Welkom bij deze nieuwsbrief van De Praktijk voor Kindercoaching.
Met deze nieuwsbrief wil ik je op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen en de agenda voor de komende tijd.
Daarnaast vind ik het leuk om je deelgenoot te maken van leuke anekdotes, tips en kennis over alles wat te maken heeft met kinderen en hun ouders.

Je krijgt deze nieuwsbrief omdat je je hebt opgegeven of omdat je op een andere wijze contact hebt gehad met De Praktijk voor Kindercoaching.
Ik wens je veel leesplezier en voel je vrij om deze nieuwsbrief door te sturen naar anderen waarvan je verwacht dat ze interesse hebben.

De opleiding tot Kindercoach

Kennelijk is er veel behoefte aan een opleiding voor mensen die regelmatig te maken hebben met kinderen binnen hun dagelijks werk en beroep. Ze willen meer weten over hoe je specifiek omgaat met het begeleiden van kinderen en ouders.

Ik merk dat er met name veel belangstelling is van mensen die zelf graag aan de slag willen als kindercoach. De groep voor de opleiding tot kindercoach die start in april is inmiddels vol en voor de groep van september voer ik momenteel intake gesprekken.

Wil je er bij zijn kijk dan op de nieuwe website van de opleiding tot kindercoach

Kids’ skills

Kids’ skills is oplossingsgericht werken met kinderen. Kids’ skills biedt begeleiders, leerkrachten maar ook ouders concrete handvatten om kinderen vaardigheden aan te leren.

Je leert stap voor stap samen met het kind zijn probleem op te lossen.

Vorig jaar heb ik de opleiding kids’ skills gevolgd. In april ga ik voor het ambassadors certificaat  om kids’ skills weer aan anderen te kunnen leren. Daarnaast volg ik in april de ambassador voor Mission Possible, het vervolg op kids’ skills, welke helemaal is gericht op pubers.

In de vervolg- en bijscholingsopleidingen wordt de derde dag besteed aan kids’ skills.

De vervolgopleidingen zijn overigens heel geschikt voor mensen die elders een basisopleiding hebben gevolgd voor kindercoach.

Lees verder over kids’ skills en oplossingsgericht werken

ADHD

Regelmatig komen er nog mooie boeken op de markt. Soms zijn het ware parels…… Zo’n boek is: Alle honden hebben AHHD.
Voor een beschrijving van dit boek: Lees verder

TIP

Heb je ooit bedacht dat je een vakantiereis kunt vergelijken met het oplossen van een probleem?
Nieuwsgierig? Lees maar……..

Dyslexie

Omdat kinderen met dyslexie en dyscalculie blijven komen bij De Praktijk voor Kindercoaching geef ik regelmatig uitleg over dit onderwerp op mijn web-log.
Lees verder over het belang van een diagnose

Vertrouwde ouders

Volgens Nagy, dé leermeester en bedenker van de contextuele therapie zijn er twee peilers en behoeftes voor gezonde gezinnen, namelijk liefde en betrouwbaarheid. Willen kinderen uitgroeien tot gezonde volwassenen dan moeten ze kunnen rekenen op allebei.
Lees hier 7 tips voor het vergroten van vertrouwen.

Uit de praktijk

Het verhaal van een sterk meisje die eigenlijk maar weinig begeleiding nodig had om haar weg weer te kunnen vinden. Zo gaat dat bij sterke kinderen die vaak al zo veel op hun schouders hebben. Lees maar

Bij mij thuis

Opvoeden en jarenlang vasthouden aan je principes is volgens mij een illusie. Mijn zoon houdt mij dagelijks bij de harde waarheid.
Dit is zijn manier…

Dit was het weer voor deze keer,


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)