouders weer op weg kunt helpen.
Groep 7 heeft intensief gewerkt en geoefend met de lesstof en hebben hun certificaat zeer verdiend ontvangen.
Anouk, Cristina, Evelien, Gabriëlle, Giovanna, Gonnie, Hannie, Ilse, Irina, Janca, Jeannette, Jolanda, Jolanda, Karin, Margot, Marie-Jeanne, Marije, Moniek, Patricia, Remcke, Rense en Thyti, ik wens jullie veel plezier met de lesstof en veel plezier in jullie werkveld.

LL. Zoetermeer 2015-2.1Ik leer leren Zoetermeer

Ik leer leren blijft onverminderd populair. Steeds meer mensen werken met Ik leer leren als leerkracht of mentor en ook komen worden er overal in het land trainingen aan kinderen gegeven. Na de zomer komen de brugklassers, in januari/ februari zijn het vooral de 2e jaars havo en vwo die vastlopen en na april volgen de groep 8-ers en de “ik moet nog mijn cijfers ophalen om te voorkomen dat ik afstroom” groep. Zo is Ik leer leren het hele jaar nuttig voor verschillende leerlingen.
In Zoetermeer hebben meegedaan onder leiding van Marijke Teeuwissen: Brigitte, Christien, Delia, Dewhi, Ellen, Francoise, Jolanda, Lisette, Marieke, Marit, Marloes, Martien, Roosmarijn, Sanne en Willy. Degenen die de training geven aan groepjes kinderen, kun je vinden op de website

Ikleerleren-logo-printIk leer leren Delft

Ook heeft Marijke een groep van 12 IB-ers en leerkrachten van verschillende scholen rondom Delft de Ik leer leren training gegeven. Enthousiast gaan deze mensen de training binnen hun eigen school gebruiken om kinderen effectiever en met meer plezier helpen te leren leren. Ondanks de vermoeidheid in deze drukke periode van deze leerkrachten hebben ze volop genoten van de training en nieuwe uitdagingen gevonden.

BO 2015-8-2Basisopleiding nummer 8

Deze groep heeft heel veel met elkaar gedeeld. Dankzij het mooie weer en het initiatief van een groepslid zijn ze gezamenlijk een avond wezen varen en barbecue-en op het eiland Trijehûs bij Grou. En de volgende dag weer volop in de les en hard werken. Wat zijn er veel inzichten gekomen en ideeën om thuis en op het werk uit te proberen.
Aletta, Anke, Annerieke, Barend, Bianca, Chantal, Desiree, Hermien, Jacqueline, Larissa, Lieke, Marloes, Nancy, Nanny, Nettie, Nicole, Pauline, Renate, Renate, Renske, Vera en Yolanda, ik wens jullie heel veel meer plezier met het in praktijk brengen van de lesstof.
En geheel in stijl van de huidige situatie in onderwijs en hulpverlening staat Barend heel bijzonder op de foto…… :-) Klik maar om het te zien…..
En…wat waren we blij met hem……

LL Burgum 2015-1Ik leer leren in Burgum

En het schooljaar sloten we af met Ik leer leren in Burgum. Leren, ontdekken en oefenen hoe we jonge en oudere pubers door hun motivatie problemen loodsen, ontdekken hoe en op welke manier ze het beste kunnen leren. Faalangst en concentratieproblemen tackelen en bovenal plezier maken in de training.

Anita, Anja, Anne, Annet, Anouk, Baukje, Clary, Esther, Gineke, Gisela, Hannie, Ilona, Irma, Jannie, Karen, Maaike, Margriet, Niese Klaziena, Renate, Tanja, Tjitske en Wendie zijn er klaar voor, dus leerlingen kom maar op.

En in augustus starten we het nieuwe leerjaar met praktijkdagen over echtscheiding en casussen uit de praktijk.

Lees ook: De kindercoach voegt iets toe
Lees ook: De kindercoach driehoek
Lees ook: De kindercoach is een stoplichtdenker
Lees ook: Het kind helpen of de ouders helpen?
Lees ook: Het onzichtbare voordeel van het probleem
Lees ook: De taal in het land van de kindercoach
Lees ook: