Het blijft vaak onduidelijk: Wat is coaching en wat is therapie. Coaching van kinderen en ouders is altijd heel concreet en start altijd met een doelvraag. Als er een probleem of hulpvraag is, gaat de coach aan de slag met het gewenste doel of de gewenste richting naar het doel. En omdat kinderen in ontwikkeling zijn, is het heel gemakkelijk om aan te sluiten bij de ontwikkeling van het kind en zo te bepalen wat het kind nog bij moet/mag leren. Ouders fungeren als steunbron. In iedere sessie met de kindercoach wordt gestart met het doel van die dag en oefent het kind en doet ervaringen op die helpen om het probleem te kantelen naar meer nieuwe gedragsmogelijkheden, vertrouwen en kracht in eigen kunnen.

In onze kindercoach-opleiding worden de theorie en praktijk van de coachingsaanpak en de helpende strategieën behandeld waarmee de deelnemers tot hun grote vreugde direct aan de slag gaan. En het effect bij de kinderen in de goede richting is de grootste beloning en voldoening in het coachend benaderen van kinderen.

Ageeth, Angela, Annemarie, Bernadet, Christine, Ellen, Francine, Gerben, Hendrika, Ida, Janke, Jessy, Jolanda, Marion, Marleen, Noor, Ruth, Sandra, Tanja, Thea, Vanessa en Wietske, wat hebben jullie hard gewerkt, gesudderd en gestoeid met de lesstof. Ik wens jullie vele  ‘groene’ momenten.

Lees ook: De kindercoach is ook een opvoedcoach
Lees ook: De reis van de kindercoach
Lees ook: De do’s en de don’ts van de kindercoach
Lees ook: De taal in het land van de kindercoach
Lees ook: De kindercoach driehoek
Lees ook: De kindercoach als vertaalmachine
Lees ook: Een sessie van de kindercoach
Lees ook: Het verschil tussen coachen en therapie

 


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)