Echtscheiding en Verlies 3Allemaal hebben we in ons leven te maken met verlies en rouw. Ook kinderen. Een verhuizing, de dood van de hond of van opa en direct ingrijpend, de dood van een ouder of broer of zusje.
Vele kinderen hebben tegenwoordig te maken met echtscheiding. Van eigen ouders of die van vriendjes.
Vaak weten we niet goed hoe we om moeten gaan met groot verdriet en hoe we kinderen kunnen helpen. Welke emoties spelen een rol en hoe kunnen we deze begeleiden, wat moet je zeggen en hoe weet je of het goed gaat met een kind.

De afgelopen 2 dagen hebben we ons beziggehouden met het thema. Theorie en ervaringsoefeningen en onderzoeken wat je kunt waarnemen als het niet goed gaat met of tussen ouders. “In de band” wordt precies duidelijk welke bewegingen er in gang gezet kunnen worden en hoe kinderen zich letterlijk bewegen om de band intact te houden.

Ingrid, Maud, Klárika, Hèlen-Louise, Jennifer, Irene, Krista, Sepkje, Marijke, Bianca, Rita, Karin, Ellen, Marlies, Mirjam, Margo, Tjitske, Janneke, Arianne, Martinique, Hester en Noor namen deel aan deze bijzondere dagen. Dank jullie voor je inbreng!

Martinique en Hester rondden hiermee de volledige opleiding af en gaan verder op hun weg als kindercoach. Wat fijn dat de kinderen bij jullie terecht kunnen !

Lees ook: Ouders denk aan je kinderen als je gaat scheiden
Lees ook: Gedeelde vakantie
Lees ook: Halve kinderen
Lees ook: Kinderarbeid in Nederland
Lees ook: Ontspoorde puber na echtscheiding
Lees ook: twee jaar na dato
Lees ook: Opvoedingscontract
Lees ook: Hoe is jou kind loyaal?

Heb je behoefte aan ondersteuning om je de behoefte van je kind te onderzoeken, kijk dan of de praktijk voor kindercoaching iets voor je kan betekenen.
Wil je op de hoogte blijven, vraag dan de nieuwsbrief aan.
Wil je ook leren kinderen te begeleiden en de basisopleiding tot kindercoach of een bij of nascholing volgen, lees dan verder op de site voor de opleiding tot kindercoach.


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)