OGW 2013-5Sommige kinderen hebben het heel moeilijk. Dit kan komen door omstandigheden als ziekte, verhuizing, echtscheiding of verlies van mensen om het kind heen. Ook kan een kind door het hebben van een ziekte, een diagnose of een wat moeilijk temperament het zwaar hebben in zijn leven. Wij volwassenen willen kinderen graag helpen, zeker als ze het moeilijk hebben.

Waar te beginnen?

Oplossingsgericht werken met kinderen, al dan niet met behulp van Kids’ Skills biedt kindercoaches veel aanknopingspunten.  Omdat coaching vooral gericht is op doelen in de toekomst om het leven in het hier en nu makkelijker te maken, blijft de kindercoach binnen de kaders van de hulpvraag. Het zo snel mogelijk in kaart brengen van de gewenste situatie en doelen maken de kaders duidelijk. Dit geeft de coaching kracht en werkt dit ongelooflijk versterkend voor het kind en de ouders. Voor de kindercoach en kind bieden deze kaders de veiligheid die voorkomen dat de coach therapie gaat geven waarvoor deze niet is opgeleid.

Tijdens de afgelopen drie dagen kwamen er weer vele kinderen in hele moeilijke situaties voorbij. We hebben op een oplossingsgerichte manier verkend hoe we van betekenis kunnen zijn voor kinderen en voor hen het verschil kunnen maken.
Anja, Anouk, Arjanneke, Bettie, Chantal, Gerrie, Gertie, Grietje, Inge, Ini, Jacqueline, Lammy, Marcel, Martine, Piroska, Renate, Sjoerddien en Thea ik wens je nog meer plezier met oplossingsgericht werken en het werken met de 15 stappen van Kids’Skills.

Wil je meer lezen over oplossingsgericht werken met kinderen:
Lees ook: De kunst van de juiste vragen stellen
Lees ook: De kindercoach is een stoplichtdenker
Lees ook: Wat heel is, hoef je niet te maken
Lees ook: Als juf er niet zou zijn
Lees ook: Zoek de verschillen
Lees ook: Denken, voelen, doen
Lees ook: De kindercoach is een stoplichtdenker
Lees ook: Het onzichtbare voordeel van het probleem
Lees ook: De taal in het land van de kindercoach
Lees ook: De reis van de kindercoach

Heeft je kind of jij behoefte aan ondersteuning dan kun je een beroep doen op de praktijk voor kindercoaching. Hier kun je ook de nieuwsbrief aanvragen.
De opleiding tot kindercoach geeft vele handvatten om ouders en kinderen te helpen in situaties die moeilijk zijn. Ken je de training Ik leer leren al?


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)