contextueel sytemisch werk 2014-3Kinderen hebben ons als ouders en volwassenen nodig. Vooral hebben ze ons nodig om te leren hoe de wereld in elkaar steekt. Hoe ga je om met situaties, emoties en is de wereld een veilige plek. Ouders zijn de eerst aangewezen personen om de wereld van het kind tot een veilige plek te maken.
Het belangrijkste daarvoor is betrouwbaarheid en niet alleen liefde wat zo vaak wordt gedacht. Liefde zit in de betrouwbaarheid en het vertrouwen wat ouders aan hun kinderen geven. De kindercoach op haar beurt moet de ouders (weer) het vertrouwen geven dat ze hun kind kunnen opvoeden en de kindercoach kan daarvoor kijken naar de betrouwbaarheid, de behoeften en de belangen van alle personen om het kind heen en in kaart brengen wat er voor zorgt dat het beter gaat.
Dit betekent dat een kindercoach dus nooit alleen naar het kind kan kijken, maar juist met ouders samenwerkt zodat het kind zijn problemen kan overwinnen en ouders zich gesterkt voelen in hun aanpak om het kind te ondersteunen.

Hoe een kindercoach kan leren meer contextueel en systemisch te werken hebben we twee de afgelopen twee dagen verkend.
Ans, Bart, Bianca, Carla, Claudia, Erna, Esther, Gineke, Ida, Inger, Irene, Joke, Linda, Margreet, Marieke, Marlies, Monique, Nicolette, Renate, Rita, Sabine en Wimmy ik wens jullie voor de kinderen dat je ogen automatisch een generatie verder kijken. :-)

Lees ook: Tegoedbonnen voor ouders en kinderen
Lees ook: Waarom kwetsen ouders hun kinderen
Lees ook: Systemisch werken met kinderen, kan dat?
Lees ook: Wie heeft de regie in huis
Lees ook: Gun je kind zijn ellende
Lees ook: Sta je voor, achter of naast je kind?
Lees ook: Anders opvoeden dan je ouders
Lees ook: Kinderarbeid in Nederland
Lees ook: Halve kinderen
Lees ook: Hoe is jouw kind loyaal?

Wil je een afspraak maken met je kind, lees dan hier verder…
Wil je informatie over de opleiding tot kindercoach? Lees dan hier verder….
Wil je op de hoogte blijven, vraag dan de nieuwsbrief aan.
Ken je de training Ik leer leren al?


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)