Welkom bij deze nieuwsbrief van Centrum Tea Adema.
Met deze nieuwsbrief wil ik je graag deelgenoot maken van leuke anekdotes, tips en kennis over alles wat te maken heeft met kinderen en hun ouders.
Je krijgt deze nieuwsbrief omdat je je hebt opgegeven of omdat je op een andere wijze contact hebt gehad met Centrum Tea Adema voor kindercoaching, opvoedcoaching en opleidingen.
Ik wens je veel leesplezier en voel je vrij om deze nieuwsbrief door te sturen naar anderen waarvan je verwacht dat ze interesse hebben.
Bijna vakantie
Na de heftige stormen in delen van Nederland en het mooie voorjaar, is het afwachten wat de zomer voor ons in petto heeft.
De praktijk voor kindercoaching en opvoedcoaching gaat een aantal weken dicht voor vakantie en bijscholing. Binnekort ga ik een zomeropleiding provocatief coachen volgen.
Ik heb er zin in, vooral omdat provocatief coachen volop gebruik maakt van humor.
En een flinke dosis humor kunnen we vaak wel gebruiken.
Wist je overigens dat vooral bij pubers humor het verschil maakt, vooral als ze flink narrig zijn? Zie daarvoor mijn vorige nieuwsbrief over het artikel in de J/M puberspecial.
Overigens kun je ook met pubers heerlijk serieus werken, zoals dit verhaal uit de praktijk laat zien, lees maar…..

Als je er een beetje op let hoor je overal om je heen ouders en kinderen met elkaar  communiceren. Door het mooie weer gaat iedereen meer naar buiten en kun je leuke conversaties horen. Wil je nog wat inzichten en tips, lees dan verder….

Opvoeden
Sommige onderwerpen spelen in ieder gezin en ieder gezin gaat er anders mee om. Dit heeft te maken met de eigen gezinscultuur, al dan niet van huis uit meegenomen.
Een onderwerp waar alle ouders vroeg of laat mee te maken krijgen, is het kind te laten meehelpen met klusjes in huis. Wat valt daar allemaal over te zeggen? Lees maar…

Waar bijna niemand meer bij nadenkt is het moderne communicatieverkeer. Kinderen krijgen steeds jonger een mobieltje en brengen vele uren achter de computer en televisie door.
Wist je dat al die apparaten straling afgeven die schadelijk is? Informatie daarover werd onder mijn aandacht gebracht. Daardoor keek ik weer eens bewust rond in ons huis en ons gedrag ten aanzien van straling. Ze hebben het bij mij thuis allemaal gemerkt :-), lees maar waarom...

De indrukwekkende campagne over echtscheiding, doet mij regelmatig even denken aan ouders en kinderen die ik ken. En ik kan je zeggen dat ik een aantal kinderen heb gezien die tatoeages dragen zoals ze op de tv worden getoond. Weliswaar onzichtbaar, maar toch……
Het is mij echter te gemakkelijk om de ouders van deze kinderen als slechte opvoeder weg te zetten, lees maar waarom….

Hoe ga je om met?
Regelmatig krijg ik vragen van ouders hoe om te gaan met een bepaald opvoedthema.
Een vraag die vaak voorkomt gaat over het omgaan met concentratieproblemen.
lees verder…... over verschillende aspecten daarvan en klik dan eventueel door voor nog meer informatie.

Moet je in de aanloop naar de vakantie je kind nog vertellen dat het een jaartje moet overdoen, dat de vakantie niet doorgaat of dat je gaat verhuizen, lees dan hoe je een
slecht nieuwsgesprek met kinderen kunt voeren. Lees maar verder…..

Een thema wat ouders veel bezig houdt, is een kind wat liegt. Liegende kinderen brengen ouders soms tot wanhoop. De centrale vraag is ” Waarom liegt een kind?” Wil je het weten, lees dan hier verder en klik ook even door naar reacties op eerdere artikelen.

Leren over leren, adhd, ass, rouw, verlies en echtscheiding
Zo aan het eind van het seizoen zijn ook de opleidingen allemaal afgerond.
Wil je weten waar de verschillende opleidingen over gaan, klik dan op de links.
De studiedag over leren heeft als centraal thema dat ieder kind kan leren. Als kindercoach hoef je alleen maar te weten hoe je de bronnen aanboort.
De studiedag over adhd en autisme spectrum problematiek leert ons dat een kind met deze ontwikkelingsproblemen iets extra’s nodig heeft. De kindercoach leert hoe het ouders en kinderen hierbij kan ondersteunen
De studiedag over rouw, echtscheiding en verlies geeft handvatten aan de kindercoach over deze onderwerpen waar ieder mens eens mee krijgt te maken.
De praktijk dag over verhalen en metaforen laat zien hoe gemakkelijk je omgaat met deze materie, ook al denk je van niet.
“Doe eens iets anders” is wat je door de opleiding oplossingsgericht werken aan ouders en kinderen leert, lees maar…. wat er gebeurt als je het veld in brand steekt.
Verder hebben opnieuw twaalf enthousiaste cursisten hun certificaat ontvangen voor de basisopleiding tot kindercoach.
In september gaan de opleidingen verder op de nieuwe locatie in Burgum.
Wil je meedoen met een opleiding, neem dan contact op met info@teaadema.nl . In 2011 is er alleen nog ruimte voor de studiedagen en een paar plaatsen voor oplossingsgericht werken in december. Lees hier over inhoud van de basisopleiding en over de bij en nascholingen.
Accreditatie en erkenning
Een aantal maanden geleden is de opleiding tot kindercoach aangemeld bij verschillende instanties voor toetsing van de kwaliteit ten behoeve van het register voor kort beroepsonderwijs en verschillende beroepsverenigingen.
Na toetsing voldeed de opleiding aan alle kwaliteitseisen van de verschillende instanties.

Dit betekent dat de opleiding tot kindercoach onlangs is erkend en ingeschreven in het centraal register voor kort beroepsonderwijs (CRKBO).
Het KTNO (Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen) heeft de opleiding tot kindercoach eveneens positief getoetst ten behoeve van de beroepsorganisatie BATC (Belangen Asoociatie Therapeut en Consument)
Door beroepsvereniging NWP werd de opleiding tot kindercoach al geaccrediteerd met 3 studiepunten per dag.
Beroepsvereniging VIV erkent de opleiding tot kindercoach als nascholing.
Deelnemers aan de opleiding kunnen bij hun eigen beroepsvereniging veelal accreditatie aanvragen voor nascholing.

En dan is het vakantie
Het midden van het land heeft volgende week al vakantie, de rest van Nederland moet nog even doorzetten.
Hierbij nog even een paar vakantietips voor de kinderen:
Dagje regen? Ga mandala tekenen
Speelgoed voor in de vakantiekoffer
Kinderen op de achterbank?
En nog een uit de oude doos: vakantietip voor thuis….

Een hele fijne vakantie allemaal


Je las een blogartikel van Centrum