Patricia Ritsema van Eck heeft het Sinterklaas surprise spel ontwikkeld en hiervoor een prachtige website met veel Sinterklaas wetenswaardigheden gemaakt. Een site die het verdient om in deze tijd van het jaar bekeken te worden en voor volwassenen nostalgische gevoelens oproept.

Onderstaand een tip van haar website.

Pepernoten, speculaaspoppen, chocoladeletters en taai-taai – in deze weken komen we er in om. Voordat je kinderen zich er misselijk aan eten, kunnen ze hun snoepgoed ook gebruiken om allerlei leuke spelletjes mee te spelen. Zoals het klassieke pepernotenspelletje ‘pip’ of koekhappen met taai-taai…

Speel op pakjesavond ‘pip’ of ‘taai-taai happen’

Zo speel je Pip:

Eén persoon gaat de kamer uit. Op het bord (of dienblad) worden 10 tot 15 pepernoten gelegd. De anderen wijzen hiervan één pepernoot aan: de ‘pip’. Nu mag je weer binnenkomen en één voor één pepernootjes van het bord pakken. Zodra je die ene pepernoot aanraakt, brult de rest zo hard mogelijk Pip! en is je beurt voorbij. Wat je gepakt hebt, mag je uiteraard opeten.

En zo speel je taai-taai happen:

Zorg eerst dat je dit in huis hebt:

  • evenveel taai-taai popjes als deelnemers
  • 3 meter dun touw
  • haaknaald
  • 2 blinddoeken

Voorbereiding

Duw de haaknaald door een taai-taai pop, lus het touw om de kop en trek het touw door het gat. Rijg op deze manier alle taai-taai poppen aan het touw. Doe de taai-taai slinger in een plastic zak en pak deze samen met de blinddoeken in in Sinterklaas papier. Neem de onderstaande instructies over op mooi briefpapier of herschrijf ze in dichtvorm, stop deze in een envelop, adresseer deze aan ‘Iedereen!’ en plak de envelop op het pakje.

Instructies

Een echte Piet kan blind alle soorten Sinterklaas snoepgoed herkennen. Om de beurt mogen twee Pieten testen of ze zonder te kijken kunnen ruiken waar de taai-taai is. Ze krijgen een blinddoek voor en worden even rondgedraaid. Twee hulp Pieten houden de uiteinden van de taai-taai slinger vast op een hoogte dat de taai-taai op ooghoogte van de Pieten bungelt. De Pieten proberen om een taai-taai popje van de slinger af te eten.

Meer leuke Sinterklaasspelletjes voor pakjesavond kun je vinden op www.sinterklaassurprisespel.nl.

Deze tip werd ook gepubliceerd voor opgroeien in verbondenheid

Lees ook: Kenmerken van goed speelgoed
Lees ook: Hoe houd je sinterklaas stress buiten de deur
Lees ook: Sinterklaas komt eraan
Lees ook: En van de site van sinterklaas surprise spel: Friese Sinterklaasliedjes.

Heeft je kind of jij behoefte aan ondersteuning dan kun je een beroep doen op de praktijk voor kindercoaching. Hier kun je ook de nieuwsbrief aanvragen.
De opleiding tot kindercoach geeft vele handvatten om ouders en kinderen te helpen in situaties die moeilijk zijn.Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)