opvoedcoaching 3De kindercoach is ook vooral een opvoedcoach.
Een kind zal zelf nooit spontaan naar een kindercoach gaan. Dit betekent dat een kindercoach eerst maar ook op het laatst met ouders te maken heeft.
Zonder ouders geen coaching.
Dit maakt het noodzakelijk dat een kindercoach kennis, kunde en praktijkervaring nodig heeft om het gesprek aan te kunnen gaan met ouders. Daarnaast zal een kindercoach moeten kunnen inschatten waar de ouders en waar het kind meer hulp nodig heeft.

De basisopleiding en oplossingsgericht werken richt zich vooral op kinderen. De ontwikkelingspsychologie en praktische kaders worden daar met name geleerd.
Systemisch/ contextueel werken geeft de diepere inzichten om het kind en zijn ouders met een liefdevolle blik te kunnen benaderen.
Opvoedcoaching gaat nog weer een stap verder. Dit gaat over de psychologie en communicatie patronen van ouders en hoe om te gaan met de verschillen tussen ouders en kinderen. Het gaat over diepte en oppervlakte om de patronen te ontdekken die de hulpvraag in stand houden. Het doorbreken van patronen, het herkennen van de patronen en de winst en verliesrekening hiervan geeft de kindercoach een belangrijke uitbreiding in zijn werk.
Daarmee is de opleiding opvoedcoaching een pittige verdieping en vervolg op het werk van kindercoaches die een beroep doet op inzicht en het herkennen van patronen zoals we die allemaal kennen.

Aan deze opleiding opvoedcoaching deden mee:
Angelique, Anna, Arianne, Bianca, Cindy, Claudia, Dettie, Eline, Eva, Gerda, Hillie, Jacob, Majella, Mariette, Miriam, Nynke, Tjitske en Yvonne.

Lees ook: De kindercoach is ook een opvoedcoach
Lees ook: Je kind als verlengstuk van jezelf
Lees ook: Ben jij een versterkende of een verzwakkende ouder?
Lees ook:  11 tips voor ouders
Lees ook:  Gun een kind zijn ellende
Lees ook:  Kinderen hebben geen problemen
Lees ook:  Einstein ouders
Lees ook:  Sta je voor of achter je kind?

Wanneer je hulp nodig hebt dan kun je contact opnemen met de praktijk voor kindercoaching. Als je kindercoach wilt worden, lees dan over de opleiding tot kindercoach. Wil je regelmatig berichten ontvangen over alles wat heeft te maken met kinderen, geef je dan op voor de nieuwsbrief.
Ken je Ik leer leren al?


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)