De basisopleiding tot kindercoach in Burgum heeft de 1000ste deelnemer een heel hartelijk welkom mogen heten.

Logopediste en sensorisch informatieverwerking therapeut Janke Jullens uit Tytsjerk is de gelukkige. Zij werkt met veel passie en gevoel met kinderen waarbij ze zich vooral richt op wat kinderen nodig hebben voor hun verdere ontwikkeling. En daarvoor vindt ze het belangrijk om steeds bijscholing te volgen. Met het boeken en spellenpakket geschreven door Tea Adema kan ze zich alvast voorbereiden op het deelnemen aan de opleiding later dit jaar. Ze ontvangt tevens een gratis deelname aan een praktijkdag

Voor wie is deze kindercoach-opleiding?

Vanaf 2010 wordt de opleiding tot kindercoach gegeven in Burgum. In het onderwijs en binnen de hulpverlening aan ouders en kinderen is er veel behoefte om op een coachende en praktische manier ondersteuning te verlenen. Leerkrachten, fysiotherapeuten, mensen uit de kinderopvang, psychologen, orthopedagogen, logopedisten, mediators, advocaten, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers en mensen uit de jeugdzorg komen naar Burgum om de opleiding te volgen.

De opleiding start met een basisopleiding en kan vervolgd worden met verschillende bijscholingen met ieder een eigen expertise en aandachtsgebied. Uit heel de wereld hebben beroepskrachten inmiddels deze opleiding gevonden en maken ze dagelijks gebruik van het werkmodel van de kindercoach wat in de dagelijkse praktijk is ontwikkeld. Ieder weekend zijn er meerdere deelnemers die in de omgeving overnachten om de opleiding te bezoeken.

Over de docent Tea Adema

Na een studie voor HBO-Jeugdwelzijnswerk startte ze haar loopbaan in het bedrijfsleven. Ruim 20 jaar was ze leidinggevende. Toch bleven de kinderen en ouders trekken en in 2004 kwam het besluit om te starten als kindercoach. Sinds die tijd heeft ze vele verschillende bijscholingen gevolgd. Vervolgens heeft ze nog een aantal jaren bij Bureau Jeugdzorg gewerkt als jeugdbeschermer/gezinsvoogd.

Doordat mensen bleven vragen om een opleiding specifiek voor een coachende manier van omgaan met problemen, is ze in het najaar van 2009 gestart met het ontwikkelen van de specifieke opleiding.

Op dit moment werkt ze 6 dagen per week zowel in de praktijk voor kindercoaching als docent voor de opleiding tot kindercoach. Haar echtgenoot Jan ondersteunt op vele fronten en heeft inmiddels zijn eigen bedrijf in hetzelfde pand waar hij de materialen voor de kindercoach produceert. En samen genieten ze ervan om iets te mogen toevoegen aan mensen die met hart en ziel voor kinderen en hun ouders aan het werk zijn.

Inmiddels zijn er twee boeken verschenen: Het werkboek Ik leer leren en het boek Zo veel te leren. Voor beroepskrachten zijn er nog verschillende werkboekjes en spellen over Boosheid, angst, concentratieproblemen en faalangst ontwikkeld.

Lees ook: Kind of methode, methode of kind
Lees ook: Beter leren door fietsen en darten
Lees ook: De vorige praktijkdag
Lees ook: Wat denkt een kind over de kindercoach
Lees ook: De kindercoach voegt iets toe
Lees ook: De kindercoach als vertaalmachine
Lees ook: De kindercoach driehoek
Lees ook: De kindercoach is een stoplichtdenker
Lees ook: Het onzichtbare voordeel van het probleem
Lees ook: De taal in het land van de kindercoach
Lees ook: De reis van de kindercoach

Wil je ook leren kinderen te begeleiden en de basisopleiding tot kindercoach of een bij of nascholing volgen, lees dan verder op de site voor de opleiding tot kindercoach.


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)