Echtscheiding en verlies 2014-2Veel kinderen krijgen er mee te maken: de echtscheiding van hun ouders heeft veel impact. Maar ook een verhuizing met heimwee naar vriendjes en de oude omgeving, een overlijden van een naaste, ziekte van zichzelf of een familielid en ook ontslag of ziekte van een ouder.
Allemaal verlies en rouwsituaties waar de meeste kinderen tijdens het opgroeien mee te maken krijgen. Meestal is het zo dat ouders alle energie nodig hebben om te overleven in een moeilijke situatie. Op dat moment staan kinderen alleen en stellen ze vaak hun eigen rouwproces en behoeften uit. Wanneer het ouders weer goed gaat, komen de kinderen toe aan hun verwerkingsprocessen.

De praktijkdag over echtscheiding en verliessituaties gaat over hoe we kinderen kunnen bijstaan in moeilijke tijden. Wat is verstandig om te laten of juist te doen, hoe ondersteun je kinderen en hoe kijk je naar hun ouders in moeilijke situaties.

Alie, Anne, Anouk, Astrid, Aukje, Danielle, Ether, Esther, Gerda, Gerda, Gisela, Jacqueline, Judith, Karen, Lydia, Margreet, Marije, Monique, Nathalie, Renate en Sandra hebben deelgenomen aan deze praktijkdag.

Lees ook: De vechtscheiding en de gevolgen voor kinderen
Lees ook: Je ouders missen na echtscheiding
Lees ook: De kindercoach is een vertaalmachine
Lees ook: De wensen en verlangens van kinderen na echtscheiding
Lees ook: Hoe is jouw kind loyaal
Lees ook: Halve kinderen na echtscheiding
Lees ook: Gedeelde vakantie
Lees ook: Kinderarbeid?
Lees ook: Ontspoorde puber na echtscheiding
Lees ook: Kinderen voelen zich schuldig na echtscheiding

Ken je Ik leer leren al?
Wil je een aantal keer per jaar artikelen ontvangen? Vraag de nieuwsbrief aan van de praktijk voor kindercoaching en de opleiding tot kindercoach.
Materialen voor kindercoaching koop je bij Ninico


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)