contextueel sytemisch werk 2014-2Wanneer we moeite hebben met een ouder(s) van een kind doen we het kind ernstig tekort. Het belangrijkste voor het kind zijn de ouders en dit geldt een leven lang. Wanneer we dan een ouder tekort vinden schieten of niet goed genoeg voor het kind, zal het kind zich van ons afkeren. Daarom is het allereerste wat we hebben te doen als we met kinderen werken, hun ouders respect geven. Ongeacht het gedrag van ouders en wat ze ook doen, zij zijn de belangrijkste persoon in het leven van een kind en dat zullen we als eerste moeten erkennen. Respect voor de ouders voor wie ze zijn en daarna mogelijk in gesprek gaan over handig en onhandig gedrag ten aanzien van het kind.
Pas als de ouder in onze ogen de beste expert is in het leven van een kind, kunnen en mogen wij met het kind werken.
Systemisch/contextueel werken en kijken naar kinderen met een hulpvraag is als het leven zelf. Het accepteren van de tekortkomingen van ouders en van onszelf en het vinden van de positieve zaken die worden gegeven, maakt ons menselijk en vanuit die positie kunnen we zacht kijken naar degene voor ons.

Twee dagen zijn we heel intensief aan het werk geweest met contextueel en systemisch kijken naar kinderen en hun ouders. Hoe is een kind loyaal, hoe zijn we zelf verbonden met onze achtergrond en waar laten we onze pijn en vinden we onze hulpbronnen.

Anita, Anouk, Baukje Yt, Danielle, Gisela, Grietje, Helen, Ini, Karen, Lydia, Mara, Marjet, Monique, Ozlem, Renate, Rita, Rixta, Susan, Sytske, Trudy en Untagaja dank jullie voor alles wat je hebt willen delen…

Lees ook: Tegoedbonnen voor ouders en kinderen
Lees ook: Waarom kwetsen ouders hun kinderen
Lees ook: Systemisch werken met kinderen, kan dat?
Lees ook: Wie heeft de regie in huis
Lees ook: Gun je kind zijn ellende
Lees ook: Sta je voor, achter of naast je kind?
Lees ook: Anders opvoeden dan je ouders
Lees ook: Kinderarbeid in Nederland
Lees ook: Halve kinderen
Lees ook: Hoe is jouw kind loyaal?

Wil je een afspraak maken met je kind, lees dan hier verder…
Wil je informatie over de opleiding tot kindercoach? Lees dan hier verder….
Wil je op de hoogte blijven, vraag dan de nieuwsbrief aan.
Ken je de training Ik leer leren al?


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)