Een hooggevoelige olifant. Hoe verzin je het. Dit is precies wat Ilona Verschuren deed. Zij maakte een prentenboekje over een hooggevoelig olifantje.
Ilona deed mee aan een praktijkdag “werken met verhalen en metaforen voor de kindercoach”. Aan het eind van de dag vroeg ze of wij wilden luisteren naar haar verhaaltje. De hele groep was diep onder de indruk van de eenvoud en het ongelooflijk liefdevolle en treffende verhaaltje wat precies de kern raakt van hoogsensitieve kinderen.

Het boekje “olifantje anders”

Het boekje beschrijft in rijm en op een prachtig ritme wat het olifantje ervaart als iemand boos is, wat er gebeurt als er dingen om hem heen veranderen, hoe het is als anderen hem ruw behandelen en wat het doet om met de vermoeiende buitenwereld om te gaan. Op iedere bladzijde is het olifantje passend bij het gedichtje getekend.

Wat kan je met het boekje

Het boekje is heel herkenbaar voor kinderen en ze zullen er niet allen herkenning in vinden, maar ook kunnen ontdekken wat je zelf kunt doen om met alle indrukken van de wereld te leren omgaan. Als je het boekje samen met je kind leest, kan je in gesprek gaan met je kind wat het kind wellicht kan leren om zich beter weerbaar te voelen.
Helaas is het boekje niet meer verkrijgbaar. Het heeft een mooie bijdrage geleverd voor veel kinderen.

Lees ook: Vrolijk
Lees ook: Werkboekje “ik ben boos”
Lees ook: Ikkes
Lees ook: Ik weet iets goeds van jou
Lees ook: Alle honden hebben adhd

Wil je ook leren kinderen te begeleiden en de basisopleiding tot kindercoach of een bij of nascholing volgen, lees dan verder op de site voor de opleiding tot kindercoach.
Heb jij of je kind behoefte aan ondersteuning om de gevoelens van je kind te onderzoeken, kijk dan of de praktijk voor kindercoaching iets voor je kan betekenen.
Wil je op de hoogte blijven, vraag dan de nieuwsbrief aan.


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)