Ik ga stoppen (en toch ook weer niet..)

Na veel wikken, wegen, twijfelen, kop in het zand en er weer uit, heb ik moeten besluiten dat ik volgend jaar ga stoppen met het geven van de live opleidingen.

Bam…. Dat is eruit…..

Al eerder was ik gestopt met het ontvangen van kinderen en ouders in mijn praktijk en nu dus straks ook met het geven van mijn lessen in real live.

De reden hiervoor is dat staan en lopen voor mij steeds moeilijker wordt en na een flinke terugval afgelopen september, heb ik de knoop doorgehakt.
(NB: alle opleidingen die nog staan gepland in 2024, ga ik met heel veel plezier, liefde en een beetje weemoed geven met hier en daar een fysieke aanpassing voor mij!)

Wat werkt wel?

Degenen die mij kennen, weten dat dit altijd één van de eerste vragen is die ik stel wanneer ergens iets niet loopt zoals zou moeten.
Dus dit automatisme speelde bij mij ook al een tijdje op de achtergrond.

Dit betekent dat ik ben gaan onderzoeken hoe ik nog wel kan blijven doen wat ik al bijna 20 jaar met hart en ziel doe, namelijk anderen inspireren om op de eigen wijze kinderen en hun ouders een stap verder te helpen.

En nu ben ik eruit!
Vanaf nu ga ik al mijn lessen voor nieuwe deelnemers alleen nog online aanbieden.

Hoe bizar ook: Waar ik tijdens corona niet zag ik hoe ik zo snel de lessen met kwaliteit kon blijven geven wanneer ik deze online zou moeten realiseren, zie ik dat nu wel.
Ondanks dat ook toen al alle theorie in een online leeromgeving stond, wist ik toen niet hoe ik deelnemers zou kunnen meenemen in de lessen uit de praktijk.

Inmiddels heb ik een manier gevonden waar ik zelf enthousiast van word. Er zijn tegenwoordig immers zoveel mogelijkheden om kennis te blijven delen en professionals persoonlijk te blijven inspireren.

En ja, eerlijk is eerlijk, ik heb de nodige weerstanden moeten overwinnen en vele innerlijke ja-maren bij mezelf moeten onderzoeken want ik wil geen half werk leveren.
Kwaliteit, professionaliteit en het onderste uit de kan leveren, blijven mijn kernwaarden.

Waar een deur dicht gaat, gaat een andere open

Volgend jaar gaat de deur ook letterlijk dicht doordat we het gebouw door mijn besluit moeten verkopen. De fantastische tuin en het gebouw dat we samen volledig hebben ingericht helemaal afgestemd op onze gasten als deelnemers aan de opleiding en de kinderen en ouders.

Van alles, van de uitgebreide bibliotheek met boeken, de zelfgemaakte boomtafel in de serre tot en met de voetenbankjes zullen we afscheid moeten nemen.

We zullen weer meer thuis zijn nadat we jarenlang meer uren doorbrachten in ons gebouw dan thuis.

En toch…….

Nu ik zelf al een paar maanden aan het idee gewend ben en mijn gedachten zich steeds meer verplaatsen naar wat dan wel, komt er veel energie en creativiteit vrij.

Waar regelmatig mensen mij gevraagd hebben of ik nog wel eens slaap en iets anders doe dan werken, zal dit denk ik zo blijven.

Een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken tenslotte…

Dit betekent dat ik nu de plannen voor de toekomst in grote lijnen klaar heb.

Mijn onmisbare en geweldige VA Marije Hondeveld van Marije’s creaties was zo lief dat ze in de afgelopen weken mijn website heeft aangepast naar de nieuwe werkelijkheid.

De nieuwe werkelijkheid wordt….

Een grotendeels online werkelijkheid waarin je mij vooral via een schermpje gaat ontmoeten.
De belangrijkste wijzigingen zijn:

  • De basisopleiding kindercoach wordt een online opleiding kindercoach en kind gesprekken die je zowel als volledige zelfstudie of als jaaropleiding met online lunch Zoomsessies kunt volgen
  • De praktische pubercoach opleiding wordt ook uitgebreid als jaaropleiding met lunch Zoomsessies. Je kunt deze nog steeds als zelfstudie volgen
  • De opleiding tot Ik leer leren trainer kun je ook online volgen als zelfstudie of als opleiding met twee intensieve Zoom meetings om het programma onder de knie te krijgen.
    De ervaringen van het afgelopen jaar hiermee zijn zeer positief en de deelnemers zijn enthousiast en vol overgave bezig met de training. Kijk maar naar de reviews op de pagina.
    Je kunt je nu al aanmelden voor deze opleidingen.
  • Vanaf komend voorjaar/zomer volgt een zeer uitgebreide opvoedcoach opleiding die je eveneens als zelfstudie of als jaaropleiding met lunch Zoomsessies kunt volgen.
    (NB: voor de live editie in oktober 2024 zijn nog een paar plaatsen beschikbaar)

Nieuw…. Nieuw….. Nieuw…

De afgelopen jaren vond ik het wel eens lastig dat ik zo weinig tijd had om onderwerpen uit te diepen die het verdienen om meer aandacht te krijgen van professionals.

Nu de deuren anders open en dicht gaan, krijg ik de mogelijkheid om op meer manieren kennis te delen en het werkveld te mogen inspireren.

  • Vanaf 20 december (thema samenwerken met ouders) kun je periodiek meedoen met een intervisie/casuïstiek bijeenkomst in kleine groep. Wanneer jij er behoefte aan hebt, doe je mee.
    Samen met de kennis en kunde van een kleine groep en mijn supervisie onderzoek je je kwestie of vraag voor mogelijke oplossingsrichtingen
  • Vanaf het 2024 wil ik starten met een het geven van masterclasses en mini colleges over specifieke onderwerpen. Je kunt je hiervoor inschrijven wanneer het voor jou interessant is.

Dat wat blijft…….

Al jaren terug ben ik begonnen met een aantal online opleidingen/workshops voor professionals en voor ouders.
Dit zijn online zelfstudie opleidingen en workshops over boosheid, angst, concentratieproblemen, communicatie met ouders en met pubers en mogelijk volgen er nog meer.

Over deze zelfstudie opleidingen en workshops ontvang ik van deelnemers positieve feed back en ook hier is dan mijn motto: Dat wat werkt, doe er meer van….

Dussssss……… (kan degene die mij kent mij nu horen zeggen…)

Er verandert veel, maar ook weer niet en het maakt mij ondanks de vervelende aanleiding ook diep dankbaar dat het dankzij de huidige tijd nog mogelijk is betekenisvol te zijn.

Zo kan ik wellicht toch tot na mijn 70ste blijven werken zoals ik altijd heb geroepen.

Ennnnnnnn……. Voor diegenen die Friesland en overnachtingen altijd een brug te ver vonden om met mij te kunnen werken, wellicht is het nu mogelijk om van mij de kracht van onder andere het woordje ENNNN… en nog veel meer te ontdekken.

Voel je welkom en neem even een kijkje op mijn vernieuwde website teaadema.nl en wie weet tot (online) ziens.

NB: Alle live opleidingen in Burgum in 2024 gaan tot eind oktober 2024 gewoon door!!


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)