faalangst-poezenOp de 3e dag vertelde een cursist hoe een kind haar had uitgedaagd om alvast te oefenen met de thermometer. Tot haar grote verbazing kon deze leerling, die niet als echt gemakkelijk bekend stond, precies tot op het blokje nauwkeurig vertellen hoe hij zich gedroeg en wat er gebeurde.
Veel mooier was natuurlijk dat juf en hij afspraken konden maken over gewenst gedrag. Nog steeds was deze juf verbaasd over het effect wat ze had gehad met haar aanpak.
Wij mochten meegenieten van haar prachtige gesprekjes met dit kind. Ook andere cursisten hadden geoefend met een andere manier van aanpak dan ze eerder gewend waren.
Voor mij is dat extra genieten omdat iedere opleiding cursisten met nog verbazing in hun stem, vertellen welke positieve veranderingen ze teweeg hebben gebracht met het geleerde van de voorgaande opleidingsdagen.
Voor de één is dat een gesprekje met een leerling wat net even anders wordt ingezet, voor de ander is het een oefening met de taartpunten waardoor ze compleet verrast worden door de veerkracht en het oplossend vermogen. En… heel veel gezinnen van cursisten worden rustiger doordat de cursisten ervaren hoe ze op een veel handiger manier storend gedrag kunnen stroomlijnen door in oplossingen te denken en in mogelijkheden.

Kindercoach in 5 dagen?

Ook tijdens deze opleidingen kwamen weer enkele cursisten schoorvoetend naar mij toe. Collega’s en familie hadden hen de kritische vraag gesteld: “Kun je in 5 dagen kindercoach worden?
Ze vroegen zich af, of het wel toegestaan was als ze wilden werken als kindercoach.
Ik keek hen aan en vroeg hoe ze oud ze waren en hoelang al werkzaam in het onderwijs en als hulpverlener. De leeftijd varieerde tussen 35 en 55 jaar en de werkervaring verschilde van bijna 15 jaar in de hulpverlening en 30 jaar voor de klas.
Deze mensen en eigenlijk alle cursisten die de opleiding volgen, zijn meestal gepokt en gemazeld in het werken met kinderen en ouders. Degenen die een carrière switch willen maken zijn vaak het meest fanatiek en storten zich voor, tijdens en na de opleiding op de literatuur en verdere opleidingen.
Wellicht veel belangrijker is dat deze mensen veel levenservaring hebben, openstaan om nieuwe dingen te leren en nieuwe wegen te bewandelen en een groot hart vol liefde hebben voor kinderen in de knel.

Vertel mij……

Mocht iemand twijfels hebben of je in vijf dagen kinderen kunt leren coachen, vertel mij dan wat iemand als aanzet meer nodig heeft dan het huidige werk, leer en levenservaring.
Degene die in 5 dagen ooit heeft leren fietsen, zwemmen of een nieuwe baan onder de knie heeft gekregen mag zich bij mij melden. En degene die na deze 5 dagen beter kan coachen dan ik :-) :-) ,vraag ik zich onmiddellijk te melden want die neem ik direct aan in vaste dienst!
Daarmee is hoop ik gezegd dat de basisopleiding tot kindercoach een prachtige aanzet geeft tot coachend met kinderen en ouders leren om te gaan. Het geeft nieuwe handvatten en inzichten die verder kijken dan het individuele kind.
De basisopleiding is een begin en kan als bijscholing leiden tot nieuwe inspiratie in het werken met kinderen en ouders en dat is precies de bedoeling van deze opleiding.
Want voor de volledigheid: Je kunt alle modules volgen voor de volledige opleiding tot kindercoach die in totaal 16 dagen duurt wat gelijk staat aan een vol opleidingsjaar :-).

Nieuwe baan dankzij de opleiding tot kindercoach en opvoedcoach

En…. wat opvalt in de afgelopen jaren is dat veel mensen dankzij de opleiding sneller en gemakkelijker een nieuwe baan vinden. Voor veel mensen is het in deze tijd heel moeilijk om de baan te verliezen in de kinderopvang, hulpverlening en onderwijs. Kennelijk geeft de opleiding zoveel inspiratie en spirit dat de meeste mensen die hun baan hebben verloren al snel weer aan de slag zijn gekomen.

De jongen in de klas van de juf gaat er nog veel meer van merken. Het hart van de juf blijft even groot. Dat is en blijft het belangrijkste waarmee ze het verschil maakt. En ze voegt nu,  na haar hele leven lesgeven, een aantal nieuwe inzichten en werkmethoden toe aan haar repertoire.
Jammer dat niet iedereen in een vervolgopleiding de rest uit haar mond kan horen.

De materialen van de kindercoach kun je hier…..bestellen en wil je het gratis e-boek bestellen klik dan hier.

Lees ook: De kindercoach voegt iets toe
Lees ook: De kindercoach driehoek
Lees ook: De kindercoach is een stoplichtdenker
Lees ook: Het kind helpen of de ouders helpen?
Lees ook: Het onzichtbare voordeel van het probleem
Lees ook: De taal in het land van de kindercoach
Lees ook: De inhoud van de opleiding tot kindercoach
Lees ook: Wie komt er naar de opleiding tot kindercoach
Lees ook: De reis van de kindercoach

Wil je een afspraak maken met je kind, lees dan hier verder…
Wil je informatie over de opleiding tot kindercoach? Lees dan hier verder….
Wil je op de hoogte blijven, download dan het gratis eboek
Ken je de training Ik leer leren al?
De illustratie is van Studio Staalkaart


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten: