Oplossingsgericht werken en kids'skills 2014-3 (19)We gunnen kinderen het allerbeste, zeker als ze in moeilijkheden zitten. En soms is het even zoeken en ontdekken hoe je kinderen op het spoor kunt zetten. Wanneer we merken dat een kind het moeilijk heeft, is het een natuurlijke neiging om te helpen. Vaak zetten we onze (levens)ervaring in en geven adviezen en wijze lessen.
Hoe mooi is het dan om te weten dat er een manier is om kinderen en hun ouders te helpen op een manier die hen een gevoel van zelfvertrouwen geeft waardoor het lukt om hen ZELF de tools te leren waardoor ze in actie komen.
Coaching in combinatie met oplossingsgericht werken is op een systematische manier  heel snel in kaart brengen wat er te leren is, hoe je het aan kan pakken, hoe je vertrouwen krijgt dat het je gaat lukken en hoe je kunt starten met een eerste kleine stap en volgende stappen in kaart brengt. Dan gebeurt het regelmatig dat binnen één sessie de weg wordt aangelegd voor maanden vooruitgang.
Werken op een oplossingsgerichte manier geeft vertrouwen, is krachtig en geeft bewustwording van de eigen kwaliteiten. Maar misschien nog meer geeft het plezier en lichtheid waardoor er meer mogelijkheden dan moeilijkheden zichtbaar worden.

Met heel veel plezier hebben we drie dagen hard gewerkt met de lesstof van oplossingsgericht werken. Amarins, Anja, Claudia, Erna, Gineke, Irma, Jannie, Jannie, Lydia, Maaike, Marieke, Marita, Milenka, Monique, Patricia, Pauline, Rita, Rolinka, Sabrine. Sylvia, Trudis en Wimmy ik wens jullie heel veel plezier met groen denken :-)
En Marijke wat was het weer fijn dat je erbij was en met me mee dacht en keek !

Wil je meer lezen over oplossingsgericht werken met kinderen:
Lees ook: De kunst van de juiste vragen stellen
Lees ook: De kindercoach is een stoplichtdenker
Lees ook: Wat heel is, hoef je niet te maken
Lees ook: Als juf er niet zou zijn
Lees ook: Zoek de verschillen
Lees ook: Denken, voelen, doen
Lees ook: De kindercoach is een stoplichtdenker
Lees ook: Het onzichtbare voordeel van het probleem
Lees ook: De taal in het land van de kindercoach
Lees ook: De reis van de kindercoach

Heeft je kind of jij behoefte aan ondersteuning dan kun je een beroep doen op de praktijk voor kindercoaching. Hier kun je ook de nieuwsbrief aanvragen.
De opleiding tot kindercoach geeft vele handvatten om ouders en kinderen te helpen in situaties die moeilijk zijn. Ken je de training Ik leer leren al?


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)