Basisopleiding kindercoach 2014-8(45)Iedere keer weer is het prachtig om te zien hoe sterk en redzaam kinderen zijn en hoe we kunnen vertrouwen op hun veerkracht. Wanneer een kind komt met een hulpvraag is het meestal al een hele opluchting om tot de constatering te komen dat het probleem opgelost kan worden door iets te leren wat nog onontwikkeld is. Die constatering geeft direct hoop, de verwachting dat er perspectief is en het vertrouwen dat de oplossing haalbaar is.
Tijdens de sessie ga je oefenen met dat wat het kind nog mag, moet of kan leren en je spreekt af of het genoeg is. In een eventuele 2e sessie zie je vaak een stralend kind die heeft ontdekt dat hij zelf iets heeft geleerd en een succeservaring heeft gehad.
En zo leert een kind samen met zijn ouders bij een kindercoach dat er oplossingen zijn voor moeilijke situaties en dat het vaak veel eenvoudiger is om een moeilijke situatie de baas te worden dan gedacht.
En juist door de kracht van de eenvoud en het kortdurende karakter van kindercoaching, ontdekken steeds meer ouders en kinderen dat problemen er zijn om opgelost te worden. :-)

Aan deze laatste basisopleiding voor de zomervakantie deden mee: Ansje, Dineke, Foekje, Henriette, Jacqueline, José, José, Judith, Kitty, Loïs, Maaike, Marchien, Marieke, Marleen, Monique, Monique, Renée, Robin, Roy, Selma, Serinde en Simone.
Ik wens jullie heel veel plezier met groen denken…

Lees ook: Kind of methode, methode of kind
Lees ook: Beter leren door fietsen en darten
Lees ook: De vorige praktijkdag
Lees ook: Wat denkt een kind over de kindercoach
Lees ook: De kindercoach voegt iets toe
Lees ook: De kindercoach als vertaalmachine
Lees ook: De kindercoach driehoek
Lees ook: De kindercoach is een stoplichtdenker
Lees ook: Het onzichtbare voordeel van het probleem
Lees ook: De taal in het land van de kindercoach
Lees ook: De reis van de kindercoach

Wil je ook leren kinderen te begeleiden en de basisopleiding tot kindercoach of een bij of nascholing volgen, lees dan verder op de site voor de opleiding tot kindercoach of op de website voor Ik leer leren
Wil je op de hoogte blijven, vraag dan de nieuwsbrief aan.
De materialen voor de kindercoach vind je in de webwinkel….


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)