Een prachtig boek wat ik al een poosje in huis heb is:

Alle honden hebben ADHD”

Ik laat dit boek graag even lezen aan kinderen en hun ouders die in de praktijk komen. Tijdens de laatste thema avond over adhd was dit boek een mooie leidraad voor het gesprek met de aanwezige ouders. Herkenning is gegarandeerd. Het maakt daarbij niet uit of het kind weinig of veel last heeft van adhd.

In het boek staat op iedere bladzijde een foto van een hond in een bepaalde situatie of met een bepaalde blik. De tekst erbij maakt de wereld van een kind met adhd heel inzichtelijk.
Zo kunnen we lezen en zien dat een kind met adhd soms in situaties duikt zonder over de gevolgen na te denken. Op een foto verder zien we een hondje voor een kudde koeien: Tsja,…. ook kinderen met adhd zien in de regel weinig gevaar.
Een hond die lijkt te vliegen in de lucht met wijduitstaande oren, laat ons weten dat de zintuigen van adhd’ ertjes overprikkeld kunnen worden door alles om hen heen.

Zeer belangrijk om te weten: Hun hersenen werken beter als hun lichaam in beweging is.

Kijk, als iedereen dat zou weten dan zou er al meer begrip kunnen zijn voor kinderen met adhd. We zouden ze niet meer dwingen om stil te zitten en alleen hun hoofd gebruiken, maar konden denken aan creatieve oplossingen. Zodat de adhd’er kan leren en de omgeving kan blijven ademen.
Maar de mooiste en meest ontroerende foto’s staan achter in het boek waarin wordt gevraagd om hen aan te moedigen bij hun dromen, om in hen te geloven en hen te accepteren zoals ze zijn.

Al met al een prachtig boek waarin op humoristische wijze op bijna 70 pagina’s heel knap en respectvol wordt uitgelegd hoe de wereld van een adhd’ er eruit ziet.
En het boek gaat wel over adhd, maar vele ouders met ondernmende kinderen zullen hun kind erin herkennen.

Kathy Hoopmann heeft het boek samengesteld en geschreven en het is te verkrijgen via uitgeverij PICA.

Meer in categorie:  adhd en gelezen.
Meer informatie?, mail naar de Praktijk voor Kindercoaching


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)