Praktijkdag 2014-2Het is altijd weer spannend om echt aan de slag te gaan met de lesstof. En dat is precies wat we tijdens deze praktijkdag doen. De hele dag oefenen, oefenen, oefenen en dan het liefs met situaties en typen kinderen die je spannend vindt om te ontdekken hoe je daar het beste mee kunt omgaan.
Vind je het moeilijk om te werken met teruggetrokken kinderen, met boze kinderen, onverschillige pubers, zeer assertieve ouders of de Ik-weet-het-niet kinderen. Vind je het lastig om te gaan met slachtofferschap, met hulpvragen op het gebied van boosheid, angst of wil je weten hoe je voor een effectieve sessie kunt zorgen.

Al deze onderwerpen kwamen weer aan de orde en het steeds evalueren van dat wat werkt, hoe makkelijk je in de valkuilen duikt en hoe je er weer uitkomt, maakten van de praktijkdag weer een zeer boeiende en helpende dag.

Andrea, Annelies, Annemarie, Ans, Ansje, Bernardine, Carla, Esther, Geeske, Gerda, Gineke, Joke, José, Mariët, Marjolein, Monique, Monique, Olga, Selian en Tess, ik wens jullie toe dat je nog vaak mag oefenen en zo steeds meer ervaring opdoet.

Lees ook: Kind of methode, methode of kind
Lees ook: Beter leren door fietsen en darten
Lees ook: De vorige praktijkdag
Lees ook: Wat denkt een kind over de kindercoach
Lees ook: De kindercoach voegt iets toe
Lees ook: De kindercoach als vertaalmachine
Lees ook: De kindercoach driehoek
Lees ook: De kindercoach is een stoplichtdenker
Lees ook: Het onzichtbare voordeel van het probleem
Lees ook: De taal in het land van de kindercoach
Lees ook: De reis van de kindercoach

Wil je ook leren kinderen te begeleiden en de basisopleiding tot kindercoach of een bij of nascholing volgen, lees dan verder op de site voor de opleiding tot kindercoach of op de website voor Ik leer leren
Wil je op de hoogte blijven, vraag dan de nieuwsbrief aan.
De materialen voor de kindercoach vind je in de webwinkel….


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)