Wat een plezier en energie komt er vrij wanneer je oplossingsgericht aan het werk bent. Tijdens de opleiding oplossingsgericht werken en werken met Kids’ Skills hebben we het allemaal ervaren.
De komende dagen, weken en maanden zullen vele kinderen en ouders het merken. Doosjes met bemoedigingen, tegeltjes voor het onthouden van de vele dingen die kinderen moeten leren gedurende hun schooltijd, flesjes met toverdrankjes om eraan te denken dat je slechte gewoontes en angsten kan overwinnen.
Dat en vele andere tips zijn er uitgewisseld. Het valt me iedere keer weer op. Er komen steeds meer ideeën en de creativiteit stroomt volop tijdens de opleidingsdagen van oplossingsgericht werken en Kids’ Skills.

Ondertussen hebben we door de verschillende oefeningen zelf ook weer wat van onze eigen probleempjes in een ander perspectief kunnen zetten. De theorie helpt bovendien enorm met het effectief en methodisch inzetten van oplossingsgericht werken en Kids’ Skills.

Morgen, volgende week en de komende maanden…..

De kinderen in de klas van Hilda, Sietske, Marion, Angeline en Clarinda gaan het vanaf morgen merken. Juf gaat samen met de hele klas ontdekken welke vaardigheden ieder kind onder de knie heeft en hoe alle kinderen iets gaan leren wat ze nu nog niet kunnen, maar binnenkort wél.
De kinderen en ouders in de groepen van de kinderopvang van Ellen gaan merken hoe veel makkelijker het wordt om iets nieuws te leren en de kinderen en volwassenen die als klant komen bij Els, Greetje, Baukje, Gerda, Els en Sylia zullen verbaasd staan hoe snel hun problemen veranderen in nieuwe gedragsmogelijkheden en hoe makkelijk het is om iets te leren in plaats van iets af te leren.

Toveren

Dames, ik wist het al en jullie weten het nu ook. Oplossingsgericht werken en werken met Kids’ Skills lijkt een beetje op toveren en ik hoop dat jullie vele tovenaarsleerlingen zullen ontvangen. Zodat er steeds meer kinderen en volwassenen de wereld een beetje mooier kunnen toveren.
Gefeliciteerd met jullie certificaat en bedankt voor het plezier en de prachtige ideeën.

Lees ook: wat is kids’ skills
Lees ook: Kan de kindercoach toveren?
Lees ook: Leren leren
Lees ook: Wat is dyslexie

Werk jij in de kinderopvang of ben je leraar of kindercoach en wil je ook leren werken met Kids’ Skills? Kijk dan bij de opleiding tot kindercoach.
Ben je nieuwsgierig, vraag dan de nieuwsbrief aan.
20 februari 2011.


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)